Moj Wash n GO proces na kratkoj kosi | BA.inspinre.com
Modu

Moj Wash n GO proces na kratkoj kosi

Moj Wash n GO proces na kratkoj kosi

Ja sam za pranje i ide prirodno i da je bio jedan od prvog dana da ide prirodno. Neki vole, drugi mrze ga i dalje drugi da je da je bane postojanja prirodan je. Oprati i otići izgleda kao jednostavan stil, jer se čini da ste samo oprati kosu i odlaze, ali naslov može biti tad dovesti u zabludu. Možda sam dobar u tome, jer sam ga nosio godinama ili možda sam lakše zadovoljiti, ali mislim da mnogi imaju problema sa ovaj stil zbog očekivanja. Sada, pokušao sam da rock twist ili pletenica-out previše puta da računaju i svaki put kada izađe na neposlušnu nered, ali daj mi pranje i otići i ne mogu zadržati kovrče na distanci kao šampion. Ono što je još bolje je kraća kosa mi je bolje pranje i otići.

Nedavno sam bila sam kod frizera, otkinut u leđa da mi da neki volumen i to me podsjeća na jednostavnost pranja i odlaze kad mi je kosa bila je mnogo kraći poput TWA. Volio sam TWA jer je bio sladak i brže oprati, stanje, i stil.

Postoje tri glavna faktora morate uzeti u obzir za pranje i ide da bude jednostavan i lijepa:

 • Prihvati svoj pregib / svitka / tip Kink
 • Znam da postoji stvarna pogrešno ili pravi način da to za pranje i otići
 • Prihvati neki skupljanje
 • load...

Ono što je pranje i otići?

A pranje i otići kada perete kosu, nanesite hidratantnu kremu i / ili oblikovanje proizvoda, i pustite da se kosa osuši prirodno ili smanjiti bez istezanja. Jednostavno, do tačke, i nakon što prihvatiti tri faktora navedenih, možete ga ostvariti.

Šta je pranje i go izgledati?

Moje kalemova neće izgledati kao tvoj zavojnice i moja kosa može biti tanji, curlier, kosu, ili duže od tvog. Vidio sam previše varijacija na lijevog strani, dok ne postoji univerzalni način koji će raditi za svakoga, pronalaženje onaj koji radi za vas vodi suđenje i pogreške sa tehnikom, proizvoda i aplikacija proizvoda. Ono što volim kod pranja i otići na kraći niti je što mogu da uradim cijelu glavu odjednom. Ne treba da se rastanu moju kosu u četiri dijela i raditi na svaki zasebno kao i ja sada.

Kako sam oprati i otići na kratku kosu (dan za pranje)

Oprati i odlaze mogu biti kreirani na svježe oprana kosa ili kosa koja treba biti osvježena. Ja sam dobila najbolje pranje i gos sa minimalnim kovrče kad sam upisati nekoliko savjeta iz Curly Girl Način (CGM).

 1. Pre-Poo (opcionalno) - Ponekad to radim, a ponekad ne. 
 2. Očistiti - Jump pod tušem i oprati kosu s čišćenjem uređaj ili šampon. Dozvoljavam da voda potpuno mokru mojoj kosi da pomogne ukloniti zaplete koristeći prste. Volim uklanjanje zaplete prije dodajući šampon, ali ja ću i provjeriti nakon kao dobro.
 3. Duboko stanje - Čuvaj tuš poslovnih prije ispiranja kosa dobro i nanesite duboko uređaj. Možete ili ostati u tuš za nekoliko minuta kao boca predlaže ili ako vam je potreban dublji tretman, pokrijte kosu sa plastičnim zatvaračem ili ostaviti tuš kako bi se omogućilo kose da sjedi pod topline kapa za 30 do 45 minuta. Ja se odlučiti za odlazak pod tuš i vraća kasnije završiti. Mogu biti ekstra, ali to je moj život. 
 4. Vlaže - Isprati duboke uređaj i primijeniti ispire sa kose ili običan botanički uređaj. Volim SheaMoisture Manuka Honey & Mafura ulje. Nanesite vaše dopuštenje-u na sve niti pred vlaženje kosu s nekoliko kapi tuša iznad krošnje (površinski sloj) vaše kose.
 5. load...
 6. Dry - Izlazi iz tuša i zamotajte kosu u pamuk majica ili ručnik, moj favorit je dlake RePear. Plop kosu da upije višak vode. Ostavite peškir na kosi oko 20 minuta.
 7. Style - Uzmite niz peškir i dodajte proizvod stil, što je za mene moj Sveti Gral gel, Kinky-Curly Curly Custard. Ili rake ga ili glatko ga. I rake, a onda sam ja učinio.  

Brzo refresh rutina

 1. Wet - Započnite sa sva mokra kosa, a ne samo vlažnu kosu.
 2. Vlaže - Slather u ispire sa kose ili redovne uređaj i pratite iznad korake. 
 3. Seal - Često će dodati nekoliko pumpi od mojih omiljenih eliksira, SheaMoisture rekonstruktivnu Završni Elixir, u regularnom uređaj da pomogne brtvljenje moja kosa na dan pranja ili na refresh dan. Takođe mislim da to pomaže da zadrži kovrče iz frizzing kad sam ga koristiti previše ali dobar botanički uređaj će obaviti posao ako je hidratantnu jedan. 

Ovi koraci mogu izgledati dugo, ali kada sam rijetko imaju kovrče, znam da je to zato što imam solidnu dan za pranje i obnavljanje rutinu koja zaključava u vlagu i drži kovrče na distanci.

load...