Kako su mi afirmacije pomogle da se volim | BA.inspinre.com
Modu

Kako su mi afirmacije pomogle da se volim

Kako su mi afirmacije pomogle da se volim

Foto Courtney Brown

Ja nikad ne mogu uzeti punu kredit za učenje da se opsesivno voli kao ja sada.

Sve se kad sam upoznao jednog od mojih najboljih prijatelja, koji bi kasnije razmotriti srodna duša. Zbog toga osobe, dobio sam motivaciju i afirmaciji moje unutrašnje dopeness i vanjskom ljepotom. Počeo sam internalizujući toliko pozitivnost da sam pomislio, 'Hej, možda sam prilično cool. " Ipak, bilo je jasno da sam morao staviti u neki posao.

Počeo sam da se usudio sebe da bude neustrašiv. Nemoguće je doći do samospoznaje, bez hrabrosti i izlaska iz zone udobnosti. Ovo je dosta vremena od kako stoji ispred ogledala i samo-potvrđujući sve što sam mogao da pronađem dobro u meni, i intelektualno i duhovno.

Znala sam da želim da bude pomagač, hranilac, Fixer, ljubavnik, i inspiracija. Htio sam da budem ono što je potrebno, kada sam bio mlađi, pa sam krenuo da joj bude.

Napisao sam ono što sam želeo da radim u životu, zajedno sa onim što sam volio najviše, tako da je sljedeći korak bio je da se zapravo učiniti. Sam saznao za moć afirmacije ne samo za sebe, nego za druge. Biti u mogućnosti da se ne trebam nikog drugog prihvatanja ili odobrenja je moćan, ali to je putovanje, a baš kao i moj najbolji prijatelj mi je pomogao da se tamo, htio sam radikalni samoprihvatanje napraviti srce pometnju i inspiriše. Guglao sam, elektronskom poštom, poslao sam poruku, i ja preuzeo. Moja duša je u biti zagovornik za žene, moj narod, i svoju zajednicu. Imao sam i čežnja da iskuse život u svemu što je zapalo za oko: umjetnost, književnost, Mjesec, priroda, odlazak na avanture, jedem vegan ganache cupcakes od šarlatana, pogotkom ukus novih mjesta kroz restorane, kao i mnoštvo drugih aktivnosti. Što sam više posvetio vremena da se ono što sam zaista želeo da radim u životu, self-ljubav je počeo da raste. Bio sam sretan sa sobom. Pratio sam svoje srce, a ja i dalje pratiti svaki dan.

load...
Putovanje u samoljublje i samootkrivanja je neuredan, stresno, ružan, i bolno, ali je krajnji proizvod je čista ljepota-neumorno branio, inspirativna, provokativna, i srca miješajući phoenix.

To ne može biti na tempom svi očekuju, ali saznao sam da je u redu da bude nerazumljiv. Ja sam ptica, a ptice ne mogu biti u kavezu.

Soul searching nije bio jedini samootkrivanja put da sam bio na; Ja sam također uči da volimo ono što sam vidio ogleda u mene u ogledalu. To je bio moj med kožu, moj ožiljci, moja luda kovrdžave kose, moj okrugli nos. Htio sam da izgleda kao ostale djevojke koji je imao ravnu kosu, fer savršenu kožu, i mali nos, zbog internalizacije ono što sam video u javnosti i medijima. Morao sam da budem hrabar i doslovno početi govorim sebi da sam lijepa. Sjećam se plače i viče u autu zbog mog nesavršenog kože i poredeći sebe da ono što su imali drugi djevojke, to ne znači da nije bilo prilično. To je značilo da sam drugačiji, i da sam bio poseban. Nisam je stavljen na ovu zemlju da bude lepa, ja sam stavio na ovu zemlju da pomera planine. Ja sam trebao biti odskočna daska za inspiriše samooslobađanja i potez druge da krene na put da ospori sebe kao i ja.

Nema tajni recept za samoljublje. Bukvalno zar ne, bez straha.

load...