Pre nego što skinete pletenice, pročitajte ovo | BA.inspinre.com
Modu

Pre nego što skinete pletenice, pročitajte ovo

Pre nego što skinete pletenice, pročitajte ovo

Kako izvadite pletenice

Moje ključne riječi za taj proces: put i klizanje.

Morate izdvojiti dovoljno vremena za ovaj proces kao što si učinio za instaliranje pletenice na prvom mjestu; najgora stvar za učiniti je da žuri, kao što može dovesti do oštećenja u tome. Dodajte klizav raščešljavanje proizvod na kosu, što ga čini lako klizi kroz njegovu površinu - to je najbolji način za uklanjanje čvorova ili bilo čvrsto stil iz kose.

Morate izdvojiti dovoljno vremena za ovaj proces kao što si učinio za instaliranje pletenice na prvom mjestu; najgora stvar za učiniti je da žuri, kao što može dovesti do oštećenja u tome.

Možete kreirati klizanje koristeći svoj omiljeni ispire sa kose, duboko uređaj, ulje, ili mješavina vode i uređaj. Kada se uzme niz moje pletenice volim hidratantna skalp ranije sa jednim od ovih proizvoda:

 • Root 2 Savet Grow To Long vlasišta serum
 • Eden Bodyworks Pepermint Tea Tree terapija vlasišta
 • load...
 • SheaMoisture afrički crni sapun peruti i suho vlasište Elixir

Koraci

 1. Spritz pletenice sa malo tople vode. Zatim pratiti sa izabranim proizvod sa klizanja; pažljivo vodeći računa te pokrivati ​​sve dijelove kose.
 2. Početi odozdo prema gore. Ako vaš pletenice su mnogo duži od vaše prirodne kose možete prevariti smanjenjem dna, ali ipak ostaviti dovoljno prostora za gde ti je prirodna kosa završava, imajući u vidu vaše prirodne kose sada se protežu i vjerojatno porastao. Jednostavno trim krajeve i koristite češalj za rasplesti prvih nekoliko sekcija pletenice.
 3. Nanesite više Detangler na dohvat ruke i polako rasplesti pletenice / obrt.
 4. Nakon što ste rasplele pletenice / twist na korijen ćete biti u mogućnosti da polako ukloniti proširenja uzima dah će osjećati neverovatno!
 5. Ne uzbuđujte se ako vidite ogroman čvorova na krajevima ili neki lom. Prolio mi kosu svakodnevno tako da je nedelja (ili mjeseci) u vrijednosti od kose u našoj pletenicama će ravnati na pristojan iznos od pada kose.
 6. Kada se zaštitni stil uklonjeni želite da tretirate svoju kosu kao novorođenče - daju puno TLC. Pojasniti kao da svoj skalp je radila prekovremeno!
 7. Duboko stanju sa toplote da se vaš najbolji tretman uređaj kroz ormar i sedi pod kapom / kapuljačom za kosu za dobar 30/40 minuta, vaša kosa će vam zahvaliti za to. Volim Mielle Organics Babassu Oil & Mint duboki regenerator i SheaMoisture superfruit kompleks 10-u-1 maska ​​za kosu.

Nakon što ste pratili ovaj proces, dopustiti kosu da diše! Da li jednostavno pranje i otići - nema lud manipulacija - želite pustiti kosu da bude u svom prirodnom stanju i opustiti za narednu sedmicu ili tako nešto. Trebali biste vašu prirodnu kosu u odličnom stanju, nakon što je ušuškan tako dugo!

Šta je sledeće?

Devri dijeli zaštitnih stil take-down: prije, za vrijeme i poslije. 

Za više inspiracije, pratite nas na Instagram @NaturallyCurly i prati me na Instagram @UKCurlyGirl.

Za više korisne članke poput ovog, prijavite se na naš newsletter!

load...