Ono što volim (i mrzim) o mojoj prirodno kovrdžavoj kosi | BA.inspinre.com
Modu

Ono što volim (i mrzim) o mojoj prirodno kovrdžavoj kosi

Ono što volim (i mrzim) o mojoj prirodno kovrdžavoj kosi

Moje kovrče su tako veliki dio mog identiteta, i suštinski, moj trenutni karijeru. Poteškoće sam se suočio tijekom godina su me doveli da počne putovanje prirodnu kosu i unutar tog procesa, sam pao natrag u ljubavi s interneta, društvenih medija, i blogovanje. Postoji mnogo razloga zašto volim, i da mrzi, moj lokne previše! Imam osjećaj drugi će se odnositi na moju priču previše.

Odrastao sam mrzeći moju kosu jer nije izgledao kao većina djevojaka oko mene u školi i mojoj porodici. Mediji nisu prikazuju kovrče kao lijep i sanjao sam dan ću moći da ih ispravi. To nije bilo sve dok nisam zlostavljao moje kovrče toliko (do tačke bez povratka) da sam počeo da Yern za njih da se vrate. Sada u potpunosti iskoristiti i volim svoju prirodnu kosu pod svaku cijenu! Uz to se, rekao je, evo nekih od mojih pro i con-a da imaju prirodne kose; Siguran sam da ćete se odnose na njih.

load...

1. To je razgovor starter

To je nešto što ja volim svoju kosu! Izdvaja se i uvijek upotpunjen stranci što vam daje poticaj pravi samopouzdanje. Imajući kovrče čini uočite i želite da počne razgovore sa bilo kojim drugim kovrdžave kose žena u sobi - sam napravio toliko prijatelja na ovaj način. Takođe sam da je mogu dobiti određene mogućnosti svega zbog izgled moje kose, #winning

2. To je osnaživanje

Imajući prirodna kosa je vrlo osnažujući kao što ste prihvatili vašu prirodnu sebe i prirodne ljepote. Kao žene boje, često se kao autsajderi, kada je u pitanju ono što je prikazan u medijima. Ovdje u Velikoj Britaniji, imamo jedva da crnkinji glavnim ulogama na televiziji ili filmu i one koje radimo nisu prirodne. Biti udoban da to učine u svijetu u kojem nije sasvim norma je veoma osnaživanje i internet je pomogao da nas sve podići kao žene!

3. To je svestran

To je tako svestran: možete ga mokra, difuzne to, protežu se, stvaraju različite obrasce pregib (bez grijanja) i brojnim frizure da je osoba sa finim ravna kosa nije mogao. Volim da mogu prebaciti moj izgled, to također znači BAE ne može odlučiti da želi da vidi druge ljude, mislim ja sam drugim ljudima.

4. To može biti visoka održavanje

Uz raznovrsnost prirodno kovrčave kose dolazi PROBLEM održavanja. Mijenja svoj izgled je zabavno, ali to često nije tako lako kao što izgleda; kao naturals, možemo provesti sate, ponekad cijelu noć, na stilu.

5. Odmor može upropastiti

Bazen, ocean, pijesak, toplota može uzrokovati probleme za one od nas s kovrdžave kose. Ne možemo samo izaći na odmoru, kao i svi ostali bez priprema kosu za jednu od ovih pitanja. Vlažnost može uzrokovati kovrča i suhoću za prirodnu kosu, tako da je važno da vodimo dodatnu njegu prije i nakon sunčanja (koju vrstu poraza svrha biti na odmoru i imaju pauzu!).

6. To je skupo

Crnkinje (i naturals posebno) provode najviše količine novca na kosi! Tipična prirodni proizvod može koštati ništa do 20 €! Mi koristimo više od 3 različitih vrsta proizvoda, tako da možete samo zamisliti koliko je to mogu isprazniti džepove!

load...

Moj proizvod must-have

  • SheaMoisture Jamajke Black ricinusovo ulje ispire mi je go-to se ne ispire, jer uvijek daje mekoću i vlagu, mi dozvolili da oblikujete svoju kosu ili imaju određeno pranje i otići.
  • ECO Styler gel je moj favorit za punđe i peciva na stil bez isušivanja i ljuštenja.
  • Mielle Organics Babassu Oil & Mint duboki regenerator je savršen za brtvljenje u vlagu, dok popravak kosu i veliki tretman za vlasište.

Uči da se tvoja kosa je proces i, kao i većina stvari u životu, neće tek tako preko noći.

Kažem moji sljedbenici koji prelaze da je važno da se okružite sa drugima koji imaju prirodnu kosu sa pozitivnim izgledima prema njemu. Kada ste oko porodice ili prijatelja koji čine negativne komentare o svojoj kosi, to neće pomoći u procesu. Primijetio sam da su oni koji su govorili loše stvari o mojoj kosi sada žele da prate moje korake, kao što sam hodati s povjerenjem.

Nadam se da ovo pomaže onima koji mrze svoje prirodne kose i daje vam inspiracija da progura uz put!

load...