Naravno ukršteni urednik dijeli savjete za zaustavljanje teksture | BA.inspinre.com
Modu

Naravno ukršteni urednik dijeli savjete za zaustavljanje teksture

Naravno ukršteni urednik dijeli savjete za zaustavljanje teksture

Ovo je zvuk internalizovane teksture sramote. Da, to je strašna usklik teksturom kose prezira! Takve fraze dolaze iz godine sluha negativnih stvari o teksturom i prirodnog rasta dlaka iz svakog kutka društva.

To je kao da je to kulturna norma igrač mržnje na prirodnu kosu, amirite ?!

Što je još gore je da svi ljudi boje nose ovih štetnih fraze na našoj koži, u kosu, i na naše umove. Ove pregiba na češalj su uvek prisutni u obliku internalizovane teksture sramote, neizgovorena microaggressions protiv sebe da igra na beskonačne petlje.

Dry Your Eyes. Izvor: youtube.com

Ove znači maleni glasovi mrsi se u svoj mane - dopunjavanja sirene pesma closet nesigurnosti, ovana internim teksturom sramote čudovište. Ona kaže ružne stvari poput: 'sjajnu kosu? Više kao dosadan, pelena kuhinja grašak 'ili' Ako stavite Texturizer u njemu ćete izgledati slađi 'ili (kao što je komičar Martin Lawrence bi zajebavam)' Girl, kosa tako pelena, Wilson nije mogao Pickett! '

load...

Verovatno imate čitav niz ružne stvari reći o vašem kovrče, ali ja sam tu da vam kažem: Prestani! Potrebno je da volite svoje kovrče, djevojka.

To je vrijeme za promjenu svoj unutarnji dijalog. Ovo je posebno važno za one dane kada imate egzistencijalnu krizu, jer vaša kosa ne izgleda ništa slično stotine prirodne kose YouTube zvijezda u svijetu!

Pomozi mi! Trebam tekstura-pozitivnost u mom životu!

Potpuno razumem. Imam te. | izvor: bravadonna.com

Sledeće savete brigu o sebi tekstura pozitivan će vam pomoći da se bolje o svom teksture i sami:

Tip 1: Sing hvali svojim kovrče. Bukvalno.

Ja sam fan Numero Uno moje kovrče i ja čine pjesme za njih jer ih volim i oni moraju znati da! Čak i kada je moj interni teksturom sramoćenja čudovište smeje glasno i uzvikuje, "Vaš glas uzrokuje uvijanje lom! ' I dalje ih volim.

Pjevati glasno !!! izvor: NBC.com

Moje omiljene pjesme pjevati za njih su one koje sam čine u hodu koji neću podijeliti s vama jer sam ne Solange. Međutim, ja vas ohrabrujem da sluša teksture-pozitivne melodija i da se uključe sa drugim izvanredne umjetnike, poput onih predstavljena na Afropunk, da prihvate individualnost kulture prirodne kose.

Tip 2: prerušiti se vaš uvojke kad su neraspoložena.

Da, vaša kosa može biti tužan: toplota oštećenja, Splitu i sušeno krajevima, čvorova, klupka, pa čak i prosede. Ne sruši vaše kovrče kada sve što je potrebno je svoju ponudu ljubavlju briga! Jednostavno odrediti sljedeći najbolji korak da im život koji zaslužuju.

PIK-a. Paperje. Go! izvor: Rebloggy.com

Zakazati trim i stil sa svojim frizer. Investirajte u novi proizvod za Svetim Gralom. Masirajte vlasište sa svojim omiljenim ulja. Vare teksture-pozitivne sadržaje kao što su kuhinje, nevjerovatan niz od Blavity. Učiniti sve što je u vašoj moći da tretiraju one lokne i spirale u pravu!

load...

Tip 3: Vratite 'pelene' sa 'Happy'

Krivim za pozivanje vaše prirodne kose 'pelena'? Da - i ja. Kada pomislim ili kažem da, osjećam se čudno, jer se koristi kao pogrdan sve mog života... A to jednostavno nije kako ja mislim o mojoj kosi na sve!

Volim njegovu sposobnost da savijaju i okrenuti na sebe, prkosi svim češljanje i četkanje i polaganja fine dlake moju krunu. Dakle, odlučio sam da su ovi 'pelena' dlake na glavi ne bi se više nikada nazvao takve stvari.

Sretan što mogu biti! izvor www.blackballad.co.uk

Oni su 'sretni' kalemova: izvire život sa samo jednim dodirom vlage i moje Afro penis! Bilo koji drugi deplasirana kolokvijalizmima imate za kosu, razviti pozitivan pogled na njih ili jednostavno izbaciti ih na ulicu. Vaš kovrče zaslužuju bolje!

BONUS TIP 4: Investirajte u stilu alata te volim!

Da - Ja se zalažem za piks, udarac sušare, valjak setova, i sve između, jer na kraju krajeva, znate da želite eksperimentirati s novim stilovima (što je verovatno zato dio tebe plače u razočaranje kada je stil želite ne izlazi po planu).

Da bi zasititi moju želju za kul stvari koje volim kupovati za jedinstveno osmišljen styling alata i pribora. Sklon sam da pokupim moje omiljene dok pohađaju prirodne kose prikazuje kao svjetske prirodne Hair Show u Atlanti, Georgia.

Afro pik od Bouncy Curls - više informacija preko @rockandcurl

Dobio sam ovo super sladak afro PIK-a, koje je zauvjek Amber, preko dobavljača i sve oko cool kompanija odskočiti Curls (Austin, TX), dok pohađaju BellaKinks u Dallasu, Texas. Volim ga toliko da sam rock ga u afro na reg, posebno u danima kada mi je potrebno da se osjećaju dodatni upumpava oko oduzimanja dan!

Internalizovane tekstura sramoćenja prestaje s vama!

Promijenite perspektivu restrukturiranjem način na koji misle i govore o teksturom, prirodna kosa na loše pregib dana. Mislim, oni se dogoditi ali zašto da ga se na svoju krunu? Neka to loše pregib vibracije idu i tretirati vaše kovrče s poštovanjem i pažnjom.

Imaju nekoliko savjeta svog? Podijelite ih sa mnom u komentarima ispod!

I ne zaboravite: kosa ti je dokaz da neverovatan Legacy. Poseduju!

Da! izvor: www.essence.com

Kao i uvek, ostani kovrčava!

load...