Nova knjiga gospođe Džesi - kako su Titi i Miko Branch izgradili posao iz Scratch-a | BA.inspinre.com
Modu

Nova knjiga gospođe Džesi - kako su Titi i Miko Branch izgradili posao iz Scratch-a

Nova knjiga gospođe Džesi - kako su Titi i Miko Branch izgradili posao iz Scratch-a

Kada smo pokrenuli NaturallyCurly prije 17 godina, to je bio sumoran pejzaž za žene sa kovrče i spirale. Morao si da potražite pronaći proizvode dizajnirane posebno za naše potrebe.

Dakle, kada smo počeli sluha zgrade buzz o Brooklyn Salon koji je stvorio liniju proizvoda posebno za prirodnu teksturu, morali smo znati više. U salonu je kriva, a proizvodi su se zvali gospođice Jessie. Žene na CurlTalk je želio da se dokopaju ovom čudesnom Curly Pudding i kovrčava Meringue oni su čuli o. Zvao sam salon i razgovarao sa Titi Branch, jedan od tvoraca linije. Ubrzo smo se prodavati na CurlMart, i postao je jedan od najpopularnijih prodavaca.

Tokom godina, upoznao sam i Titi i Miko Branch i gledao kao Miss Jessie brenda postao poznato ime za kovrčave djevojke širom svijeta. Kao kolega poduzetnik, oduševljena sam u uspjeh ogranka sestara. Njihova strast i upornost su ključni razlog zašto je tekstura je sada jedan od najtoplijih kategorija u njegu kose.

load...

"Gospođica Jessie: Stvaranje uspješne poslovne od nule - Naturally" je dio memoara, deo poslovne vodič, napisao gospođice Jessie 'CEO Miko Branch sa Titi Branch. To je priča još dirljivom zbog smrti prošle godine Titi Branch, kome je posvećena knjizi.

Kada Miko i Titi su bili djeca, njihova baka, gospođice Jessie, pokazao im je vrijednost je "uradi sam" žene, sve dok bičevanje do domaće kosu izmišljotine na nju kuhinjskim stolom. Kao suosnivači Miss Jessie, Miko otkriva kako su ona i Titi primijeniti te lekcije za stvaranje uspješnog poslovanja od nule.

"Pomogli smo preobraziti industriju, kao i kulture, mijenjajući način na koji žene širom svijeta prihvate svoju teksturu prirodne kose", piše Miko. "To ga čini priča o tome kako smo to radili i nacrt za koliko vi možete postati poduzetnik i da talasa u bilo kojoj industriji ste odabrali."

Miko kaže: "ima ovde poruku za svakog pojedinca koji ne misli da je on ili ona ima priliku da bude uspješan, da li je ta osoba mlada, samohrana majka, radničke klase i dolazi bez prednosti, ili ambiciozni frizer koji želi sanjati velike Mi smo to uradili;.. Možeš i ti "

Filijala sestre ilustruju ono što najviše volim kao dio ovog pregib revolucije - istinski grass-roots revolucije započete od poduzetnika koji su bili umorni od čekanja za druge da kreiraju proizvode im je potrebno. Kroz naporan rad, odricanja i ne uzimaju ne za odgovor, su pomogli oblikovati svijet gdje žene sada imaju neverovatno opcija. To je svijet nisam mogao zamisliti prije 17 godina.

I to je lekcija koju nadilazi kovrčave kose.

Dati

Poklanjamo potpisali kopije "Gospođica Jessie: Stvaranje uspješne poslovne od nule - Naravno" do 5 sretnih dobitnika.

Kako ući

Recite nam zašto želite osvojiti ovu knjigu, imate li san o pokretanju vlastitog biznisa? Javite nam u komentarima!

Ova nagradna igra je otvorena samo stanovnike SAD-a, u skladu sa našim uslovima.

* Molimo vas da proverite da li ste nam se dopao na Facebook-u, tako da kada vam možemo obavijestiti ako ste osvojili.

Ova nagradna igra završava ponedjeljak, 20. April.

load...