Opustio sam se, krenuo je kovrdžav, opet opustio | BA.inspinre.com
Modu

Opustio sam se, krenuo je kovrdžav, opet opustio

Opustio sam se, krenuo je kovrdžav, opet opustio

Moja prirodna putovanje kosa je vrlo složena.

Nosila sam kosu kovrdžava do 15 godina. Onda sam počeo opuštanje moja kosa godinu dana kasnije. Od tog trenutka, moja kosa uvijek je bila opuštena i ja skoro zaboravio ono što je moj pravi prirodnu kosu.

Jednog dana, jedan od mojih učitelja je rekao nešto što me preselio deeply.She je objasnio da je društvo se ljudi ispraviti svoju kosu da stane u. Shvatio sam da je društvo me mislim da ću biti ljepše sa ravnom kosom. Odlučio sam da skratim jako dugu kosu do ramena u 2011. Tokom jedne godine, pokušao sam da volim svoju kovrdžave kose.

Borba je bio stvaran i nisam osjećao dovoljno samopouzdanja. Pa sam odlučio da se opustim moju kosu... Opet. U isto vrijeme, rad je postao veliki dio mog života i pokušavao sam da imaju zdraviji način života.
load...

Pogledao sam na proizvode prirodne kose, a onda je odluka je bila jasna: Neću više opustiti moju kosu. Prestao sam opuštajući moju kosu u 2012. I od Maj 2014 sam koristio sušilo za kosu.

Ja apsolutno ljubav otkrivanje novih proizvoda i brendova.

Međutim, uvijek sam napraviti mnogo istraživanja prije kupnje ništa. Da budem iskren, nisam mogao živjeti bez Shea vlage. (Ako se na neki način jedan od zaposlenih SheaMoisture čita ovo: molim te da Francuska Vaši proizvodi su uvijek rasprodati svuda u Parizu.!) Volim način na koji moja kosa izgleda kad sam primijeniti kokos & Hibiscus Curl Enhancing. Ne mogu da živim bez aloe vere i ulja jojobe previše.

Moja "tajna" za buđenje s prekrasnim kovrče

Idem da spavam sa mojom kosom mokrim i magic happens. Probudio sam se s odbijanjem lokne... To je moja tajna ššš!

Zdrav način života bitno

Vježbala sam fitnes i trčanje od 2012. Sam trčao moj prvi 10k u Parizu te godine. To je bio veliki korak za astmatični djevojka sam. Sportski daj mi snage da vjerujem u sebe. Kao što sam postao više samopouzdanja, želio sam da prihvate sebe u najvećoj, a onda sam počeo jesti zdravije. Ti ne znaš koliko hrane igraju veliku ulogu na vaše zdravlje kosu!

Otkrio sam hot yoga prošle jeseni. To mi pomaže da budem snažan i smiri sve odjednom. Sada, ja sam više samopouzdanja i imam dovoljno samokontrole da zauvijek prihvate moja prirodna kovrdžave kose.

Kovrčave zajednice u Parizu

Ja sam trenutno sa sjedištem u Parizu, gdje je idealna kanona ljepote za žene da bude visok, mršav, i da imaju duge svilene kose. Šta o tome prirodno? U posljednje vrijeme, rekao je jedan frizer na TV pokazuju da kovrdžava kosa je bolestan kosu! Prije nekoliko godina, ja nikada ne bi bila na razgovoru za posao bez savršen udarac-suha. I mislim da toliko teksturom žena kosa i dalje zarobljeni.

Moja želja za ostale kovrdžav

load...

Volio bih da vidim sve moje kose momci prihvatiti sebe. Želim biti uzor za sljedeću generaciju. Moj verenik porodica dolazi iz zapadne Afrike, ne želim da moje dijete zavidim moju kosu kao što sam zavidio jedan moje mame. Želim biti promjena želim da vidim u društvu! Biti prirodan znači biti jedinstven, što bi moglo biti ljepše?

Imamo puno posla. Prvo moramo pomoći ženama i mladim djevojkama da se prihvate i zatim za edukaciju društva o teksturom kose. Imam toliko projekata za narednih mjeseci. Uzbuđen sam što ću biti dio tog vala.

Obratite pažnju na svoje putovanje!

load...