Kvarljiva pitanja o kose 16: Filijala Titi | BA.inspinre.com
Modu

Kvarljiva pitanja o kose 16: Filijala Titi

Kvarljiva pitanja o kose 16: Filijala Titi

Pitanje: Volim tvoju kosu. Da li dva-Strand twist je da se u tom smislu? Ja nemam toliko kose kao i ti, ali ja se radujem raste mina kako bi dužinu imate na slici. Na vrhu mi je kosa raste mnogo brže od ostalih i ja želim da znam kako da ga nagovoriti na dole, umjesto da stoji uspravno na sve strane. Voleo bih da znam šta proizvode koje koristite da biste dobili svoj izgled kao dobro.

Titi: Hvala! Ne 2-struka twist kosu. Imam Silkener koje sam fingerstyle. Ja isključiti različite proizvode za različite efekte. U posljednje vrijeme, ja sam bio koristeći Miss Jessie Stretch svilenkasta krema za fingerstyling kad je mokar. Ako je vaša kosa je potpuno prirodan ja bih preporučio Pokrivanje kose sa Miss Jessie Kovrčava Pudding kada je mokar da se kosa da se kreće u silaznom pokretu.

Pitanje: Treba mi savjet / pomoć. Jer sam htela da uradim bolje od moje lokne (tj prirodni curl-prihvatljivih proizvoda, bez grijanja, uređaj za pranje, a ne ispravljanje, i hidratacija), to je kao da imam dva potpuno različita tekstura kose na glavi. Nisam ispravio moju kosu u više od mjesec dana (dugo vremena za mene). Znam da svi imamo mješavinu različitih tipova kose, ali ovdje je moj problem. Na prednjoj strani moja kosa postaje ravniji i ravniji dok je ostatak moje kose postaje sve definisane i curlier. Šta da radim?

load...

Titi: To nije neuobičajeno. Ravnanje kose ima tendenciju da napuste ispred sekcije uspravnije od ostalih, jer to područje ima tendenciju da se rukuje najviše. Pokušajte dobiti sve kose izgledaju više dosljedan. Da li twist set ili spiralu štap postavljen da sve kovrče izgledaju isto. Ključno je da morate nositi kosu kovrdžava "voz" da ostane u toj formaciji.

Pitanje :: Kako postići da "visi", da tako kažem? Moja kosa (4a) je pristojan dužine, a kada je ipak nekako mokro, dobijem na težinu koju volim. To će objesiti i lijepo izgleda u ukupnom poretku. Ali, kada je potpuno suho, na neki način ostaje na jednom mestu. Ja ne znam da li ljudi postići da "visi" s debljim kose, dužu kosu ili određene proizvode.

Titi: Ah, "Hang". Šta izaziva prirodno kovrčava kosa visi je kada pojedinac lanci se ispružio i izdužena, tako da oni mogu slobodno da se kreću. Ovo se može postići hemijski sa Silkener ili termički s topline. Ako to rade zagrijavanjem fingerstyling vaše prirodno kovrčave kose, kada je kosa potpuno osuši, uzmite mlaznica vrhom fen i eksplozija toplotu na korijen područje, pola vratila kosu. Ovo smanjuje čvrsto zbijeni prirodu kovrčave kose koja ima tendenciju da se usvoji nakon kosa osuši. Ovo istezanje-out tehniku ​​će stvoriti pokret koji tražite!

Pitanje: Moja kosa (3c) je oko ramena i imam problema sa kovrče (uglavnom gornji dio, što je čudno). Otkako mi je kosa dobio oštećen kad sam bio mlađi, od hemijski to ispravljanje, to je postalo stvarno neposlušnu. Ja sam trenutno koristite stvari da ga ponovo zdrav; Međutim, svi mi govori koristeći gelovi poništava svrhu upotrebe proizvoda da bi ponovo moju kosu normalno. Kako da se bore ovo frizz?

Titi: Frizzy kosa je uglavnom oštećenu kosu. Duboko tretmani uređaj poput Rapid Recovery Treatment Miss Jessie su stvarno pomoći u instalacije vode i punjenje vratila kosu tako da nit se pojavljuje u skladu sa korijena do kraja. Takođe bi trebalo izbjeći gelovi koji sadrže alkohol, što može biti vrlo sušenje na kosu.

Pitanje: Kako je moguće da imam maleni čvorova na pojedinačne pramenove kose (3c). Postoji li način da se to zaustavi? Izgleda kao da je neko namjerno uzeo jedan pramen kose i vezao ga u čvor na dnu. Mislim da moja kosa je upravo to kovrdžava. Primijetio sam nekoliko i ne postoji način da ih poništiti.

Titi: Video sam ovaj fenomen prije, i iako je vrlo neugodno, postoji način da se minimizira čvorova. Knotting nastaje kada niti mrsi za sebe i formiraju čvor na kraju. Držeći se kosa potpuno hidratizirana i izrada pramenove kose "klizava", to zaista može smanjiti na iznos od čvorova koji teži da se javljaju u kosi okruženju suva.

load...

Pitanje :: Ja sam zbunjen o najbolji način da se duboko stanje. Treba da se prijavim da se osuši ili mokru kosu? Koji je najbolji način da biste dobili najviše iz moje duboko uređaj?

Titi: Nanesite duboko uređaj na mokru kosu. Mokru kosu je u većini savitljiv stanje. Heat zaista pojačava učinak tretmana duboko uređaj jer toplina stvara kutikule kose nabubri, čime se omogućava liječenje u dublje prodre vratila. Nanesite svoj tretman mokru kosu. Ako ste pod tušem, primijeniti tretman kosu i pustite da se pare iz tuša prodrijeti svaki pramen oko 15 minuta. Isperite toplom vodom, a zatim završiti sa "Cold Shot" isprati za zatvaranje kutikule dole. Ako imate haube za kosu, nanesite tretman na mokru kosu i sjediti pod iznad glave za kosu sa visokim topline za oko 15-20 minuta. Pratite uputstva za ispiranje gore!

Kontaktirajte Titi ili pročitajte nju bio.

load...