Microneedling je alternativa botoxu | BA.inspinre.com
Modu

Microneedling je alternativa botoxu

Microneedling je alternativa botoxu

U maju, prijatelj i ja bila je domaćin ples prisustvovalo nekoliko stotina samci ovdje u Londonu. I htio sam da budem siguran da je izgledalo dobro.

Tako da sam se vratio u moje šarmantan Dr. Andy da uzmem Botox ponovo učinio.

Tokom moje posjete, pitao sam ga o alternativa Botox, Dysport, drugi botulinum toksin koji se koristi u Europi, Australiji i Novom Zelandu već godinama. Ona ima isti efekat kao i botoks, ali navodno počinje u brže i duže traje. Dysport je znatno jeftiniji od botoksa. FDA ima aplikacija čeka na odobrenje za Dysport i očekuje se da Health Canada neće biti previše daleko u odobravanju ga za upotrebu ovdje.

Scientia Derma Roller je FDA odobrila aplikaciju koja je dovoljno jednostavan da ga možete sami izvoditi kod kuće.

load...

Ova tehnika se naziva i podbada kože ili mikro-podbada i nije isto što i pomoću akupunkture za lečenje bora (što je samo privremeno, kao ovlaživača). Terapija ima za cilj da stimuliše prirodnu proizvodnju kolagena kako bi se popuni bore ili razvedenu ožiljaka - to je ono što je prvobitno dizajniran za liječenje.

Podbada koža je prvi put iskazani u dermatologiji literaturi u ranim 1990-ih. Kanadski dermatolog / plastični kirurg André Camirand je istetoviranu duboke ožiljke da ih kamuflira, a onda je primijetio da teksturu kože pacijenata popravlja. On je potom pokušao "tetoviranje" bez pigmenta i primijetio da ožiljci pokazali vidljivo poboljšanje. Rezultati su objavljeni u sklopu prezentacije međunarodne plastične kirurgije kongresu 1992. Godine.

Dr. Camirand ponovio tretman na svojim pacijentima svake dvije do osam tjedana i oni su nastavili da se pokaže poboljšanje, bez neželjenih efekata ili komplikacija.

U godinama, uređaj je već izmišljeno kako bi se omogućilo podbada koži da se radi kod kuće ili u uredu estetičar, a ne samo u ordinaciji. To je pozlaćenim valjak natkrivenim u mikroskopske igle u rasponu dužina od 0,25 milimetara do 2,2 milimetara. Kada valjani po vašoj koži, valjak stvara mikroskopske rupice koje krše krvnih sudova ispod površine. Prema jednom informativne stranice na proces ", kao krvnih ugrušaka, stvara pravo okruženje za kolagena i elastina formacije".

Koristeći najkraćem igle, od vas će se pojaviti samo da imaju blage opekotine; to je vjerojatno da će doći do krvarenja, oticanje ili modrica. Dodatna prednost podbada kože je da bilo aktuelno tretmani se primjenjuju odmah nakon toga će zaista prodire dublje u kožu. I možete ponoviti nedeljnik proces.

Podbada koža je sigurna za bilo koje boje kože; Za razliku od drugih dublje kemijski ili mehanički piling, postoji rizik od hiperpigmentacije je pronađena u godina liječenja.

Moram priznati da čitajući neke literature o procesu mi je ostavio malo mučninu i da je pomisao na namjerno probijanje mojoj koži ostavlja me još više muka. Ali za troškove jedne Botox tretman, ja bih mogao kupiti valjak kože koji će trajati godinama.

load...

Vredi pogledati - a ja ću javi na moje nalaze!

Kliknite ovdje za više informacija.

load...