Mielle organics otkriva istinu o ispravljanju kovrdžave kose | BA.inspinre.com
Modu

Mielle organics otkriva istinu o ispravljanju kovrdžave kose

Mielle organics otkriva istinu o ispravljanju kovrdžave kose

Da li se žele češlja i operi joj kosu s te sitne plastike oruđa koje su strateški prikazan na nju igračka kutiji kućište? Da li se onog dana kad je diplomirao joj je kosa stil rutinu od minijaturnih češljeve i četke za punu veličinu kosu vepra čekinjama četkice, Bobby igle i rajfovi, i narančasta plastični češalj vaše bake, rutinu koja malo imitira svoju?

Da li se sjećate srerujemo kosom? Od pažljivo oblikovao pletenice na jednostavnu eleganciju francuske pletenice, bili ste oduševljeni što se bave tim stilovima na kosi lutku, jer jednog dana uskoro, da ćeš biti dovoljno star da dobije minival, baš kao i tvoja mama, baka i tetke.

Da, svoju voljenu lutka.

Bila je ime. Ona je bila prodavnicu imitator. Išla je na tebi od svog najstarijeg rođaka. Iznad svega, ona je tvoj prijatelj koji ti je rekao sve svoje snove djetinjstva u koji želiš da model sebe poslije (drugi sa svojom majkom, naravno), a koje ste videli sebe u.

load...

Međutim, bilo je teško sebe vidjeti u ovom nežive žena, s kožom i kosom koja je bila potpuna suprotnost vašeg bića.

Njen različite crte lica razliku svoj istaknuti nos i velike smeđe oči. Njen fer Almond ljuska boji kože bledela na mahagonija, a ponekad ebanovina kad sunce poljubi predugo. Pre svega, njena duga, teče kosa bila kost ravna i apsolutno ništa kao tvoj 'pelena kosu "kao žena u svojoj porodici opisao.

Iako vaša kosa nije izgledao kao tvoj lutke, hteli ste da zbog duboko u sebi, smatrali ste da joj je kosa bila ljepša nego svoje.

Zatim taj sudbine došao dan: Vaše ime minival.

Po prvi ubod, kožu glave i onih intenzivnih kemijskih isparenja osjetio strano.

Je li to u redu? Zašto se to spali? Ozbiljno. Ovo stvarno boli. Hoće li moja mama se ljuti na mene ako ja plačem? Ja ne mogu pomoći. Ovo boli! Molim vas, neka prestane!

Da. To je onaj žalosno dana kada smo svi pamtimo tako dobro.

Bio je to dan koji je uveo jaz između istina, prirodno stanje i neodoljiv društvenih normi vaša kosa je centriran oko nepokretne standarde ljepote.

Od tada ste nazivaju 'tender na čelu i naučili kako da strpljivo sačekati dok je hemijski ispravio kosa je dodatno pržene u podnošenje stezanjem glačala i stezanje vesla.

Niste usudili mrdnuli ako Ugrejana figaro je samo centimetara od uha, čak i kada ste čuli pucketanje vaše kose pramenove pod svojim divlji stisak.

To je bio dan kad je izrazio žaljenje, ali nije imao apsolutno nikakvu kontrolu nad.

Sada kada ste majka, imate važnu odluku da se:

Hoćete li proći na ovom bolno naslijeđe svoju djecu ili će vam pomoći da prihvate svoju prirodnu kosu i naučiti ih kako se voli i briga za to?

Majke su nas učili ove društvene norme i donijela ih do nas. Ovaj domino efekt je naučio djecu u afro-američke zajednice da hemijski ispravio kosa je lijepa, i da je prirodna kosa je grozota.

load...

To je usađeno u nama da je naša kosa treba da se 'fixed', jer nešto nije u redu s njim. Što znači da je očigledno, nešto sigurno nije u redu s nama.

Današnje majke, uz pomoć Mielle Organics su prepisivanjem ovaj višedecenijski skripta sa #OrganicConversations kampanju koja se širi na afro-američke zajednice poput oluje.

Ova kampanja naglašava majke iz svih sfera života, koji su odlučni da osnaže svoje kćeri da prihvate njihove prirodne pregib obrasce i tekstura kose.

Neke od tih majki su ispravljene kose i dalje žestoko podržavaju njihove djece prirodna kosa.

"Od samog početka, sam je govorio kako je lepa kosa joj je bila i samo ide preko i iznad oko njene velike lepu kosu i kako drugačije to je zato što nisam htio da se oseća različite na loš način", rekao je Melva, jedan od četiri majki pojavljuje u Mielle Organics video ", želio sam joj da prihvati tu razliku i poseduju, a ona definitivno je to uradio!"

Ove majke koriste Mielle Organics Tinys i Sva, linija koja pomaže roditeljima širom zemlje održavaju njihove djece kovrče dok je pomagao da se poticati zdravu sliku o sebi. Linija sadrži sljedeće proizvode, napravljen sa ovjerenim organskim sastojcima:

  • Dječje Hair & Healthy Vitamini
  • Sacha Inchi šampon za čišćenje
  • Sacha Inchi raščešljavanje kose
  • Sacha Inchi Curl Povećanje krema

Svaki proizvod, uključujući i djecu Hair & Zdrava Vitamini je formuliran da bude blag za djecu. Sacha Inchi ulje, Južne Amerike superhrana koja sadrži omega-3 masne kiseline, proteine ​​i antioksidanse, je sastojak vožnje u svakom od proizvoda za održavanje kose Mielle za djecu.

Također smo doprla do mame na našem području (Austin, TX) isprobati proizvode na njihove djece kosu. Evo čekam Jessica ima da kaže o Mielle Organics Tinys & Sva:

Ono što roditelj ne bi želio da njeguje svoje dijete sa toliko dobrote?

#OrganicConversations Start With You

Odgovor na decenija društvenih normi i pritisaka da se nastavi ovim #OrganicConversations sa svojim majkama, kćerima, sestrama, tetkama, i svaki član porodice koji voli i brine za svoju djecu, tako da oni mogu cvjetati u svakom pogledu. Pokrenite svoj razgovora ili doprinose sadašnjih prateći naših pouzdanih sponzora na Instagram i Facebook.

Saznajte više o Mielle Organics Osnivač, Monique Rodriguez sada. Vi ćete naučiti kako je medicinska sestra, supruga i majka dvije djevojčice navigaciju zdravu kosu putovanje njene porodice sa proizvodima organskih sastojaka na bazi. Takođe ćete dobiti inspiraciju da pomognu svojoj deci prihvate njihove prirodne pregib obrazac i tekstura kose uz pomoć organskih proizvoda dizajnirao mama možete vjerovati.

Želite li više priče kao oni koji se koriste u Mielle Organics 'provokativne video serije? Iznesite svoje mišljenje i komentare u komentarima ispod teksta ovaj post.

Kao i uvek, ostani kovrčava!

load...