Kosa kroz vekove | BA.inspinre.com
Modu

Kosa kroz vekove

Kosa kroz vekove

18. Stoljeća

Tokom 16. I 17. Stoljeća, žene proveo sate i sate na svoju ljepotu režima. Čupanje kose na nečije čelo i vrat je bio najtopliji trend svaka žena novca mogao zamisliti. Namjera je bila da se stvori "kraljevskog žalbu" visokog čela i dugotrajan držanje, ali svi su prilično izgledalo kao bleda, ćelav, žene sa šeširima na.

Na sreću za 18. Stoljeća, ćelav izgled bio van i velike kosa je bila u. A u prahu periku bio izbor kose dodatak za žene i za muškarce tog doba i oni (ili bih trebao reći njihove sluge) proveo sate raspršivanjem i štirkanju svoje perike da se samo pravo izgled. I šta izgled su oni žele? Lokne! Da, to je u pravu; prvi glavni oblik kose robe je da oponašaju one s dugim, sočne, uvojke.

19. Stoljeća

Do kraja 18. Stoljeća, stvari su malo izmakle kontroli kada su žene počeo stavljajući kaveze za ptice sa živim pticama u kosi kako bi nadmašiti ženu pored nje, koji je imao samo replika pomorske scene, zajedno sa modelom brod. Je nenaklonost za perike do kraja stoljeća mogao također dolazi iz činjenice da su miševi i ostale gamadi pronašao soft-miriše kosa perike velikog kući, ali ko zna?

load...

Kao 19. Stoljeća valjani oko naše stavove onoga što je stilski se počela mijenjati. Viktorijanci preferira suptilniji izgled i žene čak i napuštena korištenje šminke svi zajedno. Prirodne ljepote je bio u i kupanje je bio novi bijes. Zdrava, higijenske izgled je željeni ishod i kosa je bila da izgleda elegantan i sjajna. Stilovi su elegantne, stidljiv i poravnao sa tona nafte. Labave i prozirnim, kosa se smatra vulgarnim i potpuni nedostatak ukusa; pa svi vi sa kovrča i lepršavost, sram te bilo!

20ti vijek

Kao bučnih 20 valjanih oko, kratki bob frizure i talasa zamijenjen konzervativne frizure od ranih 1900-ih. Ovi stilovi predstavlja nezavisnost i slobodnog duha. HEMS rastao kraći (woo-hoo-pogled na tim člancima!) I crveni ruž je svake žene must-have dodatak.

Filmovima nas približiti našim osoba idole i većina žena u 1940-ih i 1950-ih emulirano svoje idole na ekranu valjanjem kosu s onima novatorskom plastičnim valjcima. Moja tetka koristiti za prikupljanje koncentrovani sok od naranče konzerve i spavati sa onima u kosi dok neko ko je konačno razmišljao o potrebama žena stvorila stvarne plastične one u različitim veličinama tako da svaka žena može imati predivno kovrdžavu kosu.

1960-ih doveo na jednom od najgorih razdoblja zlostavljanja kose. Kosa je zadirkivali i oblikovana, pritisne i trajnom u prekrasnu Bouffant kacige. 1970-ih vratio prirodne kose, duge grive od slobodnog pada kovrče, meka dijelova i ten. Farrah Fawcett i druge Charlie Angels postao kosu boginje i uticao na generacije ženskog romantizma. I onda "Big Kosa" se vratio! Da, 80-ih godina je došao u potpunosti i snažan i čovjeka su one kovrdže svuda.

Hvala bogu da ne crimp i zadirkivati ​​kosu način na koji koristimo onda da napravite, ali dozvolite mi da vam kažem dame (i muškarci) koji kovrče su se vratili i veći nego ikad! Nakon što su imali priliku da prisustvuju Fashion Week Spring 2010 Bio sam oduševljen da vidi meke kovrče nazad u centru pažnje. Nema više ravnanje kose, teksture i valovit će biti u modi ove sezone.

load...