Kako ukloniti gumene trake bez oštećenja | BA.inspinre.com
Modu

Kako ukloniti gumene trake bez oštećenja

Kako ukloniti gumene trake bez oštećenja

Mi stvarno se nadam da ništa ne govoriš naša publika nije već znate, ali ako možemo spasiti bilo koga malo tugu sa nekoliko savjeta o tome kako da uklonite gumice bez oštećenja na vašem kovrče, to je vrijedno toga da se u saopštenju.

iStock / Dominique Landau

Da, naravno, možda ste koristili mini one na vrlo, vrlo krajevima vaše pletenice kao mala, šarene one u zaštitnoj stilova sa untextured pletenica kose, ili u teškom pinch kada je samo da se vaše kovrče i izvan lice za taj post-rad kickboxing klase; ali ako ste češće nego ne grabi za uredski materijal, umjesto pravilnog za kosu, vi ćete naići na neka pitanja. Ali ne očajavajte. Imamo odgovore za vas. Na primjer.

load...

1. Cut ih!

Iskreno, ovo je najlakši način da se bendovi iz kose bez gubitka kose. Međutim, očito morate biti vrlo oprezni da ne skratila kosu. Dakle, ne idu samo drka na problematiku-ti si preforming delikatna operacija, a ne starinsku prašume ekspedicije. Ako je trakom oko nekoliko puta, ne pokušavaju smanjiti čitav bend u jednom pokretu. Bolje je da se prereže gornji sloj samo bend, a zatim lagano odmotati ostatak najbolje što možete. Pobrinite se da smanjiti bend sa vrhom makazama tako da ne završiti rezanje bend sa sredinom škare i kosu vrhom! Preciznost je ključ ovdje, tako da ako imate dobar set za nokte, pa čak i zanoktica škare pri ruci, slobodno posegnuti za one umjesto normalnog kuće škare. Vaš kovrče će ti se zahvalim.

2. Roll ih

Ako niste sigurni ili dovoljno udoban da stavi škare da zatvori sa kosom, ne krivim te. Ali to znači da ćete morati da uklonite gumenu traku na staromodan način. Dok mnogi ljudi tretiraju gumicom na isti način na koji tretiraju flaster sa "Samo razderi 'pristup, to je pogrešan način da se, ako želite da sačuvate svoj pramenove. Kada je u pitanju kako da uklonite gumice bez oštećenja ili pucanja, spor i stabilan je mnogo bolje za kosu nego pokušava da ga uklonili jednim brzim tug. Želiš da spremno je gumicom postepeno dole umjesto vuče na to. To je bilo imati strpljenja ili imate pixie rez, pa ako tražite izgovor da promijeniti svoj izgled, izaberite mudro!

3. Dobijanje podmazivanje

Tu je uvijek nešto da se kaže za donošenje malo klizanja u grubo situaciju. Ako vaš kovrče ozbiljno zarežao oko gumicu u pitanju, gladak vaše pramenove dole sa agent uređaj će ga lakše dobiti gumicu da odustane od svog čekanje na tebe. Većina ostaviti ins će raditi na labavije gumice za sprečavanje lomljenja, ali ako je lastiš je jače, ravno ulje je bolji ulog jer je deblji i da će stvoriti više klizanja. Idi i uzmi svoje kuhanje ulja, majoneza, ili čak i malo putera i ako niste tip metoda LOC sa uljima dlake na ruci je cilj ovdje je da se vaša kosa slobodno bez obzira na sve. Između ide masna za jedan dan i gubitka kose, znamo šta ćemo izabrati.

4. Get pomoć

To može biti neugodno pokušati dobiti gumicu iz kose i ne, ali ni približno kao uznemirujuće kao da ne možete dobiti ili završiti uzimajući komad kosu s njim! Nemojte biti previše sramota da zatraži pomoć od svog stilista ili čak prijatelj sa više iskustva kose nego da pruži ruku pomoći. Ako se radi sa bendom u stražnjem dijelu vašeg lanaca, od vas će imati koristi čak i više od upis drugog seta rukama nego pokušava da to radite sami. Ulizivanje sramota ići za to. To može biti awkard sa ljudima koje ne znam kako, ali smatraju da unbanding vezni iskustvo, onda dalje i učiti iz nje.

load...

5. Samo ih ne koriste!

Obećavamo da nismo tu da sudija, ali stavljajući gumice na vašem kovrče se samo pitam za kosu nevolje. Čak i naše ne-teksture braća i sestre tamo znaju. Gumene vuče na svoju kosu, zapetljanja sama u sebe, topi, i samo općenito dolazi u nered vašoj situaciji kao siromaha ex. Izbjegavajte koristeći ih pod svaku cijenu!

Da li se stalno nađete poseže za gumice kada ste alternativa?

Odgovor na to je jednostavan: jednostavno ne dozvolite sebi ponestane! Scrunchies i kosa veze mogu se kupiti u rinfuzi prilično jeftino ako znate gde da idem. Ako niste u organizaciji kao što želite da bude samo još, osim oko 15 €, i kupite nekoliko paketa kako bi na vašem stolu, u kupaonici, u automobilu, u uredu, i gdje god drugo što se desi biti! Ti si dobro vrijedan ulaganja.

Ako apsolutno, 100% mora koristiti gumice, pokušajte da ih zadržati bliže krajeve kosu i dalje od korijena. Ako je vaša kosa je dovoljno dugo da treba gumicom, to bi trebalo biti dovoljno dugo da stavi u pletenicu, ili u dvije kikice i Rubberband kraju tog, a ne stavi bend blizu korijena kose.

Kovrdžav, imate li gumicu u vezi gubitka kose horor priče?

Dijeliti vaše priče i bilo koji drugi savjeti za uklanjanje možda imate u komentarima!

load...