Napravite sopstveno ulje za ljeto za brijanje | BA.inspinre.com
Modu

Napravite sopstveno ulje za ljeto za brijanje

Napravite sopstveno ulje za ljeto za brijanje

Ono što koristite da se brije može imati utjecaj na to kako glatko i očistite vaše brijanje je. To također može zaštititi kožu od povremenih nick. Ako ste zadovoljni sa svojim prodavnicu kupio kremu za brijanje ili ako želite smanjiti broj proizvoda na spisak za kupovinu, ovdje je DIY brijanje ulje recept.

Znamo prednosti aloe vere, kokosovo ulje i eterična ulja mogu imati za našu kosu, tako da ne čudi da ih ima za našu kožu kao dobro. Tvoj dečko i bestie može se sviđa, previše.

Sta ti treba

  • 1/4 cup aloe vera (možete koristiti uređaj ako nemate aloe vera)
  • 1/4 šolje kokosovog ulja
  •  4-6 kapi vašeg omiljenog eteričnog ulja (kao što su pepermint, čajevca, lavande ili kombinacija)

Uputstvo

Topi kokosovo ulje i kombinirati s drugim sastojcima. Kokosovo ulje je u čvrstom stanju na sobnoj temperaturi, ali se lako topi na 76 stupnjeva.

load...

Promiješati zajedno i čuvati u plastičnoj posudi.

Nanosi se u tankom sloju na kožu i ostavite da odstoji nekoliko minuta prije brijanja.

Dodajte eterično ulje po vašem izboru. Pepermint ulje će vam dati osjećaj hlađenja, dok je ulje lavande je umirujuće i zna da ima antiseptički mogućnosti za rezove.

Ako kokosovo ulje stvrdne ili razdvaja između upotrebe, postavite zatvorenoj posudi ispod tuša potok prije brijanja da se zagreje. 

5 Savjeti za najbolji iskustvo brijanja

1. Izbor pravog brijača: Nemojte misliti da možete dobiti glatka sa istim starim brijač. Obično, jeftin one ili oni koji imaju samo jedan jeftini oštrice imaju tendenciju da se dosadan super brzo, lako izaziva nesnosne nickova. A dobro, dugotrajne brijač je od suštinskog značaja. Kupite nož sa više noževa ili više materijala kvalitetne brige poput nagiba sustava brijanja Starter Kit od Target.

2. Piling unaprijed: Prije nego što se obrijem, pobrinite se da ljuštiti. To može izgledati kao dodatni korak, ali to čini razliku. Piling priprema kožu, oslobađanje od suhe, mrtve kože i otvaranje začepljenih pora koji su podložni za urasle dlake. Postoji mnogo piling proizvoda na tržištu, ali uvijek možete DIY vlastite sa smeđim šećerom, med i maslinovo ulje. 

3. Ne brije na istom području dva puta: Ovo je česta greška koju svi čine. Brijanje na istom području dvaput izaziva iritaciju kože, brijač opekotina, ogrebotina i rezova. Pobrinite se da ćeš u smjeru suprotnom od rasta dlačica.

5. Slijedite sa hidratantne kreme: Nemojte preskočiti ovaj korak. Važno je da se prijave tijelo hidratantnu kremu nakon brijanja. A ovlaživač će smiriti kožu i smanjiti količinu Razor udaraca. A lakog ulja, kao što su kokosovo ulje će učiniti, a to znači jedna manje proizvod kupiti!

Šta koristite za brijanje? Krema za brijanje, uređaj, ili nešto drugo? 

load...