Može li da jede krušku kruške stvarno da vam daju kovrdžavu kosu? | BA.inspinre.com
Modu

Može li da jede krušku kruške stvarno da vam daju kovrdžavu kosu?

Može li da jede krušku kruške stvarno da vam daju kovrdžavu kosu?

Dokazano je da sir zapravo mogu vam dati čudne snove i istraživača na Johns Hopkins otkrili da trudnice koje doživljavaju žgaravica zapravo imaju veće šanse da imaju dlakavu bebu. Pretpostavljam Baka je bio u pravu, zar ne?

Jedna priča čini da jednostavno ne da odem da jedem hleb kore će vam dati kovrčave kose. Ha? Gdje i kada je ovo počelo i zašto bi neko vjerovati? Idemo u to.

Prije oko 300 godina, Europa je devastiran Velika glad.

Milioni umro i gladi i pothranjenosti su raširene. Svi znamo da je zdravlje naše kose je priključen na odgovarajuću hranu. Dakle, kao što se može očekivati, mnogi Evropljani pretrpio gubitak kose, kao rezultat.

Hrana kao kruh bio je rezervisan za gornje klase, i zbog njihove dostupnosti raznih prehrambenih artikala i ljepota njihova kosa bila zdravija. Tokom vremena, majke počeo ohrabruje da njihova djeca jedu kruh sve do kore da ozdravim, prirodna kosa koja liči na bogate.

load...

Dok kruh kora je najhranljivije deo hleba, ne postoji zapravo nikakav naučni dokaz da će vam dati kovrčave kose - vaš tip kose se određuje isključivo na genetici. Nema potrebe da se rasprsnuti Granny je balon, ipak.

Kruh je super - u pravu O?

Šta je sa jedne sijede kose?

Da li je neko li ikad grdila za čerupanje sivu kosu? Nije Samantha na Seks i grad kažu da ako ste odabrali neko sijede kose, tri će doći na svoje sahranu? To nije nužno istina, ni.

Over-čerupanje mogu uništiti folikule kose i ako počnete prosede u jednom koncentriranim području, vi ste na rizik za stvaranje tanke područje (a ćelav licu mjesta). Zvuči pomalo gori od nekoliko sivih, zar ne?

Samo ne čupaju.

Farbam se, sakriti, ili ostavi na miru, Silver Fox, ti.

Prije nego što pozovete baku i optužuju joj je lagao svih ovih godina, uzeti u obzir nekoliko imaš godina krilatice koje su dokazano da bi bilo istinito: šargarepa zaista pomoći sa vizijom, pileća juha zapravo ne bore prehlade, a od jabuke su povezani sa bori sa rakom i moždanog udara, jabuka dnevno može zapravo drži liječnika daleko. 

Možda ćete želim ni da joj kaže da čak i prilikom donošenja najgluplja luckastih lica, vi ste u opasnosti od toga zapravo zaglavljivanja na taj način. Ako Baka zna kako da FaceTime, možda želite da se taj put da dokaže svoje.

Koji bapske "priče da li ste čuli za kosu?

Nemojte reći. Drop nam poruku na NaturallyCurly Facebooku.

Ovo može biti zasnovana na istini, ali evo 4 prirodno kovrčava mitova prestati vjerovati odmah. 

Prati me na Instagram @jascmeen ili @NaturallyCurly za više inspiracije.

load...