Ovo je moja prirodna valovita dnevna rutina | BA.inspinre.com
Modu

Ovo je moja prirodna valovita dnevna rutina

Ovo je moja prirodna valovita dnevna rutina

Kada uče da oblikujete talasa, važno je zapamtiti da počinje zaštite u tuš.  

Ja mogu koristiti isti dan oblikovanje kose proizvodi za danom, ali ako je moj tuš briga nedostaje, moj valovi neće sarađivati.

Prije nego što sam čak i da mi je kosa mokra, ja ček da vidim kako to može biti potrebna iz mojih dana pranja. Kakav je to osjećaj i kako neposlušnu može biti, može napraviti razliku u proizvodima sam posegnuti za vrijeme tuširanja. Ako je moja kosa je osjećaj kovrdžava ili suho mogu želite koristiti ulje na moju kosu kao pred-poo da budem siguran da sam zaštita moja već suhu kosu od sredstva za čišćenje. Ako je moja kosa osećaju opterećena ili ako moram graditi-gore na skalp, mogu preskočiti pred-poo i odabrati da uradi šampon. Jednom kada ste izabere ono što vaša kosa traži od svojih dana pranje, možete početi da se okupe svoje proizvode zajedno.

load...

Fotografija ljubaznošću @ThePolishedCurl

Za početak, da ćete želite koristiti neku vrstu sredstvo za čišćenje kako bi bili sigurni ste počevši od nule da oblikujete frizuru. Postoje tri glavne kategorije za čišćenje možete odabrati: ko-pranje, sulfat free šampon, i raščišćavanje šampona.

Co-pere se najčešće koriste za one čija je kosa ne mogu dobiti dovoljno vlage. I do ovih najčešće tokom sedmice.

Sulfat free šampone su najbolje za one koji mogu doživjeti izgraditi ili čija je kosa se lako opterećena. To je ono što sam posegnuti za početkom sedmice.

Razjašnjavanje šampona su samo zaista potrebno svaki drugi mjesec za većinu jer ovi šamponi sadrže sulfate koji mogu biti vrlo skidanje za kosu.

Jednom sam izabere moje sredstvo za čišćenje sljedeći korak je da se koristi za ispiranje se uređaj. Ovo je više pokušaja i pogrešaka za većinu na ono što vlaži kosu najbolji. Za mene, to je kad sam posegnuti za nešto što je izuzetno gusta i puna dobrih masti za moju kosu da upije. Postoje zapravo dvije stvari koje možete koristiti za ispiranje se, bilo duboko uređaj ili tradicionalni uređaj. 

Duboko uređaji su dobri za svakoga jednom i neko vrijeme, neki mogu izvući sa koji ih koriste svakodnevno pranje, za razliku od drugih čija je kosa se lako opterećena možda samo želite koristiti jednom tjedno.

Tradicionalni uređaji mogu se naći kao ispiranje od strane pokušaja i pogreške i može se koristiti od strane bilo koga. Oni koji traže više vlage u svojim Isperite treba tražiti riječi kao melem na njihove uređaje i one koji traže manje vlage treba posegnuti za one koji su tanji u konzistentnosti.

Fotografija ljubaznošću @ThePolishedCurl

Na kraju, ali ne i najmanje važno deo dana pranje je odsustvo u uređaj koji koristim za Squish da condish metoda. To može biti bilo koji tip uređaja koji neće ostaviti nagomilavanje. To ne mora biti uređaj koji je posebno označen kao odsustvo u ipak. Većina bilo koji uređaj će raditi sve dok vaša kosa voli. Za mene, ja posegnuti za tanji uređaja koji će lako SCRUNCH u mojoj kosi, ali ostaviti trajne vlage. Za one sa tanjim kosu, pokušajte sprej u odmoru u uređaj jer su izuzetno lagan.

load...

Jednom sam naučio kako slušati šta treba moja kosa prije nego što sam počeo moj dan pranja, otkrio sam da sam imao još mnogo uspješnih dobru kosu dana!

Vidi moj dan pranje osnove za više informacija o tome kako se brinuti o mojoj valovite kose!

Za više korisne članke poput ovog, prijavite se na naš newsletter!

load...