Olimpijac Lauryn Williams deli prirodno putovanje kose | BA.inspinre.com
Modu

Olimpijac Lauryn Williams deli prirodno putovanje kose

Olimpijac Lauryn Williams deli prirodno putovanje kose

Jučer, olimpijski staza sprinter i bobu Lauryn Williams je vremena od nje zauzet raspored da podijeli svoje putovanje prirodne kose s nama nakon osvajanja srebrne medalje sa saigrač Elana Meyers u ženskom bob. Sve u jedan dan posla za olimpijca!

Foto: SLED-AP
NaturallyCurly: Recite nam nešto o svom kovrdžava putovanju kosu. A kad ste se prirodno i zašto?

Lauryn: Tokom završne godine srednje škole, odlučio sam da se ošišala i počela da raste to prirodno. Sam nosila moja kosa prirodno za većinu koledž, ali onda sam ga jednom pritisne mene je oštećen, tako da još jednom trajnom ja. Ali, to je trajalo samo godinu dana prije nego što sam shvatio da sam propustio pletenice i moju afro lisnato pa sam počeo prirodno ponovo raste ga.

load...
Koliko ste dugo loc'd? Zbog čega ste se odlučili za loc?

Lauryn: Odlučila sam da uzmem sisterlocs u aprilu 2009. Godine sam doneo odluku nakon što sam stalno vidim ljude s ovim prekrasnim uredan brave koje su dobro održavan. Ja sam također uzbuđeni zbog prilika za niske troškove održavanja, ali zgodan stil za sebe.

Kako se održavati Locs?

Lauryn: Trudim se da mi je kosa ponovo zategne svakih četiri do šest tjedana, ali ću priznati da putuju toliko otežava, posebno s obzirom sisterloc konsultanti se ne nalaze u mnogim mjestima koje sam putovati.

Da li ste ikada dobili negativne komentare o svojoj kosi?

Lauryn: Ja sam zapravo dobio negativne komentare mnogo puta, pogotovo kad mi je kosa bila kratka i prirodno. Na primjer, nije me udario na prilično neko vrijeme u fazi tranzicije gde mi je kosa bila kratka i pokušava da pronađe svoj put; tako da, bilo definitivno je negativnosti. Za mene, to je teško shvatiti zašto ima duge svilenkaste kose koja nije vaša je poželjnije od onoga što je Bog dao.

Kakvo je vaše mišljenje o gomilama žene prihvataju svoju prirodno talasasta, kovrčava, i coily tekstura?

Lauryn: Bilo je uzbudljivo vidjeti prirodne vratiti u stilu i definitivno primijetiti razliku u samopouzdanje žena srećem sa prirodnom kosom. Žene pronalaze snagu u svojim prirodnim ljepotama i to je uplifting.

Kako se zaštititi kosu od hladnoće?

Lauryn: Upravo sam stavio na šešir i držati ga se kreće. Lakoća mog sisterlocs je jedna od stvari koje najviše volim o njima.

Foto: PAUL HAMELINE
Kako se oblikujete Locs kad vježbanje?

Lauryn: U ovom trenutku, oni su sada dovoljno dugo da vezati samo po sebi, što je zgodno kad nemam dlaku kravatu.

Čuli smo od mnogih žena koje ne žele da ostvare jer ometa svoju kosu rutinu (moraju oprati i stil više). Šta savjet imate za njih?

Lauryn: Moj savjet je go prirodno! Čak i prije nego što sam loc'd moja kosa, moja prirodna kosa je mnogo lakše da se bavi u svim vremenskim i treninga uvjetima. Kada su drugi morali planirati dan u skladu sa svojim kosu, nisam!

load...
Biti olimpijca poziva na napornog rasporeda. Koji su vaši go-stilovima?

Lauryn: Najviše dana, ja sam vrlo jednostavna sa Locs. Samo sam oprati i otići!

Koji su vaši morate imati proizvode?

Lauryn: Definitivno sam ljubitelj proizvoda prirodne kose, pa ću pokušati bilo koji proizvod sve dok je to prirodno.

Koja je tvoja omiljena trenutku biti na Olimpijskim igrama u Sočiju?

Lauryn: Prolazeći kroz medije zoni sa svojim vozačem Elana Meyers, slušajući njene reakcije, i znajući koliko uzbuđena da je za ovaj trenutak je sve to isplati. Samo sam hteo da radim dobar posao za nju.

Imate li neki savjet za mlade žene koje žele biti olimpijca?

Lauryn: Moj savjet je da ne dozvolite nikome da vam kažem ono što ne možete. Ustati svako jutro i otići nakon nje. Tokom procesa, vrata će se otvoriti za vas i vaše snove će se ostvariti tako da postajem sve i ide za tim.

Možete čestitati Lauryn ovdje na Instagram i Facebook.

load...