Nasa tehnologija transformiše proizvode či lepote | BA.inspinre.com
Modu

Nasa tehnologija transformiše proizvode či lepote

Nasa tehnologija transformiše proizvode či lepote

Dr. Dennis Morrison je radio za NASA-u za mnogo godina prije nego što će raditi za Farouk Systems.

Šta se dešava kada svjetski poznati naučnik zadovoljava vlasnik njegu kose kompanije? Amazing frizerskom tehnologija je stvorio.

Dr. Dennis Morrison posvetio svoj život na istraživanja na Johnson Space Center u Houstonu, dom programa NASA-inog space shuttle. On je radio na mikrokapsula koji su dizajnirani za isporuku lijekova u tijelo; to je dovelo do istraživanja o aktivatora, nenokeramičkih-keramičkih materijala koje proizvodi nanotehnologije.

Ispostavilo se da to znanje pokazala najkorisnije Farouk Šami, osnivač i predsjednik Farouk Systems u Houstonu.

Dvojica muškaraca sreo na NASA-pod pokroviteljstvom nanotehnologije konferenciji u Teksasu. Shami je u potrazi za poboljšanje keramike u frizersku alata njegova kompanija proizvela. Nakon razgovora sa Morrison, Šami razvio slick keramičkih prevlaka koje emituju negativnih iona pri zagrijavanju. On je primijeniti ovu tehnologiju u svoju CHI frizerske pegle. Ova tehnologija se pokazala korisna za frizerske kada su otkrili da su ioni pušten pri zagrevanju pomoć omekšavaju kosu i olakšavaju upravljanje i stil.

load...

"U Johnson, bili smo u razvoju keramičke metalne komponente za pokretanje oslobađanje drogu iz mikrokapsula. Nikada nisam imao pojma da bi to moglo biti od koristi nekome u kosi industriji izrade kosu pegla sa keramičkim pločama", kaže Morrison.

Shami nije tu zaustavio, međutim. On je također bio inspirisan istraživanja NASA primjenjuje prema sredstva za dezinfekciju. U osnovi, NASA potrebno da se otkriju nove načine kako bi površina čista i dezinficirana bez upotrebe klora ili alkohola isparenja. Tako su se okrenuli na nanosilver čestice, koje se ponašaju kao pasivni sterilizaciju komponentu. Shami su ove čestice nanosilver i ugraditi ih u svoj frizerske alata. Dodavanjem ove komponente nanosilver, u vazduhu mikroba i bakterija umro nakon što su naselili na površini. Ova karakteristika self-dezinfekciju su CHI alate privlačan salonima i spa centrima, gdje postoji visok promet klice.

Danas, Farouk Systems koristi nanomaterijala u mnogim svojih proizvoda CHI kose, uključujući i stan glačala, sušila za kosu, četke, lak za nokte lakovi i figara.

I Šami je inspirisan još jednom tehnologijom NASA i istraživačko-on je stvorio tečne cilj da prate glačala i udarac sušilice. Vidiš mnoge od ovih proizvoda na policama danas: CHI Ionic sistem za zaštitu boje, CHI Curl Preserve sistem, i CHI Organics Olive nutrijenata Therapy Line.

Dr Morrison povukao iz Johnson Space Center u 2006. I pridružio Farouk Systems za dalji razvoj oblikovanje kose alata. Koristeći svoje istraživanje o upotrebi svjetla i svjetlo dioda (LED) uređaja, Morrison udružio sa Šami stvoriti LED uređaje koji će stimulirati vlasište ozdravljenja i rasta primjenom near infrared (NIR) svjetlo. Koristeći ovu tehnologiju, dva su radili na razvoju i tržištu NIR CHI alata, kao i proizvode kože.

Dok je Morrison nije počeo svoju karijeru u razvoju oblikovanje kose alata, on je definitivno ceni NASA sposobnost za istraživanje više aplikacija. "Alternativna upotreba ne može biti predviđen za određenu tehnologiju, ali kada shvate mehanizme tehnologije, možete tražiti spinoff aplikacija", objašnjava on. "Kao zaposlenik NASA-e, bio sam ohrabrio da se informacije o konceptima i rezultatima našeg istraživanja, kao i razgovor s ljudima o potencijalnim novim aplikacijama onoga što smo otkrivali. Chi kose željeza je samo mali primjer."

load...
load...