Otvoreno pismo o prirodnoj diskriminaciji na kosi (od tipa 4) | BA.inspinre.com
Modu

Otvoreno pismo o prirodnoj diskriminaciji na kosi (od tipa 4)

Otvoreno pismo o prirodnoj diskriminaciji na kosi (od tipa 4)

Lijepa si. Vi ste čarobno. Vaša kosa tekstura je zlatne i tvoj duh je slobodan. To su sve stvari koje žene sa coily, kinky, i kovrdžave kose bi rado čuti. Umjesto toga, društvo baca različite riječi i fraza u našem mišljenju pozivom na naše kose, 'pelena,' 'ludi' 'divlji', ili 'neprihvatljivo. "

Ilustracija ljubaznošću KateKitt - Getty Images

Kao tamnoputi žena s kinky, coily tip 4 kose Razumijem naše svakodnevne borbe.

Oni vam reći da se ne uklapaju u svijetu pogled na ljepote. Oni vam reći vaša kosa tekstura nije "dovoljno dobar", jer ima nekoliko dodatnih kovrče da većina nemaju.

Ali ono što oni ne znaju je interni utjecaj svojim vanjskim riječi imaju na naše mentalne sposobnosti. Pošto ne odrastaju u svijetu u kojem, prirodna kosa je nastrano kao prihvaćen kao često kao naš "dobru kosu," labave sestre Ringlet-ima, mi smo podcijenjene, spusti na i kao rezultat toga, naše samopouzdanje skuplja.

load...

Da li ste pronašli sebe frustriran jer svojim prirodnim putovanje kosa nije prošla slika savršena kao što si ti mislio?

Ili te je uznemirilo da Vaša kosa tekstura nije ono što ste mislili da će biti?

Imajući kovrčava kosa može biti teško - i ponekad mi se čini još teže kada imate coily teksture. Međutim, to je vaša teksturu kose i niko drugi, pa prihvati to! Uprkos svijeta pokušavaju da nas sruši, moramo nastaviti da podigne jedna drugoj i naše curice, pokazujući kosu marke zašto treba gledati s koliko vrijednost kao tuđi niti.

Naravno, možda ćemo imati teže vrijeme češljanje naše brave i zadržavanje vlage, ali naša kosa čini sve da naše sestre sa 3a, 3b ili 3c kosu radi. Možemo rock sredstvo peru-and-go, žestok twist-out, prekrasan pletenica-out i bilo koji drugi Updo stil želje naše kreativne srca.

Mi zaslužujemo ljubav i poštovanje jednako kao i bilo ko drugi, jer smo dostojni i zastupamo života i realnosti mnoge žene boje. Potrebno mi je da zna, i živi ga.

Tako da sumnjate u svoju teksturu kose sledeći put, osjećati kao da ne možete rock tom stilu, jer nije ispalo kao svoj omiljeni bloger ili Instagram uzor, nabijem te negativne misli daleko.

Znam da dajemo primjer za sve u tip 4, coily i kinky prirodna kosa zajednici grli svoju teksturu. Dan nosite taj stil ste mislili da je katastrofa, od vas će inspirisati i ohrabriti druge žene da učine isto; to je ono što se nadam da radim svaki dan na mom blogu, ClassyCurlies.com.

Naravno, prirodna kosa zajednica je odličan za otkrivanje novih kose proizvoda i stilova, ali ako se ne osjećate prihvaćeno, predstavljeni ili sigurni u svoje prirodne ljepote, sve pada na odloženi. Budite sigurni u koji ste, šta imaš i šta predstavljaju.

Ako niko nije danas rekao: ti bitno.

Vaša kosa je prekrasna i imate sjajan um koji bi mogao promijeniti svijet.

load...