Prednosti olja od oraha za kosu | BA.inspinre.com
Modu

Prednosti olja od oraha za kosu

Prednosti olja od oraha za kosu

Najpopularniji orasi su engleski orah, crni orah, a beli oraha. Engleskom oraha je nastala u Indiji i regijama koje okružuju Kaspijskog mora i najpopularniji u SAD-u. Black orasi su poreklom iz Sjeverne Amerike, posebno Central Mississippi Valley i Appalachian području. Ovi orasi imaju deblji granate koje su teže razbiti. Beli orah nije tako široko dostupne kao druga dva, ali je porijeklom iz države New England. Orah ulje se dobija hladnim pritiskom i ima bogatu, orašasti okus.

Prednosti oraha ulje

Orah ulje je odličan izvor omega-3 masnih kiselina i ima nekoliko terapeutska svojstva što ga čini savršenim za medicinske i uljepšavanje svrhe. Orah ulje poboljšava cirkulaciju krvi, je antiseptik, protuupalno, antibakterijsko, anti-gljivične, anti-age, regenerativne kože, i čudo koža toniranje koji je spavao na predugo. Nekoliko studija je pokazalo potrošnju oraha imaju nevjerovatan kardiovaskularne prednosti, uključujući studiju u časopisu American Journal of Clinical Nutrition pronašao znatno veći pad ukupnog holesterola i lipoproteina niske gustoće. Njihova vitamini, fenolne kiseline, tanina i flavonoida doprinose zdravlju srca, pomoći u borbi protiv dijabetesa i poboljšati kognitivne funkcije.

load...
Šta to učiniti za svoju kosu?

Od eliminiše perut na isticanje i dodavanjem sjaj boje kose, ovo ulje je reklamiran kao veliki ulje za kosu i vlasište. Sa svojim anti-gljivične svojstva, orah ulje je održiva opcija za zdravlje vlasišta i rasterećenje iritaciju ili zaraženim vlasište. Stanja kao što su ekcem i psorijaza često teško upravljati i već oraha ulje može ublažiti nelagodu. Od Omega-3 pomažu u prevenciji oštećenja ćelija, neki koriste orah ulje sam ili izmišljotina da se bore gubitka kose. Kalijuma u oraha ulje pomaže u regeneraciji tih ćelija i može ubrzati rast kose.

Orah ulje je odlično i za kožu i kosu. Pomaže kod otklanjanja bore s vremenom i sa svojstvima anti-age koji pomaže vašoj koži, kosu i vlasište. Orah ulje je nevjerojatna sama ili u kombinaciji s drugim uljima za zdravije kose i vlasišta. Možete kupiti oraha ulje ili ga sami možete napraviti ako imate pravo alata. Imamo veliku recept upravo u vrijeme temperature hladnjaka i kosu uz kako napraviti svoj vlastiti oraha ulje ispod.

Kako se koristi orah ulje

Pre-poo mješavina ulje

Pokušajte ova jednostavna pre-poo mješavina ulja pre perete kosu sledeće za sjajnu i zdraviju kosu.

  • 10 kašika. Orah ulje
  • 5 kašika. Jojobe
  • 5 kapi ulja čajevca

Miješati ulja zajedno i nanesite mješavinu na kožu glave sve dok cijela glava je pokrivena. Masaža u krug sa pritiskom firmi do glave oseća zagreje, a zatim pokriti s kapa za tuširanje i ručnik za najmanje 1 sat. Isperite sa blagim šamponom, stanje, i stil kao i obično.

Domaći orah ulje

Ako više volite da napraviti svoj vlastiti orah ulje, da će biti potrebno još nekoliko koraka, ali je definitivno ostvariv.

  • 6 funti. Engleskog oraha
  • Krckalica za orahe
  • Mašina za mljevenje mesa
  • Presa za ceđenje ulja
  • Gaza
  • 2 velike zdjele

Pobrinite se orasi su suhe i svježe. Koristite Orašar za otvaranje školjki i ekstrakt mesa u čistu posudu. Početi brušenje orahe koristite male porcije i samljeti dolje dok ne budu u redu. Postavite mljevenih oraha u put s malo vode, dovoljno za zagrijavanje smjese za 30 min. Neprestano mešajući. Kad se završi sa grijanjem, postavite vruće oraha meso u ulja za novinare i stisnuti ulje pazeći da imate zdjelu ispod novinare. Filter ulja lijevanjem ulje kroz gazu u čistu posudu. To je najbolje da zadrži ulja u mraku boce za skladištenje i zatim držati u frižideru do dva mjeseca. Ulje može zgusnuti u frižideru. Za lakše aplikacije, donesite ulje na sobnoj temperaturi jedan sat ili dva prije upotrebe.

load...

 Da li ste koristili orah ulje na kosu? Kako se to radi?

load...