Kako su mi kutije sa kutijama pomogle da se bolje brinem o mojoj koži glave | BA.inspinre.com
Modu

Kako su mi kutije sa kutijama pomogle da se bolje brinem o mojoj koži glave

Kako su mi kutije sa kutijama pomogle da se bolje brinem o mojoj koži glave

Tokom većeg dijela godine zaštitni stil mi je šareni kente krpom Headwrap ili Marley izvrće u zimskom periodu, ali ovaj put sam odlučila da dam plemenitih kovrče odmor od Sweltering topline. Imao sam neverovatno razgovor sa mojom kosom Braider, Karyne (@hairbykaryne ako imaju sjedište u NYC - reci joj poslao sam ti!), koji je više stalo do očuvanja zdravlja kose nego je 'estetski' zaštitnih stil pletenice, što sam zaista cijenim. Dok smo da se ponašaju kao da se odnosimo prema kovrčava kosa sa savršenim pažnju 100 posto vremena, ja ću priznati da to nije nužno istina za mene dok sam se podsjetio na ova tri važna faktora iz Karyne tijekom nedavne sjednice.

Imam još da držim skalp čist.

Neki naturals može tvrditi da dok nosite pletenice i obrta, ne moramo brinuti toliko o pranju naše kose. Dozvolite mi da vam kažem koliko je odvratna je. Pošto se preselio u New York nedavno sam na ovo konstantno putuje u zagađujućih elemenata; Siguran sam da možete zamisliti kako smeđa voda je kada sam odlučio da konačno ribati skalp čist nakon zanemarujući ga toliko dugo sa mojim feed-ins. Taliah Waajid ima inovativnu suhi gel za kosu koji zapravo čini teško da ima razloga da preskočite dan pranje s pletenicama. Proizvod dolazi u mlaznice koji mi omogućava da imaju za cilj pravo na moje glave i koristiti jastučići prstiju na vlažnu - ne mokra - kosu, što ga čini super jednostavno obrišite se - ne isprati - krpom za pranje. To je čista magija za produženje izgled zaštitnog stila, a da ne spominjem, on sadrži neke osvježavajuće sastojke kako bi se osiguralo duboko čist kao ulje avokada, ulje peperminta, i ekstrakt bambusa.

load...

Još moram da vlaže.

Baš kao i moja mama koristi da se rastanu kosu i 'masti' skalp kad sam nosio opušten tokom većinu svog života, važno je da se držim skalp hidratizirana kao prirodna i pletenice, previše. Taliah Waajid Zaštitna Styles Gro dlake Gro bambusom i kokosovo mlijeko rasta ulje je odlično za jutro prije nego krenem da osvježe i dodati neke prirodan sjaj u mom stilu. U podne ili noću, ja vlaži sa zdravim dlake ispod toga Bambus, avokada i Pepermint uređaj i obnavljajući serum, koji je napravljen za svakodnevnu upotrebu i bez ulja, što znači da neće otići iz dosadne kapanje mrlje na mom jastuku kad sam legao da ide na spavanje.

Imam još dobiti trim.

Ok, tako da moram priznati: ja propustio redovne 6 mjeseci trim da održim oblik i zdravlje moje kovrče. Znam, propovijeda stalno o tome kako to nije u redu. Ali sam spomenuo kako sam toliko protiv rezanja svoju kosu, a pošto je moj frizer Robin je na Southern Curl u Atlanti, nisam bio u mogućnosti da se na taj način, jer je nedavno potez. Zbog toga, ja sam predugo nekoliko mjeseci bez odgovarajuće opreme, i moja kosa Braider Karyne me je obavestio da to može dovesti do moje ispucale vrhove da putuju i dalje se vratila kosu i daj mi više štete na duge staze. Sada kada me je svemir podsjetio da je zaštitni stil nije opravdanje za odlazak bez opreme, ja ću biti mog imenovanja u najkraćem mogućem roku.

Koji faktor je važno za vas, dok ljuljanje pletenice?

Javite mi ako imate bilo kakvih savjeta dodati!

Mi smo na Facebooku - NaturallyCurly i ja sam na Instagram - @devrivelazquez

Foto ljubaznošću @ovrtmedia / kosu @hairbykaryne

load...