Nikki prirodno putovanje kose | BA.inspinre.com
Modu

Nikki prirodno putovanje kose

Nikki prirodno putovanje kose

Moja kosa kaže da sam zabavna, bold, i bez straha. Volim ko sam. Uvjeren sam. Imam generacije jak, lijep, neustrašiv žene u mene. Nije me briga što ti misliš. 

Otišao sam prirodno u 2008. Godini sam uzela tkanje i kad sam oprala kosu to kvrgama. Toliko, morao sam ga smanjiti u bob. Nije bilo ga štedi. Umjesto da ga ponovo opuštanje, mislio sam da ću samo da vidim kako je to nositi kovrdžava. I dalje se uspravi prilično često, ali nikada nije opustio nakon toga.

Kako je vaša obitelj, prijatelji i kolege reagirali? Kakav je bio vaš odgovor na njih?

Oni nisu stvarno stalo. Bilo je lijepo znati da. Da nisam ih izazvati neke psihičke patnje s mojim izgledom. To nije bio dis-naoružavanje. Dolazim iz porodice koja vjerovali u "dobru kosu" doktrina, tako da su uglavnom mislio sam da je to samo slatko jer mi je kosa pala u tu kategoriju. Jasno, ja se borim protiv ove ideologije. Sve kosa je dobar za kosu za mene.

load...

Kakav je najupečatljiviji trenutak vaše kose putovanje?

Kada puno više žena je počela da ide prirodno. U početku je bila usamljena. Sada, postoji čitav ekipa od nas. Mi smo ovdje. Mi smo svuda. Mi smo ohrabriti. Mi se ne bojimo. S obzirom da i kao dio ove zajednice je najupečatljiviji dio mog putovanja.

Kakav je bio vaš prelazak režim kosu?

Nisam imao jedan stvarno. Koristio sam iste proizvode, jer nisam imao sredstva ili informacije. Dakle, koristio sam gelova. To je bio nered. Da ne pričamo o mom tranzicije. Recimo samo složiti da sam stigao i put ovdje bio nered.

Koji je vaš trenutni režim kosu?

Perem i stanju sa Elucence vlage Prednosti šampon i Elucence vlage balansirajući regenerator. I duboko stanje sa Ouidad Curl Immersion Triple Treat. Kada se to završi, ja koristim Brown Butter Beauty ispire, zatim zapečati sa Darshana ulja. Imam previše omiljene računati.

Svaki savjet želite dati drugim ženama koji mogu biti u fazi tranzicije i treba malo ohrabrenje? 

Dobiti neke informacije, a neki kovrdžave prijatelje. Pronađite svoj omiljeni frizure koje možete lako učiniti za zauzet dana. Trudim se da ne vežu sve svoje povjerenje u svoj izgled. Nije svaki dan će biti dobar dan za kosu. Drži se toga. Nemojte biti u žurbi da raste svoju kosu. Jednom, to je duže najvjerojatnije neće znati šta da radim s njim. Vjeruj mi. Svi misle kad čuju dugu kosu život će biti povjetarac. Onda shvatite da ste to otpetljati. Samo kažem.

Ono što je inspirisalo da ide prirodno? Bilo bi nam drago da čujemo od vas, komentar ispod!

Želim više od Nikki? Pratite je na Instagram @nchanel

load...