Kravlji saveti za kosu za Kinky korene | BA.inspinre.com
Modu

Kravlji saveti za kosu za Kinky korene

Kravlji saveti za kosu za Kinky korene

Vi ste stilu kosu, nanosi make-up, i da su spremni da se ubaci u svoj žurke, rad ili crkva outfit. Onda vas još jednom pogled na sebe prije nego što hoda kroz vrata, i odmah bih da nije. Ogledalo vas pozdrav sa vida vašeg pufnastu korijene, nalik nekome ko zaglavio prst u strujnu utičnicu!

Ono što čini ovu tako otežavajuće, pored činjenice da je u potpunosti mijenja način na koji stil izgleda, je činjenica da je to samo korijene. Ostatak kose je i dalje baš kao što si ti to stilu.

Možda nemate vremena za nešto sa svojim kinky korijenima ovaj put, ali ne želite da se to ponovi. Evo nekih kovrčave kose savjeta kako ukrotiti vaše kinky korijene i zaustaviti u strahu ogledalo.

Wrap Your Hair

Da, turban stil!

Možda želite uzeti u obzir pakovanje kosu u upijajući ručnik ili turban odmah nakon pranja da vidimo da li će to pomoći vašem kinky korijenje legao. Imajući u vlagu, dok je od suštinskog značaja za kovrčavu kosu održavanje oblik, posebno za one koji je korijene odbijaju da ostanu. Nanesite proizvod na natapanje mokru kosu, zamotajte kosu u peškir i ostavite da odstoji. Količinu vremena imate na raspolaganju će odrediti koliko dugo vas ostaviti kosu u ručnik, ali što duže, to bolje.

load...

Možete čak odlučiti za više moderan obavija kosu kao marame. Na ovaj način, možete ostaviti vaše kose u maramu cijeli dan dok se osuši, a ne biti zaglavljen u kupatilu. Dođite noćnog korenima će biti postavljena na mjestu! Pobrinite se da odaberete mekane najlon ili svileni šal od pamuka, ili sličnih materijala, će povući svoju kosu i nered svoj stil.

Uvijek koristite t-shirt ili mikrovlakana ručnik na kosu. »

Izbjegavanje kovrdžanja je lako s našim top bez kovrdžanja tips! »

Hidriraju vaše kovrče i držati ih s dubokim uređaj. »

Pitajte svog Stylist

Ona se obično zna najbolje.

Jedna od najboljih stvari koje možete učiniti je da jednostavno pitati profesionalni - vaš stilista - za nju kovrdžava tips kosu. Ovo može biti posebno korisno ako si hteo da je dosta dugo. Zna vaš tip kose i može uzeti u obzir kada se nudi savjete.

Nemojte se bojati da je pitam da li neke stvari može pomoći. Na primjer, rezanje ili proređenu kosu dovoljno samo da bi ga lakše upravljati, ali i dalje ga ostaviti dovoljno dugo, tako da možete promijeniti stilove kada želite da, može pomoći. Težine kose ili obrazac rasta može biti ono što je uzrok vaše kinky problem korijene, i rezanjem vaše kovrče može biti samo rješenje.

Da li nositi svoju kosu u prilično isti stilova, iako ih zamijeniti se u zavisnosti od prilike? Ako je tako, ove stilova može biti nanošenje štete korijena kose, čak i ako ih ne nose tako često ili toliko dugo. Na primjer, stalno nosi kosu i povukao će izazvati nabora i, na kraju, lom u korijenu.

Ovo je nešto drugo svojim stilista da vam pomognem. Ona može tražiti oštećenja i utvrditi da li je uzrokovana stilova nosiš. Ako je, ona će najvjerovatnije biti u stanju da predloži neke druge stilove koji će biti manje štetan.

Potrebno je naći dobar pregib stilista u vašem području? Mi vam možemo pomoći! »

load...

Stilista konsultacije su tako važni. Saznajte kako da ga rock. »

Kako da znam da li vaš stilista je pojma o kovrdžave kose. »

Zaštitite Vaš kosu od topline

Heat iznosi šteta, uvijek!

Ako ste još uvijek koriste toplotu aparata više puta tjedno, možete biti oštećenje kose. U svom prirodnom stanju, šteta postaje mnogo više očigledan, i kao ulja od glave do vaše oštećene brave, oni će se naduvati.

Za dugoročni fix, spusti ispravljanje željeza dole i tranzicije kako bi trajno prirodan izgled koji je mnogo zdraviji za kovrčave kose! Za više neposredne Fix, koristite styling proizvode koji će zaštititi vašu kosu od vrućine. Oni mogu uključivati ​​šampona i uređaja, tako da će zaštita početi odmah, čak i prije nego što počnete frizuru. Iako ćete isprati ove proizvode, a neke zaštite će ostati iza.

Kada ste spremni da oblikujete frizuru, tražiti dopuštenje-u proizvodima koje ne dodaju težinu ili mijenjati sjaj vaše kose. Drugim riječima, izbjeći proizvode koji će vašu kosu učiniti previše masna ili previše dosadan, ali naći one koje štite kosu od topline. Koristiti ove proizvode samo na korijene i možda prvi koji će dva inča kose od korijena. To su vjerojatno jedina mjesta koja im je potrebna da se u svakom slučaju primjenjivati.

Dobiti ravno činjenice o ispravljanje vaše brave. »

Možeš ti to! Oduprite se porivu da ispravim! »

Ako morate ispraviti, uradi to kako treba, i bez oštećenja. »

Dijeliti ono što znate!

  • Javite nam koji kovrdžava kosa savjeti raditi najbolje za vaš kinky korijene!
  • Kosa svima, bez obzira na vrstu, je potpuno drugačija. Čak je i kosa na glavi razlikuje od jednog do drugog.
  • Ono što najbolje radi za jednu osobu ne može raditi za druge. Stavite ove metode na probu, pronašli rješenje, i recite nam o tome!
load...