Ovaj životni trener želi da završi trenutnu sliku prirodne lepote | BA.inspinre.com
Modu

Ovaj životni trener želi da završi trenutnu sliku prirodne lepote

Ovaj životni trener želi da završi trenutnu sliku prirodne lepote

[Quote navode = "Najami Lezama" align = "aligncenter"] [My] misija je da prizove svijesti stvoriti cjelovitost od evocirajući provokativne, stimulativne razgovore koji istražuje naše potrebe i vrijednosti. [/ Quote]

Moje ime je Najami Lezama i ja sam iz otoka Trinidada i Tobaga.

Živim u Brooklynu, New Yorku i su ovde od kada sam imao 15 godina. Otišao sam u Wingate H. Škole i sam završio Medgar Evers College s diplomirani Holistički Motivacijski psihologiju i ja sam sertifikovani trener profesionalni život. Diplomirao programa obuke pod nazivom rukovodstvo koje Works-Coaching za transformaciju ja.

Radio sam u socijalnih usluga za više od 13 godina i trenutno radi kao toksikomanije savjetnik i ja sam također CASAC (Certified Alkohol toksikomanije savjetnik). I ja radim kao tutor na Medgar Evers College u Brooklynu, NY. Ja podučavam engleski, psihologije i sociologije i razvili trenerski program za studente pod nazivom Academic Coaching serije. Cilj je da se pomogne studentima nadjačati smrdljivi mislio da poboljša lični razvoj, akademski uspjeh, test anksioznost i test uzimanje vještine.

load...

Šta vas je inspirisalo da se ovaj put karijere?

Ja sam direktor krug života Transformacija-holističkog Life Coaching prakse. Svoj brend tema je dočarati svijesti stvoriti Wholeness. Radim sa žrtvama nasilja u porodici, stručnih žena i studenata. Izuzetno sam strastveni o služenju i pomaganju drugima i ja se stvarno, stvarno uzbuđen kada sam mogao da vidim transformacioni pomak u drugima. Vjerujem život je proces postajanja i ja sam bio Bića Rođen sam da budem.

Shvatio sam da sam bio trener ljude za većinu svog života, ali nisam bio svestan toga. Ali kao što sam sazrio i razvio svoj život i svoju karijeru, shvatio sam i otkrio moja strast u Treniranje gdje sam postao certificirani i naučio vještinu postavlja postati holistički life coach, dakle, jer život je proces i putovanje, dodao sam više alate za moj alat, tako da mogu živjeti svoj život na svrhe, u svrhu, namjerno.

Kako se vezati u holistički pristup svojim učenjima?

Vjerujem prvo i najvažnije da smo duhovna bića imaju ljudsko iskustvo, a mi smo svi ovdje sa svrhom. Postoje neki od nas koji se povezali sa naš život svrhu i neki koji to ne čine. Vjerujem da sve što radimo je sve međusobno holistički i sve, sve je o alhemija energije. Ako smo shvatili koliko je moćan naše misli su mi nikada ne bi misliti negativne misli. Mi bismo se tretirati više u visoko mišljenje i ljubavi, stvaraju holistički zdrav odnos prema sebi i drugima.

Ono što je Bush Wo / Man Conversations projekta?

Bush Wo / Man Razgovori Projekt je nastavak Circle of Life transformacije. Njegova misija je da prizove svijesti stvoriti cjelovitost od evocirajući provokativne, stimulativne razgovore koji istražuje naše potrebe i vrijednosti.

To je platforma koja promovira zdrav razgovora između žena i muškaraca za stvaranje holistički odnosa i zajednice. To je platforma koja promovira podršku, umrežavanje, Zabava, zagovara, znanja, usluga i ljubavi. Ovo je bio moj 5. Bush Wo / Man radionice. Sve je počelo u januaru 2016. Godine, a njegovo je zasnovan na stvaranju holističkom putne mape u životu. Januar-Kako napraviti Life Mapa puta, februar-Kako napraviti Love Mapa puta, mart-Kako napraviti Serenity Mapa puta i april-Kako napraviti Numerologija Mapa puta u cilju privlačenja nečije usklađeni kosmičke mate sa Lloyd Strayhorn.

load...

Da li postoji određena osoba koja može imati najviše koristi od ovoga?

Ova radionica je usmjerena posebno za crne porodice i / ili oni koji su bili međurasni i bili su podizanje crne djeca. Ovo je prije svega usmjerena ka inspirativna umove djecu, jer počinje od mladih. Ako ne napravimo pokušaje da zasadi sjeme pozitivnosti u plodne umove naše mladosti, bolesni ciklus nedostatka samoprihvatanje se ponavljaju. Moje radionice su također usmjerene prema ženama, muškarcima i studenata kroz stvaranje dinamičkih holistički promjene u svojim učesnicima koji ne samo da je mjerljiv, ali je vidljiv.

Danas imate događaj pod nazivom "Majka i očeve koji su Podizanje Daughters: Čokolada Sistas sa Kinky / prirodne kose. Kako povećati samo-Prihvatanje i samopouzdanje Boosting Mape puta ". Ono što se osjećate primoran stvoriti događaj oko ove teme?

Radilo se o inspirativnim i podsticanje crnci posebno djece da prihvate i prihvate svoje prirodne ljepote, jer naš imidž i standard ljepote naginje na osnovu Evropljanin standard ljepote. Zbog toga, puno žena i muškaraca u Africi, Jamajka, Haiti i drugih karipskih ostrva su izbjeljivanja svoje kože. Ovo je uzrokuju ne samo zdravstvenih problema kao što su rak, ali što je najvažnije, to govori o samopouzdanja mrzim to i dalje usadio inter-generacijski čak do današnjeg dana.

Namjera je bila da se osnaži, obrazuju i stvaraju zabavne radionice koja je istraživala naše potrebe i vrijednosti.

To se vidi iu industriji zabave gdje su neki crnci teže da postanu pravedniji ili lakši, jer smatraju da će biti prihvaćena, a neke promijeniti svoj izgled zbog nedostatka samo-prihvaćanje. Ova radionica je bila interaktivna, gdje je učestvovalo djece i odraslih u istraživački vježbama gdje smo stvorili viziju knjige koje prikazuju njihov imidž crne ljepote. Video je prikazan i na osnovu eksperiment koji je završio sa djecom branje bijele preko crne lutke i ono što su prepoznati kao bolje lutka.

Kako bi se ti ohrabriti nekoga ko bi mogao biti skeptični, ali i dalje zainteresirani za pohađanje?

Kad god ja radionicu, moja namjera je da inspiriše i motiviše. Kada sam dijeliti ono radionice je oko i dodiruje nečije duh u kojem se osjeća primoran da prisustvuju, onda ta osoba treba da bude tamo. Svi koji pohađaju moje radionice su oni koji zaista treba da postoje.

Koji vam je omiljeni citat ili stih koji odjekuje sa sobom i zašto?

Vizija bez akcije je sanjarenje. Akcija bez vizije je noćna mora je japanska poslovica koja znači da sve što želite u životu počinje prvi sa vizijom / san stoga, ako se ne postupi na svoju viziju to postaje noćna mora, jer se postaje strah da prihvate svoju viziju, u žive svoj život namjerno sa ciljem, da bude Bića su trebali biti. Jedan je da se ne vidi samo svoju viziju, ali što je najvažnije, Oseti da privuče ono što oni žele.

Kako možemo držati korak s budućim događajima kao što je ovaj?

Možete držati korak s mojim budućih događaja na Eventbrite, Bush Wo / Man Razgovori projekta, meetup.com, Instagram i Twitter. Moja web stranica je u procesu postaje vrlo brzo. Ja ću uzeti pauze tokom jula i avgusta, jer ću ići na Haiti s organizacijom pod nazivom Proces-muški obred prolaz programa da inspiriše naše momke i spriječiti urbane nasilje mladih. Mi ćemo biti uzimanje medicinskih i školskog pribora na Haiti. Možete pogledati proces na Facebooku.

load...