Koristio sam kul bič do dubokog stanja, to se dogodilo | BA.inspinre.com
Modu

Koristio sam kul bič do dubokog stanja, to se dogodilo

Koristio sam kul bič do dubokog stanja, to se dogodilo

Na mojoj potrazi za otkrivanje novih i zanimljivih kozmetičkih proizvoda, sam uvedena u nešto što nikada zamišljala bih stavio u moju kosu. Ja sam veliki fan višenamjenskih proizvoda pa kad sam čuo da šlag možete koristiti kao duboko uređaj, skočio sam na eksperimentalni vlak. Pokušat ću sve odjednom i to je zvučalo zabavno i lako.

Nisam nužno miješati ništa zajedno da to bude pravi DIY - jednostavne činjenice da ja koristim nešto iz kuhinje je to dovoljno za mene. Pokušat ću sve odjednom, i to je zvučalo zabavno i lako.

Iako Cool Whip sadrži sastojke koji ne bi nužno konzumirati, to čini sadrže kokosa i palminog jezgra ulja koje su odlične za omekšavanje i dodavanje sjaj na kosu.

Imajte na umu da su u hidrogeniranih obliku. Osim toga, postoje i mnogi drugi sastojci su uključeni, tako da neće nužno dobiti sve neverovatno prednosti koje bi dobiti od upotrebe ovih ulja u svom prirodnom stanju. Međutim, radi eksperimenta sam ipak htio da vidim u čemu je hype radi.

load...

Ono što će biti potrebno

Peškir

Za jednokratnu upotrebu kapa za tuširanje

Kako se prijaviti za kosu

  1. Pomoću mjerenje kup, mjerenje od 1 šoljica Cool Whip (1/2 šolje za kraće kose).
  2. Omotati ručnik oko vrata da se izbjegne nered na odjeću.
  3. Koristeći ruke primjenjuju šlag na suhu ili mokru kosu od korijena do vrha.
  4. Jednom kada vaša kosa je zasićen, postavite jednokratnu kapa za tuširanje na i ostavite 15-20 minuta.
  5. Isperite dobro i onda nastaviti sa svojim normalnim rutinu pranja.

Moje iskustvo

Bilo je čudno da se prijave hladno, šlag na moje kovrče. Ipak, volio sam da maska ​​nije bio neuredan i ostao na mjestu. Nakon 20 minuta pod jednokratnu kapa za tuširanje, osjećao sam kosu i bilo je primjetno mekša. Bilo je vrlo lako isprati, za razliku od nekih drugih DIY maske Probao sam u prošlosti. Nisam osjećao potrebu da koriste šampon pa sam zajedno oprala sa mojim uređaj.

Moji rezultati

Nažalost, protiv nadmašuju prednosti na ovu masku. Moja kosa nije osjećati primjetno mekša, ali to nije dalo puno vlage u moje kovrče. Takođe nedostajalo klizanja. To nije bilo lako klizi prstima kroz kosu.

Također, primjenom hladno šlag na moju kosu to bi doživljaj malo manje ugodan. Jedini pravi korist sam primjetio iz ovog je da je moja kosa nije izgledaju malo sjajnija, ali to je moglo biti zbog uređaj sam dodao u mom ko-pranje.

To nije bila moja omiljena kosu masku, ali ipak zabavno eksperimentirati sa ipak. Bio bih veoma zainteresovan da vidim da li pokušava ovo na mokru kosu ili pomoću Kremasta šlag sljedeći put će napraviti razliku. Možda oni koji imaju prirodno ravne ili valovite teksture će imati više sreće od mene. Mislim da ću se držati moje sve prirodne DIY maske za kosu u budućnosti.

load...