Pitanja za kovrčavu kosu: Treba mi novi stil za moju kovrdžavu kosu | BA.inspinre.com
Modu

Pitanja za kovrčavu kosu: Treba mi novi stil za moju kovrdžavu kosu

Pitanja za kovrčavu kosu: Treba mi novi stil za moju kovrdžavu kosu

Dragi Jonathan: Molim vas da mi savjet o novom kovrdžave frizura? Upravo sam se povukao iz vojske; moja kosa je do ramena i kovrdžava. Imao sam staviti ga čvrsto i opterećena sa gelom za 22 godina, tako da sam spreman za novu mene. Ja se spremam da ponovo izgledati kao dama i želite definirati moje kovrče.

A: Odlučivanje o stilu predstavlja veliki izazov jer postoji toliko mnogo opcija. Istraživanje koje radite je zaista pozitivan korak, kao loša odluka može biti vrlo štetno. Kao ni dvoje ljudi imaju isti tip pregib, to je samo kao jedinstvena kako pristupiti čak i osnovne šišanje. Odakle da počnem: Prvo, identifikuju oblik lica. Da li je to okrugli, kvadratni, dijamant u obliku, ovalna ili kombinacija? Drugo, naučiti kako kontrolirati vaše kovrče. Saznajte kako koristiti Curl Keeper, koji će izvesti svoj prirodni obrasce uvijanje. Imamo toliko video zapisa na vas naučiti kako da biste dobili vaše lokne da bude najbolje što može biti. Ćete naučiti kako ostvariti dodatni volumen, popraviti ravnih, pa čak i kontrolirati nekontrolisanog žilav suhih dijelova. Tek kada ste naučili kako postići kontrolu kovrča upravljanje i kovrče mogu počnete odlučivanja o savršen dizajn da smanji svoj kovrče. Analizirati i shvatiti svoj glomazni sekcije i uskoro će biti lako prepoznati gdje trebate dodati volumena (bulk) i bili su vam je potrebno kako bi se smanjila rinfuzi. Odlučujući o najboljim dužina je kritična. Morate uzeti u obzir da je vaš plan dan "B" stil možda je potrebna dodatna dužina kako bi se povući svoju kosu natrag u poni repom. Imajte na umu da kratke frizure nisu neophodne lakše upravljati. Preporučujem počevši kolekciju slika pregib stilova koji vam se sviđa. Pokušajte odgovara modela tipa pregib na svoju. Morate biti što realniji. Ne morate rezervirati za šišanje odmah. Konsultacije je prvi korak. Dolazak u salonu pripremljen. Ima puno fotografija i imaju svoju kosu stilu kao i vi moguće. Vaš frizer će biti u mogućnosti da vizualizirati lakše kada vide upravo kakav kovrče imate i šta sposobnost je da ih stilu. Moglo bi se također rezervirati prvi za šampon i feniranje (kovrdžava stil). Nema uključeni predanost i vi ćete znati odmah ako stilista ima strast za kovrčave kose.

load...

Dragi Jonathan prije oko 2 tjedna sam dobio frizuru i stilu. Ona ravnim ispeglao moju kosu, koja je učinila mnogo puta u prošlosti. Oprala sam kosu sutradan i lokne se nije vratio. Nikad nisam imala to dogoditi i ranije. Nisam siguran šta da radim jer sam uvijek imao kovrdžavu kosu, a sada je to uglavnom pravo (ali ne izgleda lijepo). Apsolutno mrzim !! Sta da radim? Svi mi govore da je to pržene i samo sam je izrezati i rasti to out.but ne izgleda pržena i ne želim smanjiti ako ne moram. U međuvremenu, ja samo to nosi u rep svaki dan. Cijenim bilo kakav savjet možete dati.

A: Pretpostavljam da imate dobro kovrče. Zbog novih tehnologija, ravnim šipkama i drugim visokim temperaturama aparati postizanje ekstremno visokim temperaturama. Vaše iskustvo je postalo uobičajeno, posebno na finije, krhkiji kovrče. Sada je vaš problem ima veze sa elastičnost vaše pregrijani kosu. Poboljšanje elastičnosti će povećati sposobnost kosu da se protežu bez razbijanje. Kada popravak oštećene kose, postoji razlika u sastojcima koji se koriste za hidrataciju i jačanje. Sastojci koristim u kovrčavu kosu Solutions tretmanski šampon će deponovati velike količine minerala koji dodaju zatezne čvrstoće i vratiti "S" formiranje kovrčave kose. To je toliko efikasan da osobe sa labavija kovrče oslanjaju na tome dodao skok u sušnim i hladne sezone kada postoji nedostatak vlage u zraku. Snažno preporučujemo da zaustavi ravno peglanje i naučite kako da koristite CHS Curl golmana. Trebalo bi spljeskaš pravo sekcije kosu koliko god možete ostvariti čak i najmanji bend - čak i ako imate na pin curl da postavite svoj stil dok se, s vremenom, u CHS tretman šampon vraća vaše kovrče.

Dragi Jonathan: Kao mlada djevojka sam imao malo kovrdžave kose, a do prije otprilike 2 1/2 godina, moja kosa će formirati prilično velike lokne kada sam stavio curling proizvod u njega i pustite da se osuše. Ja ne znam šta sam drugačije učinio u posljednjih 2 1/2 godina (od stresa na proizvode za kosu ili hormona), sa izuzetkom kreće u drugu državu (što mislim da ne bi trebalo da imaju ovu vrstu efekta ), ali mi je kosa postala je sve ravno. Koristio sam za liječenje moju kosu loše, ali kad sam primetio moja kosa nije provukao toliko, počeo sam da koristim niže topline na ravnim željeza (to je veći-end model), topline zaštitnik, i proteina sprejeva. Čak i dalje, samo kosu koja izlazi valovit je na potiljku mog vrata, a ponekad i šiške. Ima li nešto što mogu učiniti da dobijem lokne nazad? Ono što bi mogao biti uzrok ove promjene?

A: Postoji mnogo kreativnih tehnika za oblikovanje kovrče nazad u kosu. Počnite tako što ćete squishing Curl Keeper u kosi kada je vaša kosa jako vlažna, onda clipping i zaštitu vaše lokne sa našim Roller stege. Dopuštanje kosu da se osuši što je više moguće na svojoj će postaviti kosu u čvršću bouncier pregib formaciju. Postoji toliko stvari koje uzrokuju kovrčave kose olabaviti i gube kovrče. Hormonske promjene imaju veliki uticaj na pregib promjene. Svakih sedam godina pregib obrasce mogu prebaciti. Pubertet, trudnoća i menopauza je poznato da izazivaju hormonalne promjene u kosu, a ponekad mogu biti vrlo drastične. Još jedan razlog bi mogao biti stres. Taj je teško dokazati, ali nekoliko kovrdžave glave su mi rekli da je "Kovrčava kosa je Moody". Klime i sezonske promjene utječu na ravnotežu vlage u atmosferi i mogu igrati pustoš sa pregib stilom. Jedan od najvećih krivaca koje se najviše objašnjavajući je nagomilavanje sastojaka koji izazivaju barijeru i dodajte neželjene težine koji sprečava kovrče od formiranja.

load...

Dragi Jonathan: Imam prirodno dobro kovrdžavu kosu. Moja kovrčava kosa je još labav. Postaje veoma dugo Volio bih da ga smanji, ali, bojim se da. Ja sam 35 godina imaju 3 decu i nemam vremena za dugu kosu. Moja duga kosa je težak moje kovrče dole. Trebam vašu pomoć molim vas!

Moram vam reći da je kratko frizure nisu uvijek brže i lakše upravljati nego duge frizure, pa ne biti u žurbi da smanji svoj lokne kratko dok ne razumiju sve izazove. To je istina pogotovo što ste rekli da vaše lokne se polako smiruju. Istina je da je duže dužine kose može olabaviti kovrdže kao masa kose čini faktor. Međutim, stil tehnike koristeći Roller stege koji podržavaju kovrdže na vrhu glave će spriječiti težina vaše kose iz otpuštanjem kovrdže tokom sušenja proces. Kraća frizura može biti zabavan i optimističan promjena dok god dozvoliti uvojci dovoljno dužina da formira Ringlet i dovoljno dužine da podignete kosu tako da ga možete nositi u konjski rep. Ovo će vam omogućiti da upravljate svojim zauzet raspored na plan "B" stajling dana.

load...