Kako smanjiti lomljenje detangling četkom | BA.inspinre.com
Modu

Kako smanjiti lomljenje detangling četkom

Kako smanjiti lomljenje detangling četkom

A detangling četka je baš kao što zvuči. Četkica stvoren da otpetljati vaše pramenove. Iako su mnogi odlučuju za prst detangling (uključujući i mene) to je zamoran zadatak koji neki smatraju previše vremena pogotovo ako ste blagoslovio puno zapetljavanje. Detangling četke zapravo smanjiti detangling sesije, ali znam da ti je potrebno pravo četkom (to ovisi o vašem nivou potreba, kose i cijenu) i ispravne savete kako bi bili sigurni da su četke i vaša kosa postati prijatelji. Evo nekoliko savjeta o izradi svoj raščešljavanje četkom saveznika u vašem detangling sjednicama i da se smanji koliko lom je moguće kada se koristi jedan.

Dobiti prave četke

Da, u pravu četku rješava pola problema otpetljava. Baš kao što postoje različiti proizvodi za tipove kose ili uvjetima, postoje posebne četke koje rade bolje za određene vrste kovrče, valovi, i spirale. Od fleksibilan dlačice na udobne ručke, koristeći pravo četke koja vam daje prednost za efikasno četkanje i lagano je najbolji način da se ošteti manje i otpetljati brže. Volim konja četka za kosu, slično Felicia Leatherwood četkom, jer ima fleksibilan i nije spojen češalj redova koje omogućavaju moju kosu da klizi kroz lakše nego drugi četke. Kada Nisam otpetljati četkom, to je samo jedan koristim, ali ono može biti idealno za mene nije slučaj za svakoga. Popularne one su Alga Teezer je Denman četkom, ili čak Michel Mercier Ultimate raščešljavanje četkom.

load...

Angažovati pomoć ulja ili detangling proizvode

Niko ne kaže da četkicu treba da sve radim sama. Postoje razlozi mnogi odlučuju za korištenje ulja, balzama, ili detangling proizvode kako bi pomogao dodajući klizanje i lako uklanja zaplete. Proizvodi daju kosi klizanja i smanjuju trenje za četkicu, što omogućava manje štete i više napora praćenje putem.

Otpetljati u rubrikama

To je zapravo idealan za svaku metodu za raščešljavanje kose, kao što je rad sa sekcijama omogućavaju manje izazove. Pranja kose, posebno duge i guste kose, bez sekcionisanje marke za nestalim zapetljavanje. Rad u manje dijelove, kao što je 4-8, daje bolju kontrolu četke i kosu.

Finger otpetljati prvi

Zvuči kao puno posla? Pa, vi ćete biti iznenađeni koliko je efikasan četka za raščešljavanje kose postaje nakon što ste prst prvo razvezane. Ovo omogućava da osjetite kroz velike zaplete i čvorova prije pokušavaju da istresem preko njih četkom. Pronalaženje velikih prethodnog prstima te ih popuštanje omogućava manje štete od četkice ako naiđe veliki zamršeno.

Početi sa krajeva i Brush Upwards

Nikad ne pali iz korena kada otpetljava. Uvijek početi od dna i raditi svoj put do osovine kosu kako bi se smanjila lom. Rade svoj put do inč po inč sve dok cijela sekcija razvezane.

Usporiti

Naša kosa voli da uviti oko sebe. Raščešljavanje nikada ne treba žuriti, a svakako ne treba raditi kada ste kratki na vrijeme. Ja samo čekam još jedan dan, ako previše umorni ili ako imaju malo vremena da pravilno radi. Prebrzo dovodi do cepa i lom. Uzmite vremena i opustite se.

load...