Možete li ispraviti kovrdžavu kosu parom? | BA.inspinre.com
Modu

Možete li ispraviti kovrdžavu kosu parom?

Možete li ispraviti kovrdžavu kosu parom?

Pitanje

Tražio sam na internetu, sušilo za parobrod. Malo sam istraživao i našao sajt koji je rekao da nema mnogo studija za kosu parenje. Je li ovo istina?

TheBeautyBrains Odgovor

U slučaju da niste upoznati s tim ovaj proces, kosa pari to je upravo ono što zvuči kao. Se primjenjuju pare sa kosom jer navodno čini glatkom, mekša i više hidratizirana. Praksa je posebno popularan za prirodnu kosu. Obično se to radi sa haube kao što je uređaj u koji se upumpava pare ili ručni uređaj koji nadima pare direktno u kosu dok češlja kroz nju. Pretpostavljam da je praksa seže mnogo dalje ali se sjećam vidim kosu pari jedinica za prvi u 1970.

load...

To ima takav zdravorazumsko kuhinja logiku za to da sam iznenađen ljepotom industrija nije iskoristila ovu ideju više. Stvarno postoje ne mnogo dlaka parobrodima na tržištu. Žašto je to? Verovatno zato što ne radi kao što se očekivalo. Ideja da je "ubrizgavanje" kosu sa parom je dobro za to ne drži se znanstveno. Ako pokušavate da vlaže kosu, samo potapanjem u vodu radi savršeno dobro. Pare ne daje nikakve dodatne koristi u smislu dobivanja vlage da prodre dublje.

U stvari, previše izlaganja visokoj temperaturi pare zapravo mogu oštetiti kosu. Postoje neke klasične istraživanja obavlja sastojak kompanija za njegu kose Croda koja je pokazala kada se primjenjuju stan željeza na mokru kosu ti malo žuljeva ili neravnine na vratilo kosu od, po svoj prilici iz parnog isparavanja. Naravno, ravnim šipkama pružaju višu temperaturu nego samo izloženosti u paru, ali i dalje to može biti pokazatelj da topline i pare nisu prijatelji vaše kose. 

Tu nije bilo mnogo napisano je o kosi parenje u znanstvenoj literaturi, ali The Natural Haven blog čini referentnim jednoj studiji od 1934. Koja je izgledala na efekt pušila na vunenih vlakana. (X-Ray studije Struktura dlake, vune, i srodne vlakna. II. Molekularnu strukturu i elastičnost Hair keratinom) U slučaju da niste znali vuna je dobar surogat za testiranje ljudske kose. To nije isto, ali postoji neki preklapanja.

U svakom slučaju, studija nije bila usmjerena na koristi za njegu kose nego na manipulacijom vlakana za njegovo korišćenje u tkanine. Posebno oni gledaju na vlakna istezanja. Istraživači su otkrili da ako uzmete vlakna vune stavio težinu na kraju i onda ga izlagati pare, vlakna će se rastegnuti ga duže od originalne dužine i neće ustuknuti nakon toga. Drugim riječima vlakana je trajno ispravio i produženo. Oni su pretpostavili da je kombinacija vrućine i stresa prekinuli neke od disulfidnih veza koje kontroliraju strukturu kose.

To bi moglo vas odvesti misliti da pari kosa može pomoći ispraviti vaše kovrče, međutim postoje dva problema s tim. Prva svih vremena izloženosti pare u studiju je bilo nešto kao 15 sati. Nema šanse da ćete biti u mogućnosti da izloži svoju kosu da pare za taj vremenski period. A drugo su vidjeli samo ispravljanje rezultat kada je težina primjenjuje na vlakna. Čak i ako ste četkanja ili češljanja kosu dok je na pari da je teško reproducirati efekat primjene sile težine za svaku vlas kose. Isto tako, ja mislim da s obzirom da se ne ponovo oksidira obveznice za zaključavanje u novom ravno konfiguracije, moglo bi biti nekih povratak. Teško je reći, to je opet nije dobro studirao. Prema pisanju The Natural Haven, duge i kratke kose parenje za prirodne kosu--

load...
  1. Pari kosu za manje od 30 minuta se općenito smatra sigurnom u smislu neće oštetiti kosu
  2. Pari kosa je prilično sličan vlaženje kose znači kosa upija vlagu i bubri. Ona može osjetiti glatko kao rezultat otoka.
  3. Parenje će omogućiti kosu da se protežu malo više nego vlaženje kose bi se sa istom snagom (dakle, biti nježan prilikom rukovanja na pari ili mokru kosu)
  4. Parena kosa će ostati elastični pod uslovom da koristite razumno postepeno silu i ostaju pod 30 minuta.
  5. Pari preko 30 min. Može izazvati disulfid (disulfid ako ste na drugoj strani ribnjaka) obveznice razbiti - u suštini, da, pari za dugo vremena da se opustite kosu.

Ovaj članak je napisao The Beauty Brains i objavljen na CurlyNikki.

Dijele svoja iskustva u parenje

load...