Moja minimalistička curly hair plava rutina | BA.inspinre.com
Modu

Moja minimalistička curly hair plava rutina

Moja minimalistička curly hair plava rutina

Dok držim pregib rutina uglavnom prilično minimalne, proizvodi koji mi koristimo, ja ne mogu živjeti bez. Ovo se odnosi na plaži dana, previše.

Evo kako sam plaže pripremam kovrdžave kose

Prije nego što troše dnevno na pijesku volim dodati malo kokosovog ulja u mojoj kosi zbog svojih prirodnih SPF. Ja to učiniti nježno scrunching je iznos veličine četvrtine nafte sve oko moje kovrče. To Iako razinu SPF u kokosovo ulje je vrlo niska - blizu 1 - to je bolje nego ništa. Ponekad volim da biste se prebacili to ili koristi moju Ouidad Mongongo nafte, koja se može koristiti i kao zaštitu od toplote. Osim toga, proizvod je super svjetlo na moje kovrče.

load...

Na plaži

Jednom sam na plaži ću često nose rajfovi, Bobby igle, ili nosim kosu u zaštitnu stilu kao punđu ili ananas dobiti kosu mog lica. To je posebno korisno kada me kupanje u moru ili samo osjećaj kao da je ukupno plaže propalica.

Obično sam na i sa plaže povremeno tokom dana. Ovo je važan korak, jer je sredinom dana kada je sunce na svojoj najtopliji.

Post plivati

Nakon ide kupanje i uzimajući predah od sunca, ja ću isprati morskom vodom iz kose pomoću mojih DIY osvježavajući sprej za kosu. Moj miks sadrži filtriranu vodu prožet lavande, paprene metvice ili ružmarina eterično ulje - to ovisi o tome što ulje sam raspoložen za jer sam obično ne perem kosu do kraja dana kada Završio sam plivanje.

Na kraju, kao dan odmiče, ja ću ponovo aplicirati kokos ili Mongongo ulje mi odgovara u ostatku dana, posebno jer sam na suncu za duži vremenski period.

Što se tiče moje ukupne kovrdžave za njegu kose rutinu nakon plivanja, apsolutno ne mogu živjeti bez mog ko-pranje, koje ću koristiti svaki dan. Ja sam obično samo na plaži za nedelju dana ili tako odjednom, tako da je moj Renpure Solutions Vanilla Mint Co-Wash radi dobro na ovom slučaju.

Ako me svrbi da oblikujete svoju kosu

Ja obično volim da koristim Bounce Curl Crème Gel za stil i to je to! Ja ću dodati jedan od mojih ulja kao završnu obradu ako moje kovrče osjećati previše suv. Da se osuši moje kovrče obično alternativni između koristi difuzor ili puštajući ih da se osuše (s obzirom da se suše vrlo brzo u toj vrsti topline i sunčanog vremena). Međutim, kad god mi se osuše mi kosu, ne dobijem taj veliki volumen koji volim, tako da će ili koristiti moj verni kosu pick, tresti moje kovrče prstima, ili pratite na kratko sa difuzorom da mu daju još malo život.

Nedelju dana kasnije

Konačno, na kraju sedmice, ja ću pratiti sa nedeljnim duboko uređaj, SheaMoisture Tahitian Noni Monoi ulja Smooth & Repair dlake terapija vlasišta za vraćanje vlage nazad u moju kosu.

load...

Kako se pripremim svoj kovrdžave kose za jedan dan na plaži?

Javite nam svoju rutinu u komentarima!

I pratite nas na Facebooku da vidimo šta mi sada govorimo.

load...