Prednosti proširenja kose tipa 4 | BA.inspinre.com
Modu

Prednosti proširenja kose tipa 4

Prednosti proširenja kose tipa 4

Slika: @halfricanbeaute

Tip 4c kose, u punom sjaju i ljepoti, mogu doduše predstavljati malo učenja za Naturals koji još uvijek uče o svojoj kosi. To može potrajati da u potpunosti razumiju ono što im kosa treba da napreduju, i kako se to može biti potrebno malo više ljubavi i brige da ga zadrži u svom najzdravije stanje. Dok istezanje prirodna kosa je popularna metoda stajling, može se dodati na redovni režim 4c za njegu kose kako bi njega kose lakše i efikasnije.

Zašto Benefit 4c-a od ove metode?

Tip 4c naturals imaju najčvršće uvijena kosa, a to u kombinaciji s zadržavanje vlage do 70 posto skupljanja i teškoće mogu stvoriti savršen recept za oštećenja i loma. Uske pregib obrazac kose otežava ulja i sebuma da putuju iz vlasišta do vlaže cijelu vlas kose. Da bude jasno, ne postoji apsolutno ništa ne fali žive svoje najbolje životu i ljuljanje prekrasnim 4c pranje i otići. Skupljanje je znak zdrave, dobro hidratizirana kosa; ali za one 4c-a koji imaju poteškoća kontrole čvorova i klupka, oprati i idite su jednostavno nije praktičan za svakodnevnu režim - to je mjesto gdje se proteže dolazi u.

load...

Rastegnut 4c kosa je manje šanse da se uvijaju u samu sebe i olakšava za one prirodnih ulja (i dodao hidratantnih proizvoda) da putuju niz pramenove kose i zadržati vlagu, warding off neke pretjerane lom i suhoće. Koristeći heatless metode da se protežu i može vam pomoći izbjeći čestu upotrebu topline (i nepovratne štete toplote) i zadrži koliko je dužina moguće.

Shavonnie Scott Wilson, profesionalni New Jersey frizer i njegov kolega 4c prirodno, kaže da iako ona voli da nosi perike, ona voli da zadrži 8-godišnja kćerka Cecelia je 4c kose u sladak protezala stilova. "Konkretno, u ljetnim mjesecima, ne promeni stilova mnogo, tako da je lakše za održavanje pleteni i uvrnut stilova. A kosa joj je razvezane i zaštićen ", kaže ona. Njen go-to metoda istezanja su banding, pletenica, i twist-outa.

Istezanje Metode

Neke popularne metode da se protežu prirodne kovrče, valovi, i spirale su:

Pletenica-outa / Twist-outa

Klasičan pletenica-out / okrenete out. Na temeljno hidratizirana i razvezane kose (obično voda, a stajling krema i ulja), jednostavno odjeljak dlaku u rubrikama i obrt ili pletenicu kose. Zatim uzeti obrtima / pletenice dole kada su suve. Odlazak Halfrican Beaute je jednostavan tutorial za tip 4 kose. Uzmi laneno i Crna ricinusovo ulje Eko gel za oblikovanje kose ona koristi ovdje.

African Threading

African threading se vrši sekcionisanje kosu off i pakovanje nit oko svake sekcije. Ova metoda je dobro da se zadrži prirodno pregib obrazac dok je još produžujući kosu.

Bantu Čvorovi

Bantu čvorova se postiže sekcionisanje off za kosu po želji i izvrtanjem kosu dok ga umetnuti u mali čvor. Neki ljudi zavrtite kosu oko prsta dok su drugi zapravo okrenuti dva komada kose zajedno.

Osim pomaganje u održavanju kose, sposobnost da se protežu tip 4 kose predstavlja naturals s nekoliko različitih opcija stajling da se prebacite ga i držati stvari nove i svježe. Tip 4c coilies može lako preći između Frotirska afro uz maksimalno smanjenje u super definiran obrt ili razbijeni stilu. Ako vaš namotaja Čini se da su suhe i redovno čvorovima, a vi ne nosite razvučeno stilova, dati jednu od ovih metoda probati.

load...

Da li se protežu svoju kosu? Ako je tako, koji je tvoj omiljeni način? Hajde i komentar ispod. Ako želite da

load...