Pitanja za kosu: Christo | BA.inspinre.com
Modu

Pitanja za kosu: Christo

Pitanja za kosu: Christo

Christo

Pitanje: Zdravo! Pišem jer imam prirodno kovrčavu kosu, koja je do ramena. Ja sam 36 godina i više vole da nose duge moju kosu. U proteklih 10 godina, imao sam samo tri dobre frizure - jedan u Montrealu i dva u Miamiju. Kad odem u stilista - Bio sam u mnogim kojoj živim u državi New York - objasnim ono što bih, i ostavili salon tražim pristojno. Ali kad odem kući stilu moju kosu, to izgleda kao gnezdo pacova. Mnogo puta stilista će ispraviti svoju kosu (Nikada ne nosim ga na taj način), ili da je to vrlo kovrčava i velike. Je prirodno kovrdžava kosa teže smanjiti? Je moj problem rez ili mog nedostatka stajling sposobnosti? Frizera u Miami mi je dao tako veliki rez, mogao sam doslovno izbaci iz kreveta i izgledaju sjajno. Ali ovdje niko ne može da ga duplirati. Bukvalno sam bojim moj sledeći frizuru, ali onaj koji sam dobio prije dvije sedmice je vrlo teško upravljati. (Rečeno mi je da bi ljudi pustite da izraste za nekoliko mjeseci, a samo se to smanji kada mogu putovati u velikom gradskom području.) Da li postoje važne stvari koje treba spomenuti pre nego što šišao na stilista? Hvala vam za vaš savjet.

Christo: Svaka kosa tekstura ima svoje izazove, ali to ne znači da ne možete imati dobar stil. Uspješan stil zavisi od 50 posto u odnosu na vas i 50 odsto u odnosu na stilista. Evo tri koraka koji vam mogu pomoći:

Počnite sa zdrave kose. To znači da se koristi mnogo Deep Therapy maska ​​kod kuće - barem jednom tjedno.

Dobiti pravo frizuru za teksturu i strukturu lica. Prije reza, pobrinite se da dobijete konsultacije i pitati što više pitanja kao što vam je potrebno za sprečavanje grešaka.

load...

Christo: Saznajte kako da oblikujete od svog stilista i znati koje proizvode može raditi za svoj tekstura kako bi dobili najbolje rezultate. (Možda ćete želite provjeriti ovaj članak o izboru stilista.)

Savjeti za Stilista

 • Nikad ne smanji ravno slojeva, već uglova.
 • Nikada ne raznese kosu ravno i smanjiti.
 • Nikada tanke, ali teksturizira pri rezanju lokne

 • Uvijek odabrati stil alate koji odgovaraju teksturu vašeg klijenta.

 • Pitanje: Imam kovrdžavu, srednje dužine bob i ja sam plava. Mislim da plava kovrče pokazati kovrče više od tamne kovrčave kose. Molim vas recite mi ako znate nekog proizvoda koji zaista tames kovrče bez krut ili Gluey osjećaj na kosu. Volim da mi je kosa touchably meka.

  Christo: Istina je: plavuše pokazati više frizz. Dakle, pobrinite se da koristite intenzivne tretmane kao što su Curlisto je Deep Therapy maska. Nikad ne ovise o brzo popraviti. Ali ako morate, koristite proizvode kao što su završne pomada za kosu ili neposlušnu Paste iz Curlisto, koja će dodati sjaj i glatko kovrdžanja, bez silikona.

  Pitanje: I love my kovrče. Oni su do ramena i prirodno crvene, sa ispod obojeno crno. Oni su prekrasne i guste. Ali moram da ih gel i stavite lak za kosu na njih svaki dan. Bojim se šteti kosu. Nekako sam dosadna radi gela rutinu. Muka mi je od krutosti. To je kao kaciga. Šta drugo da radim?

  Christo: Zvuči kao da imaju veliku kosu. Imaš sreće. Ali isto tako zvuči kao da koristite pogrešan proizvode za vaš tip kose. Gel ili losion ne bi trebalo da ti plače krut. Pokušati iskoristiti vodorastvornih proizvoda s manje gume, i pobrinite se da su bez alkohola. Pogledajte naš Curlisto Systems na CurlMart.

  Pitanje: Ja sam kovrdžave iz Massachusetts, tako da mi je kosa uvijek neposlušnu. Ima dana kada volim svoju kosu. Ali većinu dana mrzim ga. Na strani glave da spavam, moja kosa je meka i valovit, s nekim spiralnim loknama ispod. Ali, s druge strane, to je mnogo curlier. I moja kosa je ravna i valovit na vrhu, ali vrlo kovrčava ispod. Bilo koji sugestija o tome kako da ga gledati više uniformu?

  Christo: Izgleda da je problem u frizuru i vaša održavanje. Da biste održali zdravu kosu, morate ga tretirati sa dubokim uređaj masku na redovnoj osnovi. Imate i da imaju pravo alata za oblikovanje. Dakle, prema tome kako kovrdžave vaša kosa, koristite Structura losion i kontrolu gel mješavina, i pobrinite se da ga koristi za tri do četiri sekcije, dna na vrh. Neka se emitirati suho ili blowdry sa difuzorom. Ovo će dodati dosljednost u stilu. Kada idete na spavanje, stavi kovrče u iskrivljenu punđu tako da neće biti neposlušnu. Sutradan, dodirnite ih uz malu neposlušnu Paste.

  load...

  Pitanje: Sada kada je vrijeme hladnije, volim da nosim kosu ravno, ali nisam siguran što uzrokuje manje štete. Bilo koja misli?

  Christo: Potpuno ste u pravu. Ovo je najbolje vrijeme za udarac van. Ali imajte na umu da svaki stil koji ide protiv teksturu izaziva oštećenja. Prvo, zapitajte se, ako ste bili dobri sa svojim lokne sa intenzivnim tretmanima. Ako je tako, kada dobijete pucanja. Oni će izgledati sjajno. Ali ne ide u more. Da li je štedljivo i pobrinite se da koristite Deep Therapy maska ​​kada shampoo nakon eksplozija. Ne zaboravite da je sve o ravnoteže.

  Pitanje: Imam haircolor pitanje. Na početku kolovoza, imao sam plavuša naglašava stavio u moj srednje smeđa kosa. U to vrijeme, su izgledali sjajno. Ali sada, Osjećam se kao da su dobili da Brassy, ​​narančasta nijansa. Kako riješiti ovaj problem?

  Christo: Jednostavno posjetite svoj salon i dobiti povrća glazura da odgovara kose. To će zapravo dodati puno sjaj vašoj kosi i da će ton niz brassiness. Možete održavati svoju boju sa takvim tretmanima kao Colorective čokolade kremasta izbjeći ponovo postaje Brassy.

  Pitanje: Imam prirodno kovrčavu kosu. Ali ako ne SCRUNCH sa lak za kosu, i drugih proizvoda, postaje neposlušnu, i Puffy. Želim prekrasne kovrče, a ja ne želim da provedem sati radi moju kosu. Ja ne želim da povuče ga natrag u rep ako ne moram sati da se to uradi. Da li imate neki predlog za moju kosu? Pomoć!

  Christo: Najvažniji dio je da se počne sa zdrave kose. Da li domaći sa intenzivnim tretmanima, a onda saznati koji proizvodi rade najbolje za vaše kovrče. Pratite sa pravilnom načinu stil i primijeniti proizvoda za tri do četiri dijela, od dna do vrha. To ne bi trebalo da ste uzeli više od 10 minuta u stilu.

  Saznajte više o i postavljati pitanja Christo i naših drugih kolumnista.

  Saznajte više o kupovini Curlisto proizvoda u CurlMart.

  load...