Ovo će zauvek promijeniti način na koji čitate oznake | BA.inspinre.com
Modu

Ovo će zauvek promijeniti način na koji čitate oznake

Ovo će zauvek promijeniti način na koji čitate oznake

FDA zahtijeva da sastojci za njegu kože (uključujući kose) na etiketi proizvoda biti navedeni u nalogu najvišeg do najnižeg koncentracije. To Tidbit znanja čini se pogleda unazad vaših proizvoda sasvim drugačije, zar ne? Potraživanja proizvod na prednjoj strani nisu tako privlačni kao i prije, zar ne? 

Da li je u top 5?

Često kompanije vole pohvaliti njihovi sastojci na prednjoj strani pakovanja da ti privuče pažnju, i naravno da su sastojci koji mnogi kovrdžav, zavojnica, a wavies brusiti u na kao što su arganovo ulje, maslinovo ulje, kokosovo ulje. Često vide proizvode reklamira sastojke kao što mora morske alge, shea maslac, i bogate mineralima. Suština je da mislite da je potrebno da proizvod zbog svojih sastojaka, ali ako okrenete bocu oko i hvalili sastojak nije u prvih pet sastojaka onda postoji velika mogućnost da ne postoji dovoljno unutra da bi razlika ili korist na uvojcima.

load...
Sastojci navedeni u blizini kraju liste su obično čine manje od 1% od ukupnog broja.

Prema FDA, "sastojci prisutni u koncentraciji koja ne prelazi 1% mogu biti navedeni u bilo kojem redoslijedu nakon popis sastojaka prisutni na više od 1% u silaznom redoslijedu prevlasti", ali sastojak pri niskim koncentracijama mogu ili ne mogu biti efikasan u performansi proizvoda. Mislim akni krema: benzoil peroksid ili salicilna kiselina ne može biti prvi koji sastojci, ali su aktivni sastojci koji čine proizvod na snagu. Kao Beauty Brains objašnjava:

"Sada, prije nego što pokrenete 'Okupirajmo Kozmetika pokret da se žali na 1%, dozvolite mi da naglasim da to ne znači da nijedan od sastojaka ispod 1% linija stvar. Na primjer, pigmenti se koriste na vrlo niskim razine ipak su od ključne važnosti da se boja kozmetike. I konzervansa se koriste samo na nekoliko desetina posto, ali ja ne bih kupiti proizvod bez njih! Postoje mnogi izuzeci od ovog 'prvih pet' pravilo. "

Zašto je voda tako visoko na listi?

Prema The Natural Haven, voda obično traje do 50% - 80% od ukupne mase proizvoda za šampona i uređaja (uključujući odsustvo-ins). To je razlog zašto ste čuli da je voda najbolje hidratantne kreme! Voda ne hidratizira kosu i kožu. Zauzima najviše težine u šampona i uređaja, ali nakon toga u narednih četiri ili pet sastojaka obzira na većina ili su odgovorni za glavni svrsishodan svojstva proizvoda. Beauty Brains kaže da je četiri ili pet sastojaka nakon prve sastojak u šamponima su sredstva za čišćenje i za uređaje oni su omekšivače i ovlaživača. To magija sastojak koji je uzmete bocu na prvom mjestu mora biti pri vrhu liste, pa ako to nije onda možda želite da ga vrati na policu.

Sada znate zašto govorimo o prvih pet sastojaka i koliko je važno da su za čitanje umjesto svesrdno poverenja marketing potraživanja na ambalaži. Moć proizvoda je na leđima i svoju moć kao potrošač je u svoju sposobnost da dešifrirati ono što je najbolje za želje i potrebe vaše kose.

Gledate na listi sastojaka vaših proizvoda?

load...
load...