Pixar prihvata kovrdžavu kosu hrabrim | BA.inspinre.com
Modu

Pixar prihvata kovrdžavu kosu hrabrim

Pixar prihvata kovrdžavu kosu hrabrim

Bilo je to prije svega samo dvije godine da Disney prvo izlazili i daleko od svojih tipičnih bijela, ravne kose i, naravno, bespomoćni, princeza sa crnim princeza živi u New Orleansu. Naravno, čak i tada, ravno kose i bespomoćni su još uvijek dio "Princeza i žabac" s "priču.

Pixar, s druge strane, tek treba da objavi film koji sadrži žena kao glavni lik. Naravno, bilo je velikih ženskih likova, ali nijedan od njih junakinja.

Prema sinopsisu filma, "Merida je vješt strijelac... Odlučna da izgrade svoje put u životu", pokazuje da nije samo ona dobro obučeni u pretežno muškarci pripisuju zadatke, ali da je nezavisna i strong- willed.Fast proslijediti do 2011. Godine Disney i Pixar je 5-godišnji veza ima ih traže nove visine, a njihov novi heroina ne dolazi blizu ravne kose, bespomoćan ili muškarci. Upoznaj Merida, mladi škotski crvenokosa s onim što nas kovrdžav bi se moglo nazvati 3B dlake na potragu za vlastiti identitet i pronalaženje prave hrabrosti na putu.

load...

Naravno, mami pitanje i dalje ostaje: "Kako će to završiti?" Kovrčave zajednica je uzbuđen u prošlosti sa glavnim ulogama kao što su princeza Mia "The Princess Diaries", koji je kasnije ju je kovrčava brave ispravio da se uklopi bolje u odličnoj i odgovarajuće društvo. Zatim, imate ikada-popularan "Briljantin", u kojoj, kako bi postali "pobunjenika" i uzeti u obzir 'loše' Sandy ravno brave okrenuti kovrdžava.

Kovrčave zajednica ne treba filmove kao što su oni gore, ipak, da ih podsjetiti da kovrčava kosa dolazi sa predrasude pojam unruliness, pobune i neprofesionalnost, zbog čega bi bilo lijepo da se konačno vidjeti film gdje heroina kovrdžave kosa ostaje prirodan i ne smatra nepopravljivi, nesmotreno ili divlje za to.

Ipak, sinopsis "Hrabri se" ide dalje reći da je "akcija Merida nehotice haos i bijes u kraljevstvu" i da ona mora "undo dovratnim prokletstvo prije nego što bude prekasno."

Nadam se da ovo retorika neće prevesti u njoj kovrdžave kose jer je pitanje i uzrok haosa. Naravno, ako je to, pronalaženje prave hrabrosti mogao vrlo dobro znači pronalaženje i prihvatanje sebe i na taj način joj lokne.

U svakom slučaju, "Hrabri" predstavlja potaknuti mlađe kovrdžav da ide prirodno, biti hrabri i prihvate svoju neposlušnog brave. Kao što stara izreka kaže, bolje ikad nego nikad.

Ne možemo čekati da biste saznali više o Merida kada je film pušten sljedećeg ljeta.

load...