Prednosti biljnog ulja bundeve za kosu | BA.inspinre.com
Modu

Prednosti biljnog ulja bundeve za kosu

Prednosti biljnog ulja bundeve za kosu

Kao prvo, sjeme ove uglavnom sezonskog voća nude impresivne koktel zdravlja poboljšanje i bolesti borbe jedinjenja, vitamine i minerale koji se mogu konzumirati tijekom cijele godine. Prema dijetetičar Megan Ware, "Konzumiranje jedna šolja kuvanog, konzervirane bundeve će omogućiti i više od 100% vaših dnevnih potreba za vitaminom A, 20% dnevne vrijednosti za vitamin C, 10% ili više vitamina E, riboflavin, kalijum , bakar i mangan najmanje 5% za tiamin, B-6, folna kiselina, pantotenska kiselina, niacin, željezo, magnezij, i fosfora. "bundeva je odličan za srce kao vlakana, kalija i vitamina C može pomoći u smanjenju krvnog pritiska. Ona ima vitamina C, E i beta-karoten, koji su pokazali da podržavaju zdravlje očiju, sprečavaju degenerativne oštećenja, i nude jačanje imuniteta za tijelo iz moćnu kombinaciju hranjivih tvari.

Zašto će vaša kosa voljeti bučino ulje

Ovo ulje sadrži ne samo velike količine masnih kiselina, ali to je pun vitamina, proteina, dijetalna vlakna, i minerala. Iznosi polinezasićenih masnih kiselina i antioksidansa dopustiti ovo ulje za održavanje normalne stanične strukture i zadržati vlagu u koži, kao i vlasište, pa čak i kose. Visoke količine cinka i vitamina E pomoć sa obnavljanja kože, koji uključuju pomažući rane zarastaju brže. Dr. Kevin Berman kaže da cink sprečava i tretira ljuštenja, iritacija i svrbež povezan sa seboroični dermatitis. Bučino ulje inhibira Dihidrotestosterone (DHT) proizvodnja, testosterona i nivo androgena, tako da pomaže u kontroli gubitka kose. DHT blokira folikul apsorpciju proteina. Bučino ulje je najbolje koristiti kao sastojak kozmetičkih proizvoda, ili čak i dodatak, a ne samo na vlastitu kao što je kokosovo ulje zavidnu. Oni su veliki rame uz rame, pa čak u nekim receptima. Evo nekoliko recepata za uživanje u prednosti bundeve.

load...

Bučino ulje duboko uređaj

Recept preko Bustle

  • 1 kašika. Bučino ulje
  • 1/2 pire od jabuka
  • 1 žlica. Shea maslac
  • 1 jaje

Blend ili pire ½ jabuke zatim dodajte shea maslac i bučino ulje. Umutiti jaja odvojeno i promiješati u mješavinu. Nanesite na svježe oprane kose i ostaviti 20 min. Prije ispiranje i styling kao i obično.

Pumpkin kosu maske

  • 1 šolja kuvanog ili konzervirane bundeve pirea
  • 1 kašika. Jojobe
  • 3 do 4 žlice. Kokosovo ulje
  • Miješalica

Dodati sve sastojke u blender i miješati za 4 do 5 min. Ili dok imate kremaste konzistencije kao regenerator. Nanesite na suhu kosu ili četkom, odnosno masiranjem i pobrinite se da kaput svaku vlas. Pokriti s plastičnim zatvaračem za pola sata. Isperite i očistiti kao i obično.

Watch

load...