Ovako možete ohrabriti djevojčice da vole stablo | BA.inspinre.com
Modu

Ovako možete ohrabriti djevojčice da vole stablo

Ovako možete ohrabriti djevojčice da vole stablo

STEM, koja se zalaže za nauku, tehnologije, inženjerstva i matematike, je industrija koja se često nedovoljno zastupljene žene. Prema nauku odbora Nacionalnog, "U 2013. Godini, žene činile 50% fakultetski obrazovane radne snage, 39% zaposlenih osoba čiji je najviši stupanj je u S & E na terenu, a 29% onih koji su u S & E zanimanja." Nedavno je pozorišni oslobađanje Hidden slikama, priča o African American žena matematičara i naučnika u NASA, je također izazvao interes djevojčica ostvarivanju karijere u matematici, znanosti i tehnologije. Aldis Hodge, glumac iz filma, rekao je The Cut "Već smo vidjeli da utiču dogoditi nacionalno, mi stalno radimo ploče za STEM [nauku, tehnologiju, inženjerstvo i matematike] i pare [nauku, tehnologiju, inženjerstvo, Art & Design, i matematika] na sve strane. " 

Da li vaša kćer ljubavi matematici i nauci? Da li ona imati odnos ljubavi / mržnje sa onim subjektima u školi? Postoji mnogo načina na koje možete uvesti i ojačati veze za djevojčice, sa matematike, znanosti i tehnologije industrije.

1. Upis u programima

Postoje programi koji su dostupni da podstakne devojke vole STEM Ovi programi često nude sesije učenje naučiti vještine u matematici i znanosti. Neki od tih programa se nude i besplatno! U nastavku su neke matematike i nauke programe koje nude programe za djevojčice: 

load...
  • Devojke koje kod
  • Američko udruženje Univerziteta žena
  • Crne djevojke Kod
  • Nacionalni Girls zajednički projekat
  • Djevojke u Tech

U potrazi za STEM programa u vašem susjedstvu? Istražiti vaše lokalne škole, koledži i univerziteti za informacije o STEM obrazovne programe.

2. Potražite mentora

Ako niste u mogućnosti pronaći bilo koji obrazovni program u vašoj zajednici, pokušajte u potrazi za mentora. To će omogućiti joj da izgradi odnos jedan-na-jedan sa nekim ko trenutno radi u toj industriji. Osim toga, to može pomoći sagledavanje na stvarnim životnim iskustvima iz matematike, znanosti i tehnologije.

3. Poticati okruženje zabavan za učenje

Učenje ne mora biti dosadan. Pokazati da matematika i nauka može biti zabavno. Ako je njen domaći zadatak sesije je izazov, smisliti kreativan način da se pomogne sa sagledavanja joj zadaću lakše. Provođenje zabava znanost eksperimenata tokom vikenda je odličan način da se obveznica i ojačati svoju strast za STEM

4. Izložiti joj da priča o uspjehu

Postoje mnoge žene koje su razbijanje barijera u matičnim oblastima. Učite kćeri o njima gledajući dokumentarce, odlazak na izlete u muzejima, ili istraživanju ovih pioniri online. Jednostavno izlažući je ovim ženama može joj dati priliku da vidimo da trud i zalaganje će omogućiti da ostvari svoje snove, sve što može biti. 

5. Budite podršku

Ohrabrite je kada oseti obeshrabreni, hvale je zbog toga super razred koji je dobila na svom projektu nauci, i pitaj je mnogo pitanja o njenom budućem karijera. Prikazano svoj interes ne samo da će joj dozvoliti da se vine, ali pokazuju da se ona može osloniti na vas za pomoć ako je potrebno.

Kako se ohrabruju svoje voljene da uživaju u matematici, znanosti i tehnologije? Molimo vas da podijelite sa kovrdžave zajednice.

load...