Obrišite kosu na prednosti čokolade | BA.inspinre.com
Modu

Obrišite kosu na prednosti čokolade

Obrišite kosu na prednosti čokolade

Uživajući u brojne zdravstvene dobrobiti čokolade je hranljiva poslastica za kožu i kosu dodaju sjaj, živost i poboljšanje opšteg zdravlja oboje. Pomoću čokolade i kakao maslac proizvoda na kosu i kožu, ti uživati ​​u predivnom Chocolaty aromu i iskoriste prednosti antioksidansa, vitamina i minerala, dok preskakanje strah i krivicu overindulging ovog 14. Februar.

Je Theobroma Cacao stablo raste u tropskim kišnim šumama centralne Amerike i Afrike (posebno Gana), gdje to ima značajan utjecaj na lokalnu ekonomiju. Stablo je izvanredan prizor. Ona ima tamno smeđe kore, nalik boja čokolade. Bijelo cvijeće rastu direktno iz grane i stablo. Delikatna, svijetle boje cvjetovi stvaraju oštru vizualni kontrast u odnosu na duboko u boji, grubo gledajući kore. U stvari, kakao drvo je jedan od neobičnijih drveće koje sam vidio. Miris emituje drveća je suptilno ne bogate arome čokolade možete očekivati.

load...

Dio Theobroma Cacao koristi se u većini prirodnih kozmetičkih proizvoda je također jestiva, izveden iz obrađenih zrna. Ovaj članak istražuje kakao maslaca i njegove prednosti za kosu i kožu. Onda ćemo se fokusirati na druge poklon u stabla: čokolada.

Kakao puter

Kakao maslac je kreiran od hidrauličnih otisaka kakao pero ili kakao masa iz kakao zrna, koja se dodatno oplemenjena kroz filtriranje ili centrifuge. Miris kakao maslaca se ukloniti pare ili vakuum. Neki travari masera i aromaterapeuti vole Scentless supstanca zove deodorized kakao maslaca.

Kakao maslac je koristan sastojak za vegane (one koji vole bez životinjskih proizvoda, uključujući pčelinji vosak), jer kakao maslac je uslužan učvršćivač, zgušnjavanje i protuteža lepljivije sastojke kao što su shea maslac. Dodatni doprinos kakao maslaca je da otapala su uključene u njegovoj izradi; to je ljudski prehrambenu industriju, jestivo sastojak. Jestivog aspekt je privlačna onima koji žele zdrave, njegovanje sastojke u domaćim napitke, kreme i ljekovite balzama. Kakao maslac je široko dostupna, brodovi Pa, razumnim cijenama i ima rok trajanja od dvije do pet godina.

Visoke stearinske sastav omogućava kakao maslac za povećanje tvrdoće u ručno rađeni sapuni i ljekovite balzama. U škripcu, ja sam ga napuštao pčele sjekira sa dobrim rezultatima. Također se može koristiti i kao bazno ulje u sapun odluka. Kada se koristi na ovaj način, to je najbolje u kombinaciji s drugim uljima, kao što su kokosovo ulje, za proizvodnju sapunicu. Dodavanje tropskih ulja-kokosa, palme ili bademovo ulje-također pomaže u stvaranju labavija ozdravljenja balzam ili melem koji se tope brže.

A teško sapun, koji sadrži velike koncentracije kakao maslaca traje dugo vremena u kadi. Kakao maslac obogaćen sapun će održati zamršene obrasce elaborata kalupa.

Jedan od mojih omiljenih načina za korištenje kakao maslac je jednostavno držati mali komad putera u ruci dok sam pokrenuti tople vode u kadi. Kakao maslac se topi i djeluje kao omekšivač kože u kadi. Nakon kupanja, posebno tokom zime, mislim da kakao maslac koristan na grube dijelove kože. Da se prijavim da noćnih do pete posle kupanja, a onda odmah staviti na pamučne čarape za večernji stopala omekšavanje. To se dobro radi na žuljevite ruke.

load...

Black kakao maslac

Crna kakao maslac je jedan od mojih najnovijih opsesija. Većina vjerojatno ste upoznati sa ljuske boje kakao maslaca koji je bio široko dostupna za neko vrijeme. Većina običnih kakao maslac koji dolazi iz Afrike obrađuje prije nego što se sjeme dozvoljeno da klija. Sa crnim kakao maslac, kakao mahune su prvi klijavih, koji proizvodi duboko, espresso boje maslac da miriše na prženi kakao. Kao maslac za tijelo, to zaista živi do botanički naziv Theobroma cacao- "hrana bogova".

Ako želite isprobati nešto malo drugačije u svoj režim kožu omekšava. Smatraju crna kakao maslac jer je mekša i lakše temper od krem ​​boje tipa. Crna kakao maslaca [2] je vrlo lako apsorbira u kožu, * i lep dodatak sapuna, usne balzama i Baterse tijelo. To je koristan kao tretman vruće ulje uvjetovati kosu. Ja kupovinu ovog iz Shea Terra Organics, Inc., dobavljač koji kupuje ulja i Baterse direktno iz afričkih zadruga.

Čokolada

Sama čokolada novija dolazak na scenu kožu i kosu zaštite. Čokolada je izvedena iz istog dijelova kakao stabla, ali se obrađuje dodavanjem drugih sastojaka, kao što su mlijeko, što je također dobro za kosu i kožu. Ovaj derivat kakao mahuna sadrži flavonoide pod nazivom katehini-vrlo efikasno antioksidanata. Tamna čokolada, koja ima jedva da ima šećera, se preferira za zdravstvene beneficije uzeti interno ili eksterno primjenjuje u formuli spa tretman ili šampone. Tamna čokolada ima 35 posto više smeđe paste tla kakaa u odnosu na druge čokolade, tako da je koncentriranu formulu. Laktoze kiselina u mlijeku je dokazano da pomogne u odvraćanju bora, kao i glatka i poboljšati teksturu kože.

Za kosu, laktoza se ponaša kao dobar vlažilac koji pomaže lokne zadržati hidratantne kreme. Protein u čokoladi je pojačana mlijeko, što je dobro za "prirodno" (bez hemijskih Relakseri ili trajno pigmenta) kosu.

Antioksidans Prednosti

Mnogi od vas su već upoznati sa zdravstvenim prednostima zeleni čaj, a možda ste primijetili da se to pokazuje se u sve većem broju kose i kože njegu. Možda nećete biti upoznati sa činjenicom da kakao ima više flavonoide, što znači da dobijaju veliki antioksidans povećanje od kakao-prožeta proizvoda. U stvari, čokolada može biti najbolji dostupan izvor flavanoid će se koristiti kao dodatak sastojak, pa samo zamislite šta bi to mogao učiniti za svoju kosu i kožu.

Ono što je dobro u čokoladi?

Hranjivih tvari u čokoladi uključuju:

  • Protein
  • Riboflavin
  • Vitamin A
  • Tiamin

Minerali:

  • Kalijum
  • Kalcijum
  • Željezo
  • Fosfora
  • Bakar
  • Magnezij

Čokolada i zajednice

Postoji širok spektar botaničkih na bazi kozmetički proizvodi koji sadrže kakao maslaca i čokolade na raspolaganju u banjama, saloni i trgovine. Kao što sam spomenuo, kakao je veliki ekonomski blagodat za neke zemlje. Nažalost, način na koji bogatstvo distribuira nije uvijek fer. To najbolje je kupiti čokoladne proizvode uključen u fair-trade programa. U suprotnom možete biti podržavaju rad djece ili čak i ropstvo industrije, koja je izrezana u dijelovima Afrike oko industriji čokolade. No organski čokoladni proizvodi su navedene u takve aktivnosti, tako da ste sigurno kupuju organske čokolade, kakao maslac i kakao za zdravlje i ljepotu.

Proizvode koji sadrže sastojke iz kakao drvo:

Oyin Handmade Burnt Sugar pomada za kosu

Oyin Handmade Grand Poo Bar

Oyin Handmade Whipped Pudding

Wild Woozle Tiare pommade

Curl Junkie Guava i proteinski Curl krema

Curl Junkie Hibiscus i Banana Honey Butta koji se ne ispire

Curl Junkie Hibiscus i Banana Honey Creme koji se ne ispire

Jessicurl Weekly Deep uređaj tretman

Miss Jessie Baby Buttercreme

Miss Jessie Curly Buttercreme

Krug prijatelja Niklas i Heidi Yodel-Ay-On Čokolada šampon

Carole je Daughter Hair Milk

Carole kćer Khoret Amen shea maslac dlake Smoothie

Carole kćer Tui shea maslac dlake Smoothie

Carole je Daughter Hair Balm

Carole kćer Healthy Hair Butter

Somerset Toiletry Co kakao maslac Intenzivna kosu

Philip B. Chocolate Milk gel za tuširanje

Hairlox kakao maslac All-Purpose krema

African Vision Shea maslac dnevna krema za kosu

load...