Na 9 načina oštetite svoje krivine | BA.inspinre.com
Modu

Na 9 načina oštetite svoje krivine

Na 9 načina oštetite svoje krivine

Kao zapanjujući jer su, velike naušnice mogu vas koštati pramen ili dva svaki put kada ih nosi kad su upleteni su u kosi. Međutim, ako ste kovrdžave koji ne mogu da podnesu da se odvoje od vaše izjave komada nemojte se obeshrabriti i dalje možete ih rock slijedeći ove savjete.

Rjesenje:

Nosite kosu kada nosite elaborata naušnice koje su sklone se mrse u kosi. Ne samo da će ovo zaštititi vašu kosu, ali to će vam omogućiti da stvarno pokažete svoje naušnice, umjesto da ih se krije iza vaše kose

Koristite jasno lak za nokte da slikaju jeftin naušnice da spriječi ubacujući i uzimajući zakačio u kosi. Ovo će također pomoći da se produži vijek trajanja naušnice sprečavajući ih da blijedi.

Šalovi

load...

Kao što većina nas zna vitalnog maramu možete dodati prijeko potrebne boje i Pizzazz u inače dosadan outfit ili stvarno pomoći da se povuče zajedno. Međutim, ono što možda ne znate je da je pamuk u maramu može biti štetno za vaše potiljka kosu. Pamuk materijal može povući vlagu iz kose i pramenove može uhvatiti na grubu pamučnih vlakana i uzrokovati ispucale vrhove ili lom.

Rjesenje:

Da biste izbjegli ovaj problem pokušati nosi svilene marame koje imaju glatku teksturu tako da dlačice neće biti zarobljeni i čvršću tkanje kako bi se spriječilo upijanje vlažnost. Također pokušajte kupovne marame koje nisu toliko širok da se trlja svoj potiljak.

Protein preopterećenja

To je uobičajena znanja među naturals da, dok proteina je potrebno za jačanje naše kose previše toga će ostaviti da se osuši, hrskava i spreman da kačite ako pogleda na pogrešan način. Tako većina kovrdžav izbjeći proizvode prepune proteina. Međutim, postoje dosta podmukao proteina poput soje i pšenice koji skrivaju dole na listi sastojaka naših proizvoda. Za prosječnog kovrčava to ne bi trebao biti problem, ali za osjetljive kovrčave protein koji dnevna doza proteina može sušiti kosu tokom vremena. Dakle, ako je vaša kosa zauvijek suva, bez obzira koliko ti vlaže ga onda probati ovaj savjet:

Rjesenje:

VIŠE: Curly Q & A: Da li je My Hair Protein Sensitive?

Dull Trims

Podrezivanje ili redovito brisanje prašine je imperativ za zdrav izgled i dojam kosu kao ispucale vrhove mogu uzrokovati da se lako osjećati grubo, klupko i pojavljuju se neposlušnu. Međutim, pokupiti bilo koji stari makaze za obavljanje posla može pogoršati situaciju. Dull škare, kao što su vaše kuhinje škare ili kuću škare, previše dosadan i prije nego rezanje krajeva kosu čisto da mogu rip trunke i poravnati ih što može dovesti do više split završava.

Rjesenje:

Ako namjeravate smanjiti svoju kosu investirati u dobar par škara za kosu i nikada ih ne koriste za ništa drugo nego orezivanje. Također budite sigurni da ih redovno izoštriti.

VIŠE: Pojašnjenje Šamponi & Co-pranje-uređaji

Manje alati

Kako žene imamo alate za postizanje bilo koji način želimo. Međutim, sve te raznih alata za ravnanje, gladak, stil, istezanja i tako dalje mogu biti pustoše naše loše niti. Ovo se posebno odnosi na kovrdžav poput mene čije su niti su toliko dobro da jedva postoje. Ako ste primetio više od nekoliko slomljenih dlake na dan pranja a ti si kovrdžave koji živi i umire za kosu alata smatraju pauzu od njih i idu stare škole.

load...

Rjesenje:

Koristite ruke za zadatke kao što su otpetljava i stila. Također pokušajte da se vratimo na osnovne frizure koje ne zahtijevaju asortiman barettes, klipova, Bobby igle i nosioci konjski rep da ih zadrži na mjestu.

Žedan Curls

Dok svi znamo da treba hidratizirati, naš zauzet raspored može dovesti njegu kose koji se stavlja na leđa plamenik. To je tako lako preskočiti korake u našoj rutine i baciti naš kosu u punđu i usvojiti "nije ni tijelo ima vremena za to" stav. Kada dan pranje konačno pecivo okolo smo često ostavio suvom zamršenu nered i tona slomljena dlaka. Dakle, ako ste kovrdžave u stisci sa vremenom onda ovdje su 2 savjeta kako zadržati svoju kosu zdravom bez njega kose troše svoj život.

Rjesenje:

Overmoisturize prvog dana. Možda mrze dojam proizvod obložene kose ili kose koja je previše definiran, ali ludi sa svojim ovlaživač prvog dana će zadržati svoju kosu hidratizirana duže tako da neće osjećati kao da imaju ruke u kosi na dnevnoj bazi.

Ako ste zabrinuti zbog kovrče upropastiti stil kad vlaže, ali ne žele da se operu i novi početak pokušajte to cheat. Noću vlaže kosu onda razdvojiti kosu kadriranje lica i na kruni. Nanesite styler za odvojeni sekcije i okrećite ili pletenicu njih. Kada se probudiš sljedećeg jutra rasplesti kosu i dlačica. Vaša kosa će biti hidratizirana i uvrnutog / upletena kosa će pasti preko neposlušnu kosu i daju iluziju sveže završite set.

Check Your Nails

Osiguravajući da ste dobro uređenih noktiju kada oblikujete kosu je posebno važno za kovrdžav koji vole prst ravnanje kose i stil. Nokti s rubova razuđen može lako uhvatiti u kosi više puta kao što stila i može uhvate na pramenove dok radite sa kosom.

Rjesenje:

Prije nego sjednici kosu procijeniti svoje nokte i ako izgleda kao da su prošli kroz rat jednostavno zgrabite datoteku nokte i glatka ih.

Preko stajling

Uz mnoštvo blogova i YouTube video tamo to može biti tako primamljivo da žele da probaju svaki prekrasne frizure vidimo. Međutim, stalno nad-manipulacije vaše kose zarad eksperimentisanja može uzrokovati da se pati i da vam onemoguće zadržavanje dužine.

Rjesenje:

Ako ste kreativni kovrdžave pokušava da izraste kosu onda pokušati smanjiti na elaborat frizure za otprilike jednom ili dva puta mjesečno.

Na slici: NaturallyCurly Tutorial by Curls zavojnice i Kinks

At-Home zaštitu

Očigledno je da većina nas koji moramo koristiti šalove i kape za zaštitu kosu noću, ali šta je tokom dana? Stalno odmoriti glavu na površinama i ako ste kao ja onda ste zauvijek uzimajući mačka dremke na sofi.

Rjesenje:

Nemoj me pogrešno shvatiti ja ne opraštaju nosi maramu ili poklopac motora da rade, ali kada ste kod kuće i odmaraju oko zaštititi vašu kosu kako bi kovrča na zaljev i zadržati vlagu.

load...