Ne mogu da radim jer moja kosa | BA.inspinre.com
Modu

Ne mogu da radim jer moja kosa

Ne mogu da radim jer moja kosa

Neke žene prolaze na rad van zbog njihove kose

"Mislim da je mit", rekao je Danielle Andrews upitan šta misli žena koje prolaze na razrada zbog frizure.

"Nekada sam bio kick-boks instruktor i ja bih vidjeti mnoge žene nose kosu u svim vrsta stilova. Mislio sam da si ozbiljan o tome da u formi, onda kosa će biti posljednja stvar na umu ", rekao je Andrews.

Sa kratkim izrezanu glavu kovrče, Andrews, koji radi od pet puta tjedno, ima rutinu niskim održavate svoju kosu pod kontrolom nakon trajne intenzivnog treninga. Ali i druge žene sa dužim uvojcima teško da upravljaju svojim lokne tokom treninga znojem natapajući.

"Mrzim to reći, ali [moja kosa] je jedan od glavnih razloga ne radim nešto", kaže Sheryl Gifford. "Znam da zvuči grozno, ali ja nemam vremena za rad i ponovo se provode sate radi moju kosu svaki drugi dan; da neće raditi za mene. "

load...

Gifford, čiji 3c lokne pasti nekoliko centimetara pored ramena, ima isti problem kao i mnoge druge žene. Da li je opušten, u tranziciji ili prirodne, neke žene izbjeći teretanu kao kuga zbog straha da je jedna kap znoja će uništiti 'to da su oni pokušali teško stvoriti.

I dok pletenice su ponekad označeni kao najbolja opcija za zaštitu vaše kose dok radite out, to frizura je vrlo ograničavajući pri pokušaju da se prebacite svoj stilova tokom sedmice.

Ako ste izrastao iz vašeg TWA (teeny, Weeny afro) fazi, pokušajte ići na dim ili visok konjski rep kada se radi van. Ove dvije frizure će zaštititi vaše kovrče od sashaying oko na svom vratu i čelu, što može biti znojav. Za dodatnu zaštitu, nosi maramu ili šal oko rubova kako bi se osiguralo da ćete i dalje imati gladak izgled nakon treninga.

"Kada mi je kosa bila duža, Nosio sam stan preokreta dok je radio u toku sedmice i da ih na početku vikenda za kovrdžave afro look", rekao je Andrews. "To je još jedan odličan način da se zaštitite kosu od znoja."

Ako ste osoba koja se plaši znoja potpuno, pokušajte učiniti treninga koji će zadržati znojenje na minimum. Joga i pilates su odlični treninga koje se fokusiraju na fleksibilnost, snagu i stav i da su manje šanse da kovrdžanje kose.

Težina trening je također dobra alternativa za kardio vježbe. To je odličan način da se dobije mišića, što također sagorijeva masti.

load...