Ono što smo shvatili na izložbi u gradu u Austinu 2018. godine | BA.inspinre.com
Modu

Ono što smo shvatili na izložbi u gradu u Austinu 2018. godine

Ono što smo shvatili na izložbi u gradu u Austinu 2018. godine

Prije nekoliko tjedana sam moderirao panel ovdje u našem dvorištu u 2017. Urban Health Expo održan u privatnoj istorijski crna univerziteta, Huston-Tilotson, za ručak i naučiti fokusiran na važne veze između mentalnog i fizičkog zdravlja unutar crnačke zajednice. Alexandra Wilson je osnivač Queens Conquer, kao i predstavnik PR za UHE. Nedavno smo sjeli da sustigne, a ona me podsjetila zašto imaju zastupljenost i izgradnju više zdravstvenih i wellness svijesti unutar crnačke zajednice toliko bitno.

Austin Socialite je događaje, marketing i medijske kompanije da Terry i Sharla Pierre osnovan prije oko šest godina. Njihov fokus je bilo ljudi boje i pružanja način života resursa u grad.

Oni stalno traže načine da se premosti jaz na razlike u nepovoljnom položaju. Nije tajna da je zdravstvenim problemima, kao i mnogi drugi - ekonomija, kriminal, zatvor stope, poslovne vlasništva, školskim resursima, obrazovanju - su veoma neproporcionalna u African American zajednice u odnosu na druge demografiju. Oni su se udružili sa drugim liderima u zajednici koji drže istu misiju i viziju, kao što su Naomi Onyebuchi, vlasnik Body By Na, Certified Personal Trainer; Alexandra Wilson, osnivač Queens Conquer, PR; Tonya Brown, stručnjak za događaj zajednice, Ashton Haywood, žene koje Werk, PR / Events. Jedna stvar vodi do druge. Zajedno, napravili smo magiju.

load...
Uzmite vremena za odmor i gorivo uz svoje putovanje. Ono što je najvažnije, osvojiti iznutra. Vaš način razmišljanja oblikuje stvarnost.

Imamo toliko talentovanih afro-američkog kuhara, doktora, trenera, edukatora i sportaša koji žive ovdje i mi želimo da pokažu svoje talente i dati im priliku da obrazuju zajednicu na različite načine možemo podržati jedni druge i budi promjena želimo da vidimo.

Mediji obično pokazuje da samo određene etničke ili pol prakse zumba, Barre ili joge, ali to nije nužno istina. Željeli smo pružiti siguran prostor za nas, gdje možemo odnositi i osnažiti jedan drugi razbijanjem barijera.

Ovaj događaj je bio uspješan u tako mnogo načina.

Imali smo više od 400 prisutnih i bilo je 19 stepeni tog jutra - naše zajednice i dalje se pojavio spreman za trening party! Mi odrediti mjera uspjeha svakom slučaju prema nivou našeg gosta interes i ako oni uživaju.

Imali smo toliko neverovatno panelista da blistao svjetlo na mentalno zdravlje i načine da se bave brigu o sebi.

The Grand Finale, Lunch & Learn, imao mnogo ključnih bodova iz 4-put olimpijsko zlato Track Medalist Sanya Richards-Ross, direktor Lone Star krug Care Rhonda Mundhenk, snage i uređaj Professional Jeff "Madd Dog" Madden, vlasnik Pure Barre Austin Rashanna Moss, i osnivač Rockstar Fitness Ade Hazley. Moj najveći takeaway je iz Rashanna Moss "Bez obzira na to gdje se nalazite u putovanju, imate moć da stvori zdrav način života. Sve počinje u naše umove i više razumijemo da su naši izazovi su baš kao i naš poklon, mi ' ću biti spreman da prihvati te prelaze i iskoristiti moć koju drže. "

Mislim da smo zanemariti važnost naše mentalno zdravlje. Fokusirani smo na dobar izgled vs osjećaj dobro. Važno je da pravimo zdravlje prioritet-mentalno i fizički. 

Odmor, napuniti i obnoviti. Napredak je proces.

Uzmite vremena za odmor i gorivo uz svoje putovanje. Ono što je najvažnije, osvojiti iznutra. Vaš način razmišljanja oblikuje stvarnost.

load...

Shannon Jones III, direktor Austin javno zdravlje, već nam je rekao da se raduje što ćemo napraviti sljedeće godine, jer smo potpuno nadmašio njegova očekivanja - stay tuned! Posjetite web stranicu Urban Health Expo za više detalja.

Pročitajte 'Primijetio sam Ne prirodne kose Događanja u mom rodnom gradu, Tako da sam stvorila My Own'

load...