Nazad u školske strategije samoodbrane za roditelje i njihovu decu | BA.inspinre.com
Modu

Nazad u školske strategije samoodbrane za roditelje i njihovu decu

Nazad u školske strategije samoodbrane za roditelje i njihovu decu

Škola definitivno ima svojih prednosti i nedostataka, međutim, za nekoliko manjinskih grupa, ima više od drugih. Vraćajući se u školu ne samo školskih za mnoge djecu boja; ima mnogo onih koji su odgovorni za finansijski doprinos prihoda domaćinstva, i / ili da pomognu izgledati nakon druge braće i sestara, između ostalog poslove.

Ovi dodao zadaci imaju tendenciju da se stvori više stresa i anksioznosti koji utječu na mentalno zdravlje mnogih studenata, zbog bojazni da će više nego samo domaći. Mnoge porodice boje su prikupljena traume, i nažalost to bude prenosi na mlađe generacije. Da je zlostavljanje se razvija u mentalnih bolesti i nezdravo ponašanje koje su naslijedila kao taktika preživljavanja.

Razgovarao sam sa socijalnim radnikom u školama ovdje u Austinu, Walkiria Raposo, o ovom društvenom problemu u našoj zajednici, a ona smatra da studenti u boji, posebno crne i smeđe dječaka, i dalje biti najveći rizik. Oni nemaju akademsko postignuće i sistem podrške, stvarajući isključenje sa školom. Ona također navodi da su u opasnosti mlade djevojke boje, posebno mladi Latinas, koji pokazuju da je najveći rizik za samoubistvo.

load...

Walkiria je afro-Latina koji je odrastao sa istim ekonomsku pozadinu kao i njen učenika u pretežno crne i smeđe četvrti u New Yorku, a ona vidi da veze kao katalizator u izgradnji sadržajne odnose sa njima koji su zaista autentičan.

Ona pruža joj srednjoškolaca sa individualnim / grupno savjetovanje u kriznim situacijama, socijalne emocionalnog učenja (SEL) lekcije, partneri s lokalnim agencijama za pružanje dodatnu podršku za studente u svojoj školi, i njih i njihove obitelji povezati sa resursima zajednice.

Ona predlaže nekoliko savjeta u nadi da bez obzira na društvene i sistemske blokade kojima se suočavaju učenici, oni znaju da oni bitno, da su zaslužni, a da oni mogu napraviti razliku.

Check-in sa svojim studentskim

Povratak u školu može biti stresno za djecu svih uzrasta. Check in sa njima i govore o svojim predstojećim semestar. Dajte im do znanja da može dovesti do različite osjećaje i emocije, kao što su strah i anksioznost, ali to je normalno. Potvrđuju svoju vrijednost i potvrde svoje emocije, jer nisu sami.

Vremena za zabavu!

Ljetne stanke je više, ali to ne znači da zabava treba da bude! Postoji mnogo školi i zajednici aktivnosti koje učenici mogu učestvovati u za održavanje ravnoteže od stresa zadaću može izazvati. Anksioznost je stvaran, tako da slušate svoje dijete i biti svjestan kada je potrebno smetnja za ublažavanje svoje misli iz školskih.

Pomozite svom studenti biti pripremljen i organizovan.

Osim motivacije, studenti treba odmor, dobra jela, i pravilnog materijala i pristup obrazovnim materijalima. Ove stvari su definitivno nedostaje iz nedovoljno zajednica, međutim, savjetnik vašeg djeteta ili socijalni radnik može preporučiti resursa zajednice za pomoć u ovu potrebu.

Pitati za pomoć kada vam je potrebna.

Neka Vaše dijete zna da je u redu da se obrate za pomoć, i da postoji prostor za nesavršenost, na kraju krajeva, mi smo ljudi.

Povratak u školu Giveaway

Počeli smo novu Facebook grupu za mame i tate kovrdžave djecu u našoj zajednici. Poklanjamo natrag u školu proizvode za one koji se pridruže!

load...

Evo kako da unesete

Pridružite se NaturallyCurly Kovrčava Kids Facebook grupe i objavite fotografiju svog djeteta i objasniti djetetu trenutni pregib rutinu, brige i natrag u školske potrebe za njegu kose.

Giveaway pravila

Otvorite SAD unosi u nagradnoj igri primaju se do 29. Avgust u 11:59 PM EST. Pobjednik će biti izabran nasumce i najavio u NC Kovrčava Deca Facebook grupa. Po Facebook pravila, to nije ni na koji način sponzoriše, upravlja, ili u vezi sa Facebook, Inc. Ulaskom, učesnici potvrđuju da su najmanje 13 godina starosti, otpustite Facebook odgovornosti i slažem se da Facebooka uslovima korištenja. Uvjeti i odredbe mogu se naći ovdje.

load...