Kako sprečavam suvu kosu kosu ove sezone | BA.inspinre.com
Modu

Kako sprečavam suvu kosu kosu ove sezone

Kako sprečavam suvu kosu kosu ove sezone

Nekoliko od njih su veći rizik za ekstremne suhoće, lom, i svrbi vlasište, da navedemo samo neke.

Svake godine sam naučio u borbi protiv ove na različite načine. Prije svega, ako ne nosim moju kosu u pleteni ili uvrnut zaštitne stil, velike su šanse da ja sam za ljuljanje svježe frizuru (jer volim da uzmem lokne profesionalno obrubljen svakih šest mjeseci ili tako nešto).

Dodajte teži ulje na režim

Ja bih da dodam teža ulje na moje uobičajene mix, jer to može pomoći u promociji zdravog vlasišta. Bio sam ugodno iznenađen primjetiti takva razlika u revisitation sa Sunny Isle Jamajke Black ricinusovo ulje. Viskoznost me jednom uplašila je odavno, ali sada mislim da sam spreman da mu daju još jednu šansu zbog svoje duboko prodiru svojstva za suhu i oštećenu prirodna kosa.

Twist noćne

Još jedna bol, ali ponovno uvrtanje ne samo da pomaže kod održavanja DEFINICIJA, ali brave na vlagu za duži vremenski period nego pranje-i-go. Sam se naslonim više prema želeći da nosim kosu u potpuno nepromijenjenom stanju i uz malo manipulacije moguće, ali ako uvijanja ili Bantu Knotting svake noći oko trideset minuta do sat vremena znači da mogu da budem duže između koristi se u nedjelju popodne za dan pranja, čini se kao fer stvar za mene. Savjet: koktel super svjetlo, ali kremasta SheaMoisture kokosovo ulje koji se ne ispire na osovinu kosu, radeći ga prstima, a zatim nanesite sjaj za jačanje plače borovnica Bliss Twist-N-Shout Twisting krema za brtvljenje krajeva za izvanredan drugi dan kosa i šire.

load...

Otpetljati često

Znam, otpetljava punu glavu kinky kovrče može biti dosadno. U životni vijek cijele mom putovanju kosu, ovo je korak je uvijek bio najstrašniji jer je moja kosa voli da se mat preko noći sa čak ni malo dodao da ga vlagu. To je razlog zašto sam zakazati dan za pranje koji će mi omogućiti da provode više vremena prst detangling ispod tuša, kao i četkanje sa Wet Brush Pro.

Ne zaboravite da duboko stanje

Duboko uređaj je tijekom cijele godine stvar za one od nas s grubom kovrdžava coily kose, ali uzeti u obzir dodavanjem jednog hidratantnim Baterse kao što su mango i shea. Volim koristiti Camille Rose Naturals Coconut Dubinski tretman za kosu koji sadrži mnoštvo nevjerovatnih ulja i kakao sjemena maslac da hidratizira thirstiest kovrči. Ako kosu zrak poziva na to, ponekad i dvaput uvjetovati moju kosu svakih nekoliko dana ili tako sa Elucence vlage balansirajući regenerator i DevaCurl jedan uslov Decadence ultra hidratantni mlijeka, jer oni rade zajedno da napustim svoju kosu super meke i definisane za trenutke da sam u skladu zdrav stil pranje-and-Go.

Potrebno više savjeta za prirodno kovrčavu i suhu kosu?

Imam te pokriveni. Prati me na Instagram @devrivelazquez i

load...