Kako stajam svoje kravate za manje od 5 minuta svako jutro | BA.inspinre.com
Modu

Kako stajam svoje kravate za manje od 5 minuta svako jutro

Kako stajam svoje kravate za manje od 5 minuta svako jutro

To me traje dugo, i mnogo koraka, za pranje i osušim mješovitog tipa rasa 3 kose. A pošto pranje kose je zapravo prilično traumatično, sam razvio strategije, tokom godina, da bi izbegli operem kosu više od jednom nedeljno. Moje krajnji cilj je da se postigne buđenje i idemo kovrčave kose - (! Poželjno ispod 5) dnevnom režimu koji je manje od 10 minuta. Od jedne Tip 3 do drugog, evo moj dan strategije za što se probudim i odem kosu između šampona sedam.

Dan 1: Wash dan

Stidim se priznati da je ovo uvijek moje najmanje omiljeni dan za kosu. Moja kosa je u svom najviše hidratizirana, ali i na svoje najteže i najmanje živo. Budem siguran moja kosa nije zasićen proizvoda - što bi moglo ugušiti moju Curl obrazac - ali isto tako nastojati da ostavlja dovoljno proizvoda da traje nedelju dana spavanja i stresa na životnu sredinu. Ako uradim ovo, na kraju sam se sa mojim najboljim dan kosu na srednje tačke u tjednu. Da biste bili sigurni moja kosa traje nedelje, pobrinite se da ananas i pin up labave niti, a nose satena noć kapu!

load...

Vrijeme pripreme: 1 minutu

Prep alati

 • Pineappling i noć kapa
 • Kapa za tuširanje

Dan 2: Veliki Hair Day

Dan sušenja zraka i vlage vraća neki volumen i divljinu da volim toliko o tipu 3 kose. Da ubrza proces, koristim Afro pick ujutro u moji koreni, koncentrirani oko moja kosa dijelu i šiške, i lagano iu ostatku moje kose da mu daju malo zhuzh!

Vrijeme pripreme: 2 minuta

Prep alati

 • Afro pick
 • Pineappling i noć kapa
 • Kapa za tuširanje

Dan 3 i 4: Greatest dlake Dani

To su moja dva najlakši dana u tjednu kosu kojoj zaista mogu probuditi i ići s gotovo bez intervencije. Probudio sam se, skinem noć kapu, untousle moja pineappling, protresite kosa mi se sa mojim rukama, a ja sam spreman. Ne kovrča, bolje volumen, a ne mnogo više veze. Dodatni proizvod je natopljen ili preslikao u ovom trenutku, i atmosferske vlage je obnovio moju kosu mojoj željenoj jačini.

Vrijeme pripreme: 1 minutu

Prep Alat:

 • Pineappling i noć kapa
 • Kapa za tuširanje

Dan 5: Minor Curl Management

Do 5. Dana, neki habanje počinje da pokaže. Kovrdže u kosi na potiljku mog vrata počinju izdužiti malo - ali ne značajno, znam da je u ovoj fazi, samo moja perceptivnog oko može uočiti te male detalje. Nekoliko kovrče u poznatim nezgodna mesta - za mene, na kruni glave i duž moja kosa linija - eksplodirala u male loptice od frizz. Nakon tousling moju kosu, samo manje upravljanje pregib je potrebno. Ja uzmem Curl Reviving Tonic, spritz one kovrdže, reformirati ih i okrenite ih prstima, i neka se osuši vrati u potpunosti formirana kovrče.

Vrijeme pripreme: 2 minuta

Prep Alat:

 • Pineappling i noć kapa
 • Kapa za tuširanje
 • Individualni pregib reanimaciju sa Alaffia Lijepa Curls Curl Reviving Tonic

Dan 6 i 7

Do dana 6 i 7, kosa mi je stekao više volumena, ali je takođe postaje pomalo kosu i frizzier. Moje pregib uzorak manje konzistentan i uredno, i je malo divljijom. Osobno, zaista uživam u mojoj kosi u ovoj fazi - Osećam odgovara mojoj ličnosti najbolje - i imaju tendenciju da biste dobili najviše komplimenata od stranaca na kraju sedmice. Iako je moja kosa je najmanje hidratizirana i pitoma u ovoj fazi moje šišanje i dalje ima svoj oblik i moje pregib uzorak i dalje u taktu, jer sam bio tako oprezan sa spavanje i tuširanje biti prekrivene tokom sedmice.

load...

Ali isto tako i dalje želim da se osjećaju ugodno i očešljana. U ovoj fazi, moram izvući još nekoliko stanica ujutro da postane sretan sa mojom kosom. Ne mogu samo rasčupaviti moju kosu i otići. Moram početi sa vrlo lagana i neinvazivna prst češljanje da se odvoji neke moje kovrče nazad. Možda ožive nekoliko kovrče oko moje kose linije ili okruniti pojedinačno, ako je potrebno. Ako želim da držim kosu, možda izvadite moje Q-Redew u ovoj fazi post-prst češljanje za vraćanje moje uvijanje uzorak i isecite oblik. Ili mogu preskočiti Q-Redew i podignem kosu u rep koristeći PuffCuff, a zatim izabrati ponija.

Vrijeme pripreme: 5-8 minuta

Prep Alat:

 • Pineappling i noć kapa
 • Kapa za tuširanje
 • Finger češljanje
 • Individualni pregib reanimaciju sa Alaffia Lijepa Curls Curl Reviving Tonic
 • PuffCuff i Branje
 • Q-Redew

I to je to! Moj stil traje tokom sedmice, zahvaljujući različitim tehnikama i metodama očuvanja moje kovrče.

Kako se držiš kosu netaknut?

Dijeliti svoje misli s nama u komentarima!

Za više saveta ovako, pratite nas na Facebook-u.

load...