Osvjetljavanje meda: Činjenica ili fikcija? | BA.inspinre.com
Modu

Osvjetljavanje meda: Činjenica ili fikcija?

Osvjetljavanje meda: Činjenica ili fikcija?

Siguran sam da mnogi od vas nikada nije znao da je ovakav način čak i postojala, ali istina je da med funkcioniše kao prirodni posvjetljenje kose u skladu sa foruma o LongHairCommunity.

Mnogi ljudi su navikli da koriste prirodni med na kosu dodajući da njihov uređaj i šampon na dnevnoj ili tjednoj bazi u stanju i vlaže kosu na prirodan način. Realnost je da je tretman med kosa je suptilan, prirodan proces sijeva za kovrče.

Ova metoda radi zbog peroksid prirodnog vodika koji se nalazi u medu. Svi znamo da utiče da vodikov peroksid ima na kosi. Gvožđe koja se također nalazi u med oksidira kisik slobodnih radikala koji se oslobađaju od hidrogen peroksida.

Iznos od munja koje možete ostvariti korištenjem ove metode u velikoj mjeri zavisi od toga koliko dobro vaša kosa upija meda, ili kako porozan je.

Med kosu recept

Med dlake Lightening Savjeti

  load...
 • Dodajte malo peroksid za više dramatičan učinak meda kosu.
 • Dodaj tlo kardamom, prizemlje cimet, kokosovo ulje i ekstra djevičansko maslinovo ulje za podsticaj prirodni med boja kose.
 • Ako imate proizvod ili ulje u kosi, operite je prije nanošenja smjese.
 • Ova metoda zahtijeva nula dodatne topline. Ne zagrijavajte kosu s medom u njemu.
 1. Pour 1/3 šolje meda u posudu.
 2. Scoop 1/4 šoljice svoj omiljeni uređaj i stavite ga u posudu s medom.
 3. Kombinirati mješavina dok imate savršenu kombinaciju i dosljednost.
 4. Nanesite mješavinu na vlažnu kosu i pokriti s kapa za tuširanje. Nakon ovog preparata je sjedio na kosu i vlasište za 8 sati, možete uzeti tuš kapu i oprati mješavina vodom.

Med dlake Lightening Način

 1. Mix meda i destilirane vode zajedno. Koristite 4: 1 omjer meda u vodu kako bi mješavina posao kako treba.
 2. Nanesite mješavinu na kosu i vlasište i ostavite da odstoji pod tuš kapa za jedan sat pod bez dodatne topline.
 3. Potpuno isprati mješavina iz kose i šampon, stanje i stil kao i obično.

Sveukupni ishod ovog procesa će imati kosu tražim i osjećaj svilenkasto, sjajna i zdrava. Također će imati kosu tražim malo lakši u prirodnom, non-dramatičan način.

Ova metoda uzima vrijeme, a ako koristite med za samo posvjetljenje svrhe, možda ćete morati napustiti tretman na duže, ili da ga više puta da biste dobili željeni ishod.

Žele više?

Za više informacija o medu metodama sijeva, posjetite foruma o LongHairCommunity.

Final Thoughts

Tretman za posvjetljenje meda kosa definitivno radi. Ako ste u potrazi za isprobati na prirodan način da se olakša svoj brave, tako da možete imati lakši kosu, ne gledati dalje od vaše kuhinje ormari!

load...