Keratin za kosu: Dobro ili loše? | BA.inspinre.com
Modu

Keratin za kosu: Dobro ili loše?

Keratin za kosu: Dobro ili loše?

Od styling tretmani ispravljanja kompleksa i duboko uređaja, čini se da je veliki keratina plima je trijumfovala nad svakim kosu kategoriju proizvoda na tržištu danas.

Uz protein koji se pojavljuju u tako širok spektar stvari, to može biti zbunjujuće odgonetnuti šta je to što keratin radi, i za koji tip kose da je to najbolje odgovara. Na primjer, su proizvodi keratin brendirani za njegu kose samo za one koji su imali sadrže keratin tretmane? A neki potrošači su čak i zabrinuti sigurnosti sastojak je, s obzirom da je našao u bezbroj ispravljanje formulama koje sadrže kontroverzne aktivnih sastojaka, kao što su formaldehid, koji mogu oštetiti kosu.

VIŠE: BB krema za. Kosu?

Stručnjaci kažu da se možete opustiti: Keratin postoji već dugo vremena, a njegova funkcija je samo jedan od zaštite. "Keratin učvršćuje kosu," YouBeauty Cosmetic Kemija Expert Ni'Kita Wilson. "To je protein koji stvara film na vlasi kose, stvarajući strukturu skela-tako je pogodan za sve tipove kose", dodaje ona.

Bez obzira da li u redu, debeo, normalan ili hemijski tretirane, vaša kosa može imati koristi od privremene blokade keratin stvara između lanaca i svoju okolinu. To je drugi sastojak u formuli koja određuju da li će proizvod raditi najbolje za vas.

load...

VIŠE: Get činjenice o siguran za boju kose

Na drogerija, keratin se uzima u centru pažnje u bujicu novih lansiranja. Pantene Advanced Keratin Repair Split Kraj Fuser i 60 Drugi terapija ampule (svaki 14 €) su oboje visoko koncentriran tretmana koji se fokusiraju na izlizan niti i suhoće. Tresemmé je ugradio protein u Keratin Smooth šampon, serum za glatku kosu i Heat Protection sprej (5 € -10 €) na ciljano oštećenja izazvanih kovrdžanja za elegantniji finiš.

U prestiž butici, keratin se pridružuje više elegantan sastojaka. AG rekostruirajući Intense protiv lomljenja maska ​​(24 €) spaja svile proteina i shea maslac sa keratinom i pantenol intenzivno hidratiziraju kosu potrebna rekonstrukcija. KeratinPerfect 30 dana Brazilski dlake Smoothing System Essentials Collection (95 €) kuće dva šampona, a uređaj, ravnanje tretmani i dnevni sprej koji spaja proteina neravnine gdje je osiromašeni prirodni keratin za brži blowdry i stil. U međuvremenu, Phyto je pametno dodao hidrolizira keratin u Phytovolume Actif Maksimiziranje Volume sprej (28 €) za fino, mlitava kosa fizički izgraditi obim i teksturu oko vlasi.

KVIZ: Kako Zdrava li vaša kosa izgleda?

Keratin je jedan trend koji su Vam ne da se gubi u skorije vrijeme ali računaju to kao jedan od rijetkih slomljeni delovi to je potpuno vrijedno hype.

load...