Pitanja za negu kose za decu | BA.inspinre.com
Modu

Pitanja za negu kose za decu

Pitanja za negu kose za decu

Ja sam u potrazi za savjet o tome kako da se odredi najbolji način da se brine za kovrčave kose moga sina. Da li pokušati odrediti njegova kosa je poroznost, teksture i unesite prvi? Moj glavni problem je kako da vlaže kosu.

Dragi Caring Curly:

Čini se da ste već shvatili svoje prioritete! Suhu, krhku kosu je uvijek prioritet. Budite sigurni da ne shampoo prečesto, što može isušiti kosu. To je najčešće greška roditelja napraviti. Šampon dva puta tjedno. Dalje, budite sigurni da koristite dobar, kremast uređaj. Moj tajni savjet je da ostavili uređaj u na krajevima, a ne potpuno ispiranje. To će pomoći stanje i zaštitu kose. Naravno, dobar sprej koji se ne ispire je uvijek koristan za suhu i lomljivu kosu. Pokušajte Tako Cosy voćni Delight koji se ne ispire i Detangler. Deca vole voćni miris i roditelji vole formulacije bez parabena!

load...

Draga Cosy:

Imam 2-godišnju kćer s mekim, kovrčavu kosu. Svako jutro imamo borbu češljanje i tokom noći spava njena kosa postaje nešto poput kaveza.

Koristili smo Faith in Nature proizvoda za šamponiranje i Gliss Kur (Schwarzkopf) za češljanje. Ali ja sam kozmetiku fan prirodan i ne žele da se 'otrov' joj kemikalija, aditiva i slične stvari. Bio bih vam zahvalan ako biste mogli da nas savjetovati o nekim prirodnim proizvodima koji se mogu kupiti u Evropi.

Dragi Caged Curly:

Zaplete može biti mučenje! Pokušajte da ih spriječi, a ne samo učenje kako se nositi s njima. Budite sigurni da stavite kosu vaše kćeri u labavu ponija ili pletenice prije spavanja. To će pomoći puno. Također, imajte svoju kosu u ponija ili pletenice kad se igra i aktivan. To je, takođe, pomoći će spriječiti zapetljavanje. Nisam toliko upoznat sa evropskih proizvoda, ali traže formulacije koje su Natrij Laurel / lauret i parabena. (Ili imajte na umu da CurlMart brodova u Mađarsku.)

Draga Cosy:

Moj najstariji naslijedila moja kovrdžava kosa, ili tako sam i mislio. Ona je 9 i starije ona dobiva, na ravniji joj je kosa. Mogu donijeti neke talas u to, ali ono što se desilo sa lokne? Je li to normalno za neke kovrdžav? Njena kosa je odmah dole pored nje ramena. Ja s obzirom na rezanje je kraće s nekim dugo slojeva. Kosa joj je i ima tendenciju da kovrdžanje i izgledati neuredno kao dan odmiče. Moja dva mlađa kćeri (4 i 6) imaju neke valove ali je njihova kosa je također puno glađe.

Dragi raste iz Curls:

Vrlo je moguće da joj je kosa tekstura se mijenja. To se događa svima nama dok idemo kroz život. Druga mogućnost je da je rez ona ima nije ohrabrujuće joj prirodne lokne. Ako želite curlier, dugo slojevi bi bilo dobra ideja. Da biste spriječili kovrča i neuredan izgled kose, pokušajte Tako Cosy Kooky Kiwi Styling krema. Možete ga koristiti na mokru ili suhu kosu. Samo utrljati količinu nikla veličine proizvoda kroz kosu prstima, vodeći računa da se ravnomjerno raspodijeliti. To će zadržati kosu glatkom i sjajnom. To je u redu, ako je potrebno za korištenje kao touch-up na kraju dana.

load...

Draga Cosy:

Moja mala sestra (6 godina) je Biracial; naša mama je Evropljanin i njen tata je iz Obale Slonovače. Kada je bila jako mala, kosa joj je bila velika i nismo imali nikakvih problema da upravlja sa svim, ali kako je ona dobiva stariji, čini se da se sve gore i gore. Ona zaista želi da imaju duge, ravne kose, ali kosa joj je pahuljasto i suha i kovrdžave blizu nje vlasišta, ali ona nije imala trim ili smanjenje neko vrijeme (zapravo, ja ne mislim da je stvarno imao jedan ), a krajevi su ravne i pržene. Trudim se da je ohrabri da ostavi prirodne, međutim, i mi radi u probleme. Moja mama je koristila relaksirajuća krema na nju, a ona je to ispravlja ili plače kad ide u školu. Od sada, moja mama koristi roze losion i to mrkve krema stvari i trudimo odsustvo-ins i čak sam pokušao uvjeriti moja mama za početak metoda ne šampon s njom, ali ništa pomaže. Čak sam pokušao Pokrivanje pre oko sat vremena. Također, kosa joj je vrlo gusta, tako da zapetljanja STVARNO LAKO.

Kosa Moja sestra je nemoguće upravljati, a mi nemamo pojma šta da radim s tim da se izgled i osjećati bolje i zdravije! Pomozi molim te!

Dragi Tangled Curly:

Kao što izreka kaže "trava je uvijek zelenija na drugoj strani ograde"! Mogu osobno se odnose na ovo. I ja sam oduvijek želio dugo, ravnu kosu, ali kosa mi je imao drugačiji plan! Nakon mnogo, mnogo godina feniranja moja kosa ravna i patnje kroz loše dane kosu kada je i najmanji iznos od vlage u zraku, i konačno prihvatio moju kovrčava brave. Koji je bio ključ za mene je učio kako da napravim kovrdžava kosa izgleda dobro, a ne fuzzy, kovrčavu nered. Ja vas pozdravljam za pisanje u ime svoje sestre, već ste napravili prvi važan korak. Potrebno je da joj je (i sebe i tvoja mama) educirati kako bi najbolji način za upravljanje njom kovrčava brave, kako bi se poboljšala kovrče, a ne pokušavajući da ih sakriti! Prvi korak je dobar šišanje neko ko razumije kovrčave kose. Pravilan rez će raditi čuda i riješi sve oštećene kose. Razgovarajte sa izbora stilista proizvoda i mogućnosti za njen tip kose. Kosa stilova koje povucite kosu poput poys ili pletenice su velike mogućnosti za sprečavanje zapetljavanje. Za stvarno loše zaplete, koristite So Cozy Pre-Detangler u kadi sa širokim zupčastog češalj. To će pomoći ukloniti zaplete s našim bol. Sretno!

load...