Moj beli covek razume | BA.inspinre.com
Modu

Moj beli covek razume

Moj beli covek razume

Pročitao sam zanimljiv članak u novembarskom broju Essence magazina. Panel diskusija je provedena sa nekoliko afroameričkih žena osoba da raspravlja o pitanju "kosu" u svjetlu Chris Rock novog filma "Good Hair", koji je u kinima sad. Jedan od panelista je komentar o tome kako "bijele momci ne razumiju". Hmmm... Stvarno? Molim da se razlikuju. Moje bijelac ne razumije i nakon 12 godina braka sa mnom, što je Afroamerikanka koja je potpuno razumije.

Taj članak me razmišljanje o tome kako je moj muž zaista mislio o mojim problemima kosu. Mislim, on je sa mnom kroz sve to-pletenice, plete, Relakseri, ističe i veliki odrezak četiri puta... Da ne spominjemo novac troši na proizvode i usluge. Heck, nismo mogli poslati dijete na koledž sa novcem koji sam proveo više godina. Pa... Možda Community College za godinu dana, ali da ste me shvatili! Odlučila sam da samo pitati mog muža ono što je mislio. Koja je bila njegova prednost? Kako je misli o moja prirodna kosa? Pa, nisam bio iznenađen činjenicom da je on voli duge i ravne, ali sam bio grebanje moje TWA pitajući se što je vidio u meni odavno i ravna kosa je nešto što nikada nisam imao.

load...

Kada je moj suprug i ja počevši datira sredinom 90-ih godina, otišao iz kratkog, opušteno "Halle Berry rez" na opletena asimetrični bob ja. Znao sam da je golman kad nije pokrenete trenutak je vidio taj pogled. Tokom godina, Nosio sam sve od kratkog afro da opušteno kosu pored mog ramena; pletenice svih vrsta, veličina i dužina; 3 katastrofalan tkanja, a sad sam se vratio na moja prirodna put ponovo. Takođe sam uspeo da okrenemo kupatilo u snabdevanju radnju lepotu koja rival Sally!

Hilary i njen suprug Boba

Onaj frizuru koju znam će pozvati emocionalne vibracije je mikro pletenice. Sama sugestija ga je stavlja u manjim Tizzy. Nije da on ne voli pogledati... On to voli, zapravo. Problem je uzimajući ih. On zna da će se angažovati da sjedi sa mnom za 4 ili 5 sati obavlja ručno grčeve, back-razbijanje, Butt-otupljivanje rad. Nije njegov idealan način provesti u subotu uveče. Mine ili, što se toga tiče - s obzirom da on voli da me podseti tih 4 do 5 sati zbog čega sam sretan, i ono što drugi beli momci to rade ili bi bilo momak to učinili, što se toga tiče. Bla, bla, blah.Most mog pitanja za kosu su se sastali sa mjeriti reakcije. Moj muž je vojnik koji rijetko dobiva emocionalnu. Nakon povratka kući iz moje najnovije velike kare sam, bio sam ovlašten i besplatan. Sam udario moj kremasti crack navika za dobro! Kada me je ugledao, on je samo pogledao me, bezizražajno. "Pa šta misliš?" Pitao sam. Gotovo da sam mogao čuti rasprava u njegovoj glavi. "Ako joj kažem istinu, a to je da mrzim, onda će biti ljut. Ali ako ja lažem, onda će znati da lažem... ". Njegov je odgovor bio vrlo oprezan "To će rasti na mene." On očigledno nije podijeliti svoje oduševljenje, ali ja ću ga uzeti.

Moja kosa je konstantan rad u tijeku i reakcije moj dragi muž na moju sve mijenja, sve veći, nikada ne završava kosu saga? Jednostavno "radi ono što vas usrećuje."

Final misli

Ne kažem da treba da se uda za belca da se osjećaju ugodno istraživanje sve svoje mogućnosti kose. Ovo bi trebalo da bude moja priča. Ono što ja govorim je da bi svi trebali osjećati dovoljno ugodno da uradimo sve što nam se sviđa naše kose kad god raspoloženi, bez obzira na to ko smo izabrali kao partnera. Danas sam ljuljanje 1-inčni kovrčava 'amo, ali sledeće nedelje mogu osjetiti potrebu za tkanje i pogodi šta? Moj muž vjerojatno neće volim, ali on će sigurno shvatiti.

load...