Može li se toksini apsorbovati putem kose i treba li da brinete o tome | BA.inspinre.com
Modu

Može li se toksini apsorbovati putem kose i treba li da brinete o tome

Može li se toksini apsorbovati putem kose i treba li da brinete o tome

Šta su toksini?

The Nemours Foundation opisuje toksina tijelo kao "kemijski ili otrov za koje se zna da imaju štetne posljedice na organizam. Toksini mogu doći iz hrane ili vode, od hemikalija koje se koriste za rast ili pripremi hrane, pa čak i iz zraka koji udišemo. Naša tela obrađuju one toksine kroz organe poput jetre i bubrega i eliminira ih u obliku znoja, mokraće i izmeta. " 

Iako je naša tijela imaju proces za izvlačenje toksina, naš moderni način života previše bombarduje sa ovim prethodno navedenih toksina, kao i oni koji kreiraju i održava u tijelu stres. Tako visok nivo toksičnosti zahtijevaju dodatnu podršku za tijelo da povrati ravnotežu.

Kako oni mogu uticati na nas?

Toksini mogu poremetiti homeostazu ili ravnoteže tijela. Ova ravnoteža je odgovoran za ritam i balans tjelesnih funkcija. Toksini mogu usporiti ove procese kao što su zatvor ili ubrzati ih poput dijareje. Ova nepravilnost u organizmu je plodno tlo za bolesti. Stoga, odgovarajućih propisa i detoksikaciju tretmani su neophodne da bi nečije tijelo natrag u zdravu ravnotežu na osnovu stepena nepravilnosti u nečijem tijelu.

load...

Što možemo učiniti o tome?

Znajući gdje ti nagomilavanje toksina dolazi iz je prvi korak. Uzmite detaljan pogled na hranu koju unosimo, proizvodi se primjenjuju i lijekove trošite, vaš nivo stresa, i aktivnosti ili nedostatak iste. Svi ovi faktori i više doprinijeti ukupnom zdravo stanje organizma. Kada znate odakle dolaze, rade na tome da eliminiše izbjeći toksine iz svog života. Ove konkretnije mogu uključivati ​​toksičnih sredstava za čišćenje, kozmetički proizvodi, stres, nedostatak sna, kofein, alkohol, cigarete, rafinirani šećer, prerađene hrane i zasićenih masti.

Diane Kej je napravio svoj životni rad o nastavi i oslobađanje ljudi od jake kemikalije koje bi mogle potencijalno izazivaju nerede na vas i vaše najmilije. Počela je svom malom Terressentials kompanija koja nudi alternativu, organski način za postizanje naših najnužnije poslove života. Prema Kej, priča toksina je pitanje života i smrti:

"Stoga smo u Terressentials proći kroz prekomjerne dužine da postane USDA Certified Organic stvoriti čiste proizvoda za običnog čovjeka. Ovaj certifikat zahtijeva 538 stranica organskih standarda da podrži. Mi koristimo samo destiliranu vodu, čisto sa vlastitim sapunom i dezinficijensa koje koristimo , i napraviti vlastite ekstrakata. Imamo godišnji pregled i vodi evidenciju za najmanje 5 godina. Kada je u pitanju za osobnu njegu, ako ne vidite USDA certificiranim organskim pečat, riječi organske i prirodne ne znači ništa. "

Ovo je zaista važno, posebno kada se razmatra koji proizvod za osobnu njegu za korištenje. Neki tvrde da su proizvodi za osobnu njegu su stvorene samo za lokalnu upotrebu i da ni na koji način ulaska u krvotok kroz kožu ili vlasište. Međutim, na pitanje o ovoj teoriji, Diana Kay upućuje studija miševa koji su dobili vakcinu kroz šampon Stanford univerziteta, što dovodi do uspješne vakcinacije kroz folikula. Kay kaže: "Ako šampon mogao upravljati medicine kroz folikul dlake, to je kako je lako i brzo se toksini apsorbuje kroz folikul dlake. Ne samo da je skalp debeli sloj kože, ali imamo i ulje žlijezde u cijeloj, u istom području folikula dlake. Ispod kože glave su kapilare, veoma nalik dlaku neto vena ispod površine; savršen tunel da se tona kemikalija u svoje tijelo brzo! "

load...

Što možemo učiniti o tim toksina?

  • Koristite proizvode od kompanija koje su USDA Certified Organic. Možete provjeriti na web stranici kompanije da vidi da li oni imaju certifikaciju ili možete pitati proizvođača kompanije da vam poslati verifikaciju svojih certifikata. 
  • Prilagodite svoj način života, uključujući i vježbe da se prirodno ubrzava detoksikaciju procesa organizma. Zadržati nivo stresa niska i piti puno destilirane vode. Terressentials nudi detoksikaciju pranje kose iz bentonit gline porodice. Na "otok" gline upija toksine iz vaše kose i vlasišta i drži ga u glini, gdje ostaje zauvijek. Redovno čišćenje sa ovom nivou organske detoksikaciju proizvoda će vam pomoći da zadržite tijelo u zdravom homeostazu.

Dnevni organski način života ne može spriječiti svaki štetnih bolesti postoji, ali može pružiti veće šanse u održavanju prirodna odbrana vaše tijelo protiv izvan napada na tijelu. Diana Kaye je preživjela rak. U njenom društvu, Terressentials posvećena uči većoj zajednici kako živjeti čistiji način života. 

Živi čist način života važno za vas?

load...