Može li se razdvojiti završiti? | BA.inspinre.com
Modu

Može li se razdvojiti završiti?

Može li se razdvojiti završiti?

IndulgenceIsKey preko KinkCurlyCoilyMe piše.

Nedavno sam dobio e-mail pita me da li ispucale vrhove su u stanju da se zakrpiti. Kratak odgovor je ne. Da bismo razumjeli zašto, prvo moramo shvatiti šta ispucale vrhove i kako su izazvali.

Šta uzrokuje ispucale vrhove?

Split završava se javljaju kada je oštećen ili uklonjen zanoktica sloj kose. Zanoktica sloj se sastoji od keratina ili mrtvih proteina ćelije koje čine vratila jaka. Ove mrtve proteina ćelije liče preklapanja vaga koja pomaže da drži kosu zajedno. Kada se to bude oštećen ili uklonjen, unutrašnjost sloj vlasi kose su izloženi i početi podijeliti na dva, a ponekad i tri komada kose. Split krajevima uvijek ne javljaju na vrhu vašeg vratila kose.

load...

Kada se kosa počinje da podijeliti, ne može biti trajno popravila. Znam da su proizvodi tamo koje pružaju privremene popravke, ali jedini način da se riješi ispucale vrhove je TRIM kosa najmanje? nekoliko centimetara iznad gdje je Split zapravo završava.

Postoje mnogi drugi faktori koji mogu dovesti do split završava:

  1. Neadekvatnog održavanja koji uključuju konstantne vuče, tegljenja, četkanje, naglašavajući kosu sa hemikalijama, itd
  2. Sušenje ili nedostatak vlage
  3. Okoliš (vrijeme, zagađenje, itd)
  4. Ne štiti krajeve kose
  5. Prekomjerne toplote iz aparata
  6. Četkanje kosu kada je mokra

Sprečavanje ispucale vrhove

To je neophodno za sprečavanje ispucale vrhove kako bi zadržali svoju kosu zdravom. Pokušati izbjeći kemikalije, kao što su Relakseri, boje, itd Ako vaša kosa je hemijski tretirana, pobrinite se da ne nad procesom kosu jer će to dovesti do ispucale vrhove i lom.

Otpetljati kosu kada je vlažno

Izbjegavajte četkom kad god je to moguće, i koristiti širok zub češalj ili prstima nježno očešljaj.

Držite kosu vlaži

Nakon pranja kose, pratiti sa ispire sa kose i brave u tom vlage brtvljenje kosu s maslacem ili uljem koji je kompatibilan sa kosom. Vlaže dnevno ako je potrebno.

Zaštitite svoju kosu od oštre zime vjetrova i niskih temperatura pokrivanjem dok se dobiti u zatvorenom prostoru. Kada ne postoji vlage u zraku, atmosfera teži da sisati sve vlagu iz vaše kose ako ne štite ga. Harsh vjetrovi će se isušiti kosu i ciljeve koji mogu dovesti do lomljenja i špagu. Tijekom ljetnih mjeseci, pokušajte koristiti ovlaživača da zadrži vlagu izvući i zaključan u kosu. Ako je moguće, pokušajte nošenje zaštitne stilove kako bi zaštitili svoje krajeve od ljetnoj vrelini.

Minimizira topline iz električnih aparata

Isprobajte cool postavke na sušilo za kosu, kako bi se osuši kosu. Ako morate koristiti topline, koristite podešavanje temperature tople i pokušajte da ne feniranje jedan pramen kose na duži vremenski period. Koristite kratke naletima topline i kretanje po obodu glave stalno. Uvijek koristite termalnu zaštitu od toplote kada se koristi grijani električnih aparata.

load...

Duboko stanje vaše kose najmanje jednom tjedno

To pomaže da se hrani kosu i vlasište hranjive tvari koje su im potrebne kako bi ostao jak i zdrav.

Rutinska protein tretmani imaju pozitivan učinak na krajevima. Tretman pomaže da kutikulu u tip top formi. Nemojte zaboraviti da se nadovežem sa tretman duboko uređaj svaki put kada obavite tretman proteina.

Skratite krajevima najmanje dva puta godišnje

To je ono što radi za mene. Učestalost ukrasi za kosu može i da će se razlikovati.

Zapamtite, ovo su moje mišljenje iz mog iskustva. Slobodno dijeliti sve informacije koje mogu imati o Split krajevima.

load...