Koristi mleka od tigarskog oraha za kosu | BA.inspinre.com
Modu

Koristi mleka od tigarskog oraha za kosu

Koristi mleka od tigarskog oraha za kosu

Tiger nuts se nazivaju Chufa matice i imaju orašasti okus sličan kokosa. Ova mliječno, orašasti degustacija gomolja ima u izobilju u Nigeriji, a može se naći u španski piće horchata. Ovaj drevni super-hrane je izuzetno bogata vlaknima, željeza, kalija i vitamina C i E. Kao Zapravo, tigar matice koliko željeza i crvenog mesa, koliko kalijum kao kokosova voda. Oni su alergena, bez glutena, bez mliječnih i podupreti puna otporni škrob, koja je vrsta vlakana koja je pre-biotičkih.

Ono što je Chufa (tigar orah) mlijeko?

Ova prozirna tečnost izvađen iz gomolja od Cyperus esculentus nema prijavljenih alergija, savršen za mliječne-netolerantne pojedince i za maticu ili sjemena koji pate od alergija. To je kremasti napitak sa slatkim, hrskav okus koji je savršen samostalno ili dodati na kavu ili čaj. Mnogi ih vole za frape previše.

Koje su prednosti Chufa mlijeko za kosu?

Chufa mlijeko se sastoji od amino kiseline, flavonoide, minerale, šećere i vitamine B, C i E, koji dolaze zajedno i pružaju antioksidansi i hidratantna svojstva ne samo kožu, ali i kosu. Primarne prednosti Chufa mlijeko na kosu su zaštita i vlage. Sa svojim čvrstim izvor magnezija, Chufa mlijeko pomaže ženama koje pate od nedostatka magnezijuma, koji mogu doprinijeti gubitka kose vlasišta. Chufa mlijeko pomaže da se učvrsti kosu i štiti od UV zraka, a što ga čini mekšom.

load...

Vidimo više proizvoda na tržištu koristeći prednosti Chufa mlijeka, a ne samo zato što se može učiniti za kosu, ali i zato što je super za osobe alergične na orasima ili sjemena. Evo nekoliko proizvoda koji su kreirani sa Chufa mlijeka.

Proizvodi sa Tiger Nut Milk

  • DevaCurl Decadence® No-Poo Zero Lather ultra hidratantni mlijeko za čišćenje  
  • DevaCurl Jedan Stanje ultra hidratantni mlijeka
  • Devacurl SuperCream Coconut Curl Styler
  • Ljepote i Pin-Ups LUXE ispire Spray On revitalizirajući šampon  

Želim da napravite svoj vlastiti Chufa ili tigar orah mlijeko? Evo jednostavnog video vam pokazati kako.

Kako napraviti Tiger Nut Milk

load...