Oblik ste u komplimentiranju lica | BA.inspinre.com
Modu

Oblik ste u komplimentiranju lica

Oblik ste u komplimentiranju lica

Poznata Kenneth Darrell dijeli ovaj veliki članak s nama-uživajte!

Sl. 1

Možda je, od svih pitanja asked.I'm pitao je najvažniji aspekt određivanja šta frizura je pravi fit. Odgovor: Nema ih važnija od oblika vašeg lica!

Sjajan dizajn kosa će raditi samo ako je to dobar meč u lice oblik. Dakle, možda ćete pitati, "Kako da shvatim šta je moj oblik je moje lice?"

Većina svi misle njihov oblik lica je okrugla. Čuo sam to hiljadu puta ", moje lice je malo masti i oko." Iako je ovo prirodna tendencija da mislimo svojim funkcijama su okrugli, zapravo postoje šest osnovnih oblika lica: oval, pravougaonik, okrugli, kvadratni, srce, i trougao. Bacite pogled na slici 1. Koji oblik je lice u?

Kada odredite kakvom ti je lice, cilj onda postaje stvoriti ugodan oblik da se sakriju ili omekšati mane. Stvarno je lakše nego što zvuči! Najsvestraniji oblik je ovalan. Čak i ako lice nije oval, ovo bi trebao biti vaš cilj je da pokušamo da stvori "izgled." (Bez obzira koji oblik si!)... A vi možete učiniti balansiranje svoj oblik s prava na dizajn kosu i stil.

load...

Postoji više faktora koji idu u odabiru veliku frizuru kao što su tekstura kose, gustoće i načina života. To su velike stvari da razgovaraju o svojim stilista, ali oblik lica je najviše relativna.

Evo vrlo cool trik. Da bi vam pomoći da odredite svoj oblik povući sve vaše kosu dalje od lica, uzmite oko olovka i nacrtati konture vašeg lica u ogledalu. Ovo je tehnika da sam dijeli sa svojim klijentima već godinama.

Sada kada znate svoj oblik, pričajmo o tome koji stil najbolje radi za vas!

Oval

Pa, imate sreće! Ovaj oblik će raditi odlično sa samo o bilo koji stil. To je ono što mi nazivamo "savršeni" oblik. Oči, nos i usne su u odnosu jedni s drugima. Dakle, sve dužine će biti velika i, ne zaboravite, ako imate ovaj oblik možete pomesti vaše kosu i potpuno izložiti svoje lice.

Pravougaonik

Naš cilj sa ovom obliku, kao i sa svim oblicima, je ravnoteža. Srednje do kratkog stilova najbolje raditi. Ovaj izduženi oblik će se izjednačiti sa stilom koji stvara širine. Šiške će skratiti funkcijama, čime vas približava ovalnog oblika.

Krug

Ovaj oblik lica upotpunjen frizuru koja ima visina na kruni. Za ovaj oblik, odaberite stil koji ostaje ispod dužina brade; To će pomoći da se produžiti izgled vašeg oblika. Off-centru ili strani deo je najbolji. Izbjegavajte rastanak kosu na sredini ili frizure s šiške. Ovi imaju tendenciju da se skrati lice, a ne produžava se... I to je naš cilj.

Kvadrat

Sa ovim oblikom ćete želite odabrati stilove koji uokviruju lice, omekšavanje kvadrat uglovima oblika. Dizajn sa malo visine na vrhu je i korisno. Tekstura igra veliku ulogu u ovom obliku kao dobro. Kvadratnog oblika omekšava kada je u kombinaciji s kosom koja ima neke uvijanje. Dakle, izbiti valjaka i figara!

load...

Srce

Ako imate lice u obliku srca, a zatim dizajn dužine brade je vaš najbolji izbor. Izborom ove dužina će prosiriti nastup na bradi, gdje je to potrebno. Volim šiške na taj oblik kao i šiške su "mora", ako vaše srce oblik na svim pretjerana. Sa ovim oblikom, umanjiti ili ukloniti visina u vrhu vašeg stila.

Trougao

Ovaj oblik će se pojaviti najviše uravnotežen sa dizajne koji su kratki i pohvale hram području. Izbjegavajte stilova koji zaustavljaju na dužinu brade, (npr. Bob). Ako insistirate na nosila kratku do, držati jedne strane uvučen iza uha. Pucati za dizajn sa nekim slojeva da se stvori malo volumena kroz gornji područja stila.

Bez obzira na oblik vašeg lica je u, ne zaboravite najvažniji aspekt bilo koji dizajn kosa "posjedovanje to." povjerenje projekta i energije, i svoj dizajn kosa će doći živ. Sada kada ste shvatiti svoj oblik lica, koristiti to znanje da izvuku Hellmann's--

Donesite svoje najbolje!

load...