Ovaj zajednički korak može biti razlog zbog koga je vaša kosa još uvek prljava | BA.inspinre.com
Modu

Ovaj zajednički korak može biti razlog zbog koga je vaša kosa još uvek prljava

Ovaj zajednički korak može biti razlog zbog koga je vaša kosa još uvek prljava

Kao u tranziciji i prirodna kosa bloger, volim da poštuju (a ponekad i učestvuju u) valova i trendove koji roll kroz zajednicu prirodna kosa. Prvo, to je sve o rastu, zadržavanje dužine, i dokazujući da teksturom kose može biti jednako fab (ako ne moreso.but hej, ja sam pristran) kao ravnu kosu. Sada, neki od naših omiljenih blogera i YouTubeano rade drugi i treći kotleti, i konusnim rezovi uzimaju uzde. Bojanje prirodna kosa nekad sastao sa strane oka, ali sada svijetle i jarkim bojama su svuda - sa samo marginalne nekoliko tvrdeći da je boja kose trake vas naslov Naturalista. Ono što je nekada biti trka za najkomplikovanije režim je sada sastao sa "nije niko dobio vremena za to", a vrhovni strane oka. Trenutni trend u minimalističkom / lazy njegu prirodna kosa je dame u potrazi za eliminiše dlačice sa režimima, fokusirajući se samo na ono što je potrebno.

Što me dovodi do ovoga: da li je prethodno pooing neophodan korak u dan pranje režim? Da li se to 30 minuta do sat vremena biti bolje potrošen, ili ispao da skratite dan pranje?

Odgovor nije kao cut i suha kao što se misli. Pravi odgovor ovisi o tome što vi koristite za prepoo kosu, čiji savjet ti verujem, a ono što je dala najbolje rezultate za svoju kosu. Hajde da istražimo dva najčešća načina pre-poo, a ono što ljudi imaju za reći o njima:

load...

Pre-Pooing uljima

Prvi popularna metoda pred-poo se vrši ulje - bilo jednom ulje, prilagođena mješavina, ili pred-poo ulje kao Vatika, Darshana ili Ion. Većina dame da pre-poo s uljem, jer niti obložen nafte klize jedna pored druge lakše, što rezultira u manje komplikovan posao za raščešljavanje kose. Ulja se čak može koristiti za sprečavanje šampona od sušenja kosu. Ali jedna stvar je da treba napomenuti - sve ulja nisu stvoreni jednaki. Široko je shvatio da kokosovo ulje ima jedinstvenu sposobnost prodiru u kosu - hidratacija, jačanje, i sprečavanje vratila kosu od otoka prilikom uzimanja vode, što pomaže umanjiti štetu kutikule. Prema Jc prirodnog Haven (naučnik sa strašću za prirodnu kosu), kokosovo ulje treba dodati na kosu prije šamponiranja da izvuče najviše koristi.

Na suprotnom kraju spektra, postoje i oni kao multikulturalni stilista Jennifer Rose na Belissimo Hair Spa u New Yorku koji vjeruju pre-poo je nepotreban korak i gubljenje vremena. Preko Instagrama, kaže Rose (na post ohrabruje dame da smiri na dan pranja ludilo):

Zašto natapajući kosu u ulje koje sprečava samo svoj šampon od vezivanja za prljavštinu, znoj i proizvoda čime se sprečava čišćenje? Ti si razlog imate dan pranje umjesto sata pranja. Pare se, molim te.

 U opštem smislu, ne mogu vidjeti gdje Rose dolazi iz - mnogi ulja sjediti na vrhu kose i ne lako prodiru u kosu. U tom slučaju, oni sprečavaju šampon iz skidanje dlaka potpuno čist. Međutim, većina prirodnih dame ne žele da je "potpuno čista" osjećaj, tako da je prisustvo ulja na kosu nakon čišćenja nije u potpunosti problematična. Moj savjet? Pokušajte dnevno pranje sa i bez ulja prije pooing. Ne mijenja ništa drugo, prisustvo ili odsustvo pre-poo bi trebalo da bude jedina varijabla. Da li vaša kosa izgled, osjećati, ili se ponašaju drugačije? U tome leži odgovor.

Pre-Pooing sa regenerator

Mnogi naturals iz raznih razloga su i odvedeni u unapred pooing svoju kosu sa ispiranja ili duboko uređaj prije čišćenja. Ideja je u tome da uređaj kosa prije manipulacije rezultira mekši, savitljive kosu koja je lakše otpetljati i manje vjerojatno da će naići na lom. Osim toga, mnogi od uređaja koriste imaju dovoljno klizanje kako bi se osiguralo da niti klize mimoilaze bez petljaju ili čvorova.

load...

Ali je prethodno pooing sa uređaj više ili manje efikasno, ili čak neophodno? Još jednom, konsultovao sam rad nevjerojatan Jc The Natural Haven. Prema njenim nalazima ovdje, uređaj apsorbuje (štapići za kosu) i radi bolje nakon što je šamponiranje kose. To je zato što kosa nosi blago negativni naboj koji je pojačan šampon (zahvaljujući anionskih tenzida). Uređaj nosi pozitivan (kationski) naboj i zato se više privlači na kosu post-poo. Da li to znači da je vaš uređaj zasnovan na prethodno poo ne radi? Nije nužno. Uvijek sam bio ljubitelj pre-šampon tretmana (Kurlee Belle Banana Matica Avokado dubinski tretman je moj favorit) u otpetljati, omekšava i pripremi moja kosa za čišćenje. Ali za većinu glave kose, duboko uređaj ili prethodno pooing sa dubokim uređaj prije pranja ne uklanja potrebu da se duboko stanje nakon toga. I dalje ćete morati duboko stanje nakon čišćenja da dopuni pramenove i leže zanoktice stanu.

Baš kao i prije pooing uljem, pokušajte unaprijed pooing sa ispiranja ili duboko uređaj tokom dana pranje, a zatim ponovo preskakanje taj korak. Koji vam najbolje rezultate daje? To je onaj koji vam držati. 

Kada se sve sabere, pre-pooing nije bitan korak za bilo koji režim za njegu kose. To je opcionalno. Ako je vaša kosa ima koristi od njega, onda i dalje da to učini. Ali, ako ste osjećaj kao da vam ne daje opipljive koristi, baci ga

Na kraju krajeva, radi se o radi ono što radi najbolje za vas i vaše kose, a ne uključuje nasumično korake, jer vam je neko rekao.

load...